Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
Esimesed tunnused diabeedile?Missugused?
 
Ei tea enam isegi 07. veebruar 2010, kl 08.59
Kuidas Teil algas diabeet? Kas oli koguaeg halb olla (kere valutas)? Mul on täitsa lõpp juba sügisest peale terve keha valutab, arstide juures jooksen, mitte kui midagi pole avastatud.Laupäev sattusin vaatama saadet Retseptita, kus räägiti diabeedist ja hakkas natuke kripeldama. Internetist ei leidnud muid sümptomeid hiilivale haigusele, kui ainult tihe urineerimine.
Palun, kes on selle raske haiguse küüsi vajunud, kirjutage kuidas see kõik algas, mille suhtes peaks eriti tähelepabelik olema.?
 
anna 07. veebruar 2010, kl 09.30
Limaskestade kuivus ja pidev janu.
 
annika 07. veebruar 2010, kl 09.33
terve keaha valutab? liigesed või lihased? mõlemad?
oled kehaliselt aktiivne? kas uni ja isu on hea?
II tüübi diabeet on elustiili haigus, seda soodustab ülekaal, vähene liikumine, vale toitumine. hakkad rohkem jooma ja pissil käima.
kui arste mööda jooksed, siis ilmselt on veresuhkrut mõõdetud ja arst oleks selle kõrgenemisest teada andnud.
ehk on Sul mõni hingehäda, mis avaldub selliselt? antidepressante oled proovinud?
 
Ei tea enam isegi 07. veebruar 2010, kl 09.58
Jah proovid on kõik lubatud piires. Selle liikumisega on nii, et vaim on valmis aga keha ei tule järgi, sest nii kohutava valu lööb roietesse ( just on lõppenud roietevahelise põletiku ravi rexonaga)Samuti valutab parem käsi ja jalg (põlveliiges). Käisin õues jalutamas/jooksmas lapsega aga kohe oli põlves tohutu valu. Kui istun siis unustan, et kusagilt valutab, valu on kadunud. Öösel magades on valu platsis, magada saan ainult selili. Neid asju on nii palju ja ausõna ei mõtle ma midagi välja, tahan terve olla, aga tahaks teada mis mul viga on. Võibolla tõesti on tegemist depressiooniga aga mu perearst ei ole mulle kirjutanud antidepressante. Kõige hirmutavam valu ongi roiete all,või natuke ülevalpool, seal ei ole ühtegi organit ka, mis võiks seda valu tekitada. Oh ei tea kohe mis saab.
 
soovitus... 07. veebruar 2010, kl 10.07
muretse endale veresuhkru mõõtja.
Mul oli selline armas sõbranna, kes mulle selle kinkis sünnipäevaks- ega ma teadnudki enne, et kergelt kõrgenenud veresuhkrut oman.
Sümptomid olid jah sellised, suu kuivas, kehakaal hakkas vaikselt tõusma, olenemata sellest kui palju ja mida sõin.
Nüüd ma olen enam- vähem suhkru tarbimise lõpetanud. Natuke ikka, aga mitte massiliselt. Ei ole veel diagnoosi, et diabeet, aga mine tea. Mõju kindlasti ka depressioon, mida üle elasin seoses lähedase inimese kaotusega.
 
diabeet 07. veebruar 2010, kl 10.27
Mul ei olnud mittemingi suguseid tunnuseid ja ei ole ka praegu.Ei kuiva suu, ei kai urineerimas. Avastati taiesti juhuslikult tavalise vereanaluusiga. Nuud votan uhe tableti paevas ja soon praktiliselt koike.Aeg/ajalt ka natuke magusat.Moodan igal nadalal, praegu on normis.Kontrolli veresuhkrut.
 
ka Ii tüübi diabeetik 07. veebruar 2010, kl 12.28
Ei mingeid erilisi tunnuseid. Ei kuivanud suu, ei tahtnud ülemäära juua, ei vaevanud mind suur väsimus, ei jooksnud ka sagedasti pissile. Mitte midagi kahtlustäratavat ei tundnud - lihtsalt ühe vereproovi käigus avastati, et suhkrunäit on kõrge.
Eks see diabeedi avaldumine ole igaühel vist ikka individuaalne.
 
kui 07. veebruar 2010, kl 12.47
...tal proovid on kõik lubatud piirides ja arst midagi ei leia, miks soovitate inimesele suhkrumõõtja muretseda? et arstid lollid ja midagi ei tea, ja ikkagi kuskil on peidus diabeet? nõmedus.
Sul on võib-olla depressioon ja hüpohondria, käi parem psühhiaatri juures ära!
 
n 07. veebruar 2010, kl 16.13
Kui kõhnud, nahk on kuiv, sügeled mitmelt poolt, ka suguelundite piirkonnas. Need olid ainukesed sümptomid. See siis 2grupi diabeet.
 
mõmm 07. veebruar 2010, kl 17.18
Ei olnud mingeid tundemärke. Infarkt oli, siis diagnoositi ka diabeet II tüüp. Tagantjärele targana ütlen, et ainult veresuhkru mõõtmine aitab diabeeti leida. Kui on risk, siis iga paari kuu tagant võiks proovi teha.
 
tuttav põdes 07. veebruar 2010, kl 20.26
Puukborrelioos?
 
viimane teab 08. veebruar 2010, kl 05.47
Ja selle nimi vist on Lyme tobi ,vaata youtubis on kui sisse trukid Lyme disease. Mul ka uks tuttav podes. See haigus voib ju tulla parast kummet aastat kui on olnud puuk. Uskumatu aga tosi.
Pigem jah sinu tundemargid viitavad sellele haigusele rohkem kui suhrkuhaigusele.
 
Ei tea enam isegi 08. veebruar 2010, kl 12.40
Tere
Täna käisin siis ära ka sonograafil õnneks organid ei näidanud, et kusagil midagi valesti. Aga see puugi jutt hakkas huvitama (ega sa nalja ei tee, et 10 aasta pärast mõjus jne...) Puukborreloosi ravi lõppes mul paar nädalat tagasi ja olin jah selle armsa putukaga kuidagi kokku puutunud (ise ei näinud veri näitas). Kas tõesti võib selle taga olla see väike "värdjas" , kas ma nüüd jäängi selliseks äpuks??? Arst ütles, et uue proovi teeme 3-kuu pärast, siis võibolla uus kuur. Appi ma ei või, tahaks nii väga juba inimseks tagasi saada. Kas see borreloos kahjustab ka silmasi, viimasel ajal ka ajalehe lugemisega probleeme, pean tükk aega keskenduma kuni tähed kätte saan????
Aitäh Teile, kes te viitsite kaasa mõelda ja minu muret lahendada
 
Diabeet 22. mai 2012, kl 19.26
Ma tahaks teda kas ma olen diabeetik ma käin nii tihti pissil aga söögi isu on ja teen ikka korralikult sporti ka (käin ratsutamas jne)suulagi mul ei kuiva aga ikkagi kõige rohkem teeb muret pissi häda:(
 
to:eitea enam isegi 23. mai 2012, kl 08.03
lõhnab kangesti borrelioosi järele!olen ise põdenud,nigela ravi pärast ja uue nakatumise tõttu põen ja ravin praegugi....see väike "värdjas"teeb rohkem kahju,kui arstid tunnistada tahavad!pealegi:nad ei teagi sellest haigusest suurt midagi ja seega on see aladiagnoositud!uuri asja omal käel!
 
n52 23. mai 2012, kl 11.30
mul selgus vereprooviga mingi kolme kuu keskmine oli 6,1. arsti arvates on seda palju ja tähendab diabeeti kuna ka suguvõsas diabeet sees. nüüd mingi glüko vereproovid veel teha ja siis otsustatakse ravi. ise ei tunne absull midagi - ei pissihäda, kuivust ega sügelust ja kerge ülekaal kogu elu olnud. avastati sellega kui suure dieeditamisega hoopis 3kg juurde tuli ja sellele mittemingit põhjust ei olnud. olen nii mures ja löödud ja mitu peatäit nutnudki. ei oska ise midagi teha ja süüa lubati vaid kapsast kuigi aneemia ka kallal.
 
?????? 23. mai 2012, kl 11.34
Diabeet
22. mai 2012, kl 19.26
Ma tahaks teda kas ma olen diabeetik ma käin nii tihti pissil aga söögi isu on ja teen ikka korralikult sporti ka (käin ratsutamas jne)suulagi mul ei kuiva aga ikkagi kõige rohkem teeb muret pissi häda:(

No siit seda sulle küll mitte keegi kindlalt öelda ei saa. Oled kuulnud sellisest inimesest nagu perearst? Äkki tema oskaks midagi öelda? Või loodaks ikka Delfi doktorite peale?
 
kasuta guuglit... 20. november 2013, kl 16.14
http://www.itk.ee/upload/files/Patsiendi-infomaterjal/ITK530_Diabeet.pdf
 
johanna 20. november 2013, kl 18.39
issand küll, kui 6,1 on diabeet, siis see arst on küll loll, need diabeedi tabletid hävitavad su neerud enne kui see väike suhkrutõus...soomes on alammäär 6,9, tühja kõhuga,siis hakatakse vaatama ja tähtsam on veelgi 2 tundi peale sööki mõõta,,veresuhkur on kõikuv ja üks analüüs ei näita ka veel midagi, samuti saab dieediga hoida veresuhkrut väga hästi normis...
 
SVE 15. jaanuar 2015, kl 10.33
JOON VAGA PALJU, SEST SUU KUIVAB. PISSIL KAIN KA TIHTI.HOMMIKUL, KUI EI SOO, SIIS HAKKAB SILME EES VIRVENDAMA. VAHES KAASNEB SEE KERGE IIVELDUSEA. KAS ON POHJUST MURETSEDA
 
seda et 15. jaanuar 2015, kl 11.01
ma jäin ka imestama seda 6,1.
mul omal on põhiliselt 6,0 või 6,1 ja keegi pole mind suhkruhaigeks tunnistanud.
 
Borrelioos 15. jaanuar 2015, kl 12.35
Keegi on paar aastat vana teemat töstnud.
Borrelioosi kohta saab lugeda:
http://www.borreliainformation.com/bakter_est.html

Borrelioosi haigust võiks nimetada heaks imiteerijaks, kuna borrelioosi nakkus võib esile kutsuda suure hulga sümptomeid, mis on väga sarnased selliste haiguste sümptomitele
nagu näiteks ALS, Hulgiskleroos, Parkinsoni tõbi, Fibromüalgia, reumaatiline artriit, ADHD ning Alzheimeri tõbi. Mitmed teadlastegrupid uurivad praegu kas nende haiguste pöhjuseks ei olegi mitte just borrelioosi spiroheet. On kirjutatud doktoriväitekirju teemal ALS-i ja Borrelia burgdorferi võimalikust seotusest. Mõned arstid ning teadlased ütlevad end täna olevat täiesti kindlad selles suhtes, mis bakter neid haigusi põhjustab – ning see on just Borrelia Burgdorferi!
 
naine 16. jaanuar 2015, kl 08.24
Kui vereproov on korras, siis diabeeti pole. Lisaks veresuhkru näidule võetakse vereprooviga ka mingi selline näitaja, mis näitab veresuhkru keskmist/kahtlust diabeedile vms. Ma pole arsti, seetõttu ei oska täpsemalt öelda, mis see näitaja oli.

Psühhiaatri juures oled käinud? Ise niisama pole mõtet endale haigusi välja mõelda. Ei ütle üldse paha pärast.
 
naine 16. jaanuar 2015, kl 08.27
see näitaja, millest kirjutasin on kolme kuu keskmine, nagu siit eestpoolt loen.
 
6,1 16. jaanuar 2015, kl 09.26
Kolme kuu keskmine 6,1? Hea näit ju iseenesest. Aga see ei välista diabeedi olemasolu - kahjuks! Samasuguse näidu saab kolme kuu keskmiseks ka siis, kui diabeetikul suhkrunäidud kõiguvad äärmusest äärmusesse. Keskmine tuleb siis päris ilus.
 
Joospe 18. detsember 2022, kl 01.29
Ayo, nüüd timm olla v? Tunnen kaasa, aga teatsid piparkoogid on nüüd soodukal. Teeme koos lahti v?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!