Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
naistearsti rakveres?

rakverest 19. veebruar 2010, kl 16.28
kes on teie arust parim naistearst rakveres? olen käinud dr. tominga juures, kuid ta tundub vahest selline ülbe olevat. ega meil vist palju valikuid pole rakveres. ja seda ka, et kas need emakakaelavähi ja pap-testid midagi maksavad ka?

ka rakverest 19. veebruar 2010, kl 16.37
Ei istunud mulle ka Toomingaga suhtlemine. Käin Tiina Mäekeri juures nüüd. Tütar kiidab Mait Karlist.On ainult visiiditasu, eraldi maksma ei ole pidanud analüüside eest.

mina ka 20. veebruar 2010, kl 09.32
mait karlis on väga hea arst.mina olen käinud tema juures juba 5aastat.tegi mulle ka igasugu analüüse.visiidi tasu maksad esimesel korral mis kehtib 6kuud.soovitan soojalt

n 20. veebruar 2010, kl 13.37
Truupõld-suurepärane!

ma 20. veebruar 2010, kl 13.42
käin karl madise juures.pole ka paha

mnjah 20. veebruar 2010, kl 13.46
Tomingas on tõesti ebameeldivalt kõrk ja tõre, ehki kahtlemata kvalifitseeritud. Mina käin Karlise juures juba aastaid, hästi asjalik ja muhe. (rääkimata sellest, et ta on lausa ülikoolis õppejõud olnud)

Z 20. veebruar 2010, kl 16.36
Mina ei leidnud kahjuks Rakverest endale arsti:( Aga niipalju küll, et testid ei maksa ravikindlustusega isikule midagi.

k 20. veebruar 2010, kl 17.01
tomingas on küll ülbik, ma käin mäekeri juures

teemaalgataja 20. veebruar 2010, kl 19.53
Kui ma olen käinud praegu dr. Toominga juures ja sealt saan ka retsepte pillide jaoks, siis kuidas see arsti vahetamine käib? Lihtsalt lähengi nt dr. Karlise juurde ja ütlen, et sooviks läbivaatust jne.?

hm 20. veebruar 2010, kl 19.56
ei taha staazhika arsti kohta midagi öelda, kuid Toominga möödalaskmise/läbi sõrmede vaatamise tõttu pidin peaaegu elu jätma (emakakaelavähk), millest päästis mu dr Karlis

aga eks me kõik ole ekslikud ja ebatäiuslikud, soovin dr Toomingale edu tema töös

B 20. veebruar 2010, kl 22.55
hm räägib nagu minu lugu ... täpselt sama ja samade arstidega

B 20. veebruar 2010, kl 23.02
lähed lihtsalt jah karlise juurde, ega nad perearstid ole, kelle vahetus on avalduse alusel. hm lugu on nagu minu lugu, täpselt samade arstidega.

. 22. veebruar 2010, kl 15.13
Kus see Karlis asub? Saan aru et haiglas aga kust sisse minna?

maali maalt 22. veebruar 2010, kl 16.10
Mina soovitan uksest siseneda:))

dr 25. veebruar 2010, kl 11.48
Dr Karlis võtab vastu Raklvere Haigla polikliinikus.

N_18 29. aprill 2010, kl 11.43
käisin siis täna Karlise juures. kurtsin muret, soovisin, et võetaks teste streptococcus agalactiae diagnoosiks, aga Karlis leidis, et pole põhjust. tegi mulle ka läbivaatust. olin alguses väga närvis, ütlesin seda talle ka, kuid ta suutis mind nii maha rahustada, et protseduur oli täiesti talutav:) väga õrnalt käis ümber minuga ja ei tekkinudki tunnet, et paks-vastik-nilbe vanamees käperdab mind. "käperdas" pareminigi kui Tooming, kes ei olnud pooltki nii õrn ja mõistev, kui Karlis. kõik oli super, saime Karlisega hästi jutule. natukene imelikuks kiskus asi minu jaoks siis, kui ta mu rindu ka kontrollis... vaatas asjalikult ning ütles muie näol, et mul on ilusad rinnad:D ning pärast läbivaatust küsitles mind ca 20 min veel kus koolis käin, mis klassis, mis on lemmik õppeained jne. rääkisime elust ja asjadest, soovitas mul ikka rohkem reaalainete õppimisele ka aega kulutada... mis sellest, et humanitaarklassis käin. selline täiesti ebagünekoloogiline vestlus tekkis meil, läks endalgi meelest ära et naistearsti juures olin, väga mõnus vana on:) järgmine kord lähen jälle tema juurde!

hehh 29. aprill 2010, kl 17.34
Mulle meeldib dr.Tiina Mäeker just oma suhtumise pärast patsientidesse, ilma koostööta ravi annab vähe tulemusi.
Toomingat ei hakka isegi kommenteerima...

Ann 11. mai 2010, kl 00.36
Tere ! Kas siin keegi ehk oskab mull anda Dr.Karlise kabineti telefoni nr , sest registratuuri ma tean aga tahaksin doktoriga isiklikult rääkida !
Väga oleks vaja ! suured tänud vastajatele !

kahju 11. mai 2010, kl 07.26
kahju et dr.Eve Mand Rakverest ära läks paremat arsti pole ma kohanud

kk 11. mai 2010, kl 18.27
Esimene günekoloog keda külastasin oli dr. Aruste, tundus asjalik kuid meeldis palju rääkida, tundus nagu oleksin koolipingis, samas küsis ka eraelu kohta ja kus ma oma noormehega nii noorelt siis kohtusin, mis pole küll halb aga minu jaoks veidi isiklik teema, et seda arutada naistearstiga :D Analüüsid võttis vaid 1.visiidil, mingid üldised mitte palve peale, hiljem kuigi kurtsin erinevaid muresid vaid vaatas ja väitis et korras ja ilus kõik. Läksin siis üle tee hoones Dr. Toomingu juurde, vastik ja ülbe oli suhtumine esimesel korral, küsis ka et mida ma tulin tema juurde, kui aruste juures olin enne. Ebamugav oli temaga suhelda ja mingit temapoolset soovi mind aidata kui arst samuti polnud, pidin ise pinnima ja välja mõtlema mis analüüse teha kuigi arst peaks soovitama midagi minu kaebuste põhjal. Käisin mitu korda, tulemusi 0 ja lahkusin iga kord veel rohkem mures kui saabusin. Tundus nagu oleks see tema ebasallivus justkui isiklik noorte neidude vastu, ehk ma eksin ;) Aga nüüd siis sean sammud Karlise poole, ehk saab temalt paremat arstiabi ja veidigi professionaalset suhtumist. Päikest!

viimasele 11. mai 2010, kl 20.16
Ole mureta, see ebasallivus on kõigi naisolendite vastu, kes just riigikogulased või mõne muu eriti tähtsa ameti peal ei juhtu olema.mitteprominendid on kõnts ,tundub olevat tema moto.

ka Rakverest 12. mai 2010, kl 20.15
to Ann.Lähed lihtsalt dr.Karlise kabineti ukse juurde ja kui arst välja tuleb,kõnetad teda ja usu ta võtab sind jutule.Väga tore arst.

telefon 13. mai 2010, kl 11.19
Registratuuri telefon Rakveres on 3229780, sellelt saab aja kinni panna nii Karlisele kui teistele seal töötavatele günekoloogidele.

mnjah 14. mai 2010, kl 17.04
Tooming võib ju asjatundlik olla, aga tõre ja ülbe jah. Viisakas ja sõbralik pidavat olema kohalike tuntud rikaste naiste või oma tuttavatega ainult (seda ei oska kommenteerida, sest pole ei rikas ega tuntud, aga ühest visiidist mulle piisas)

d 14. mai 2010, kl 18.30
käin karlise juures alates Võru ajast, räägime kõigest, ilmast ja maast, lähed nagu vana hea tutava juurde... analüüse niisama võtma ei kipu, aga siiani ok

kk 12. detsember 2010, kl 19.11
Olen nüüdseks käinud ka paaril korral Karlise juures ikka oma vana murega, millele ei tundu vist lahendust olevat. Kui püüdsin seletada, et oleks justkui tupeseen, aga oletan et midagi tõsisemat, ei viitsinud kuulatagi mind enam , kohe oli et jaa tupeseen see on! Ma ei vaidle arstiga, aga soovisin siiski analüüse teha, siis pahandas et me oleme erinevad inimesed temaga, vihjas aina valele hügieenile: raseerimine ,( karvad kaitsevad tupeseene eest) püüdsin selgitada et kui pole võimalusi laserkarvaeemalduseks, siis ikka raseerivad noored neiud, siis oli ta väga üllatunud :D
Rääkis aina sellest et eesti naise riietus nagu prostituutidel ja palju mehi saab naisel korraga olla ja palju mehel jnejne.
Muhe sell ta on, kuid analüüsede suhtes väga skeptiline, ei usu neid üldse, huvitav kuidas siis saada jälile mõnele haigusele, mis ei annagi sümptomeid, siis kui juba valudest kägaras?
Soovitatakse ju lastan end kontrollida kord aastas vähemalt, kui elatakse seksuaalselt aktiivset elu, nagu noored ka on praegu..
Ei tea kuidas analüüsidega, haigekassa vist maksab need kinni, kuid see vist mõjutab kuidagi arsti palka vms, sest miks muidu ei taheta teha neid nii lihtsalt, kui omast taskust maksad erakliinikus, ei küsita ka vist millest soovid nii palju neid korraga. Mina pole aru saanud täpselt aru..
Ühesõnaga Karlisega kõik ok, aga arvan et arstid peaksid ise soovitama tegema analüüse, mitte koju saatam n.ö. tupeseenega, mida külvid ei näita.

trt 14. detsember 2010, kl 08.34
Tõin välja mõned viited tervisetrend.ee lehele, kus leiate teiste patsientide kommentaarid ja hinnangud dr Karilis, dr Tooming, dr Maeker, dr Truupõld ning dr Aruste kohta.

www.tervisetrend.ee/naistearst-Mait-Karlis-MD4303.aspx
www.tervisetrend.ee/naistearst-Merike-Tooming-MD6067.aspx
www.tervisetrend.ee/naistearst-Tiina-Maeker-MD7174.aspx
www.tervisetrend.ee/naistearst-Katrin-Truupold-MD4271.aspx
www.tervisetrend.ee/naistearst-Galina-Aruste-MD12501.aspx

Vaata http://www.tervisetrend.ee. Ning mis veel olulisem - üleskutese kõigile, jagage oma kogemusi teistega...!

vanem naine. 14. detsember 2010, kl 10.59
Karlis on noorte tüdrukute vastu liigagi hooliv. vanade naistega ta nii soe ja hooliv küll ei ole.

maria 14. detsember 2010, kl 12.08
seal rakvers jah imelikud arstid koos.minu tütar käib jõgi juurde.selline mühaks.ei räägi suurt midagi.õnneks on ämmaemand hea.kes nõu jagab.see jõgi oli vist lehes ka

KK 15. detsember 2010, kl 10.48
Rakveres on tõesti mingil määral defitsiit günekoloogidega. Neid ju on mitmeid, ja ei saa öelda, et oleksid oskamatud. Kindlasti on oma ala spetsialistid, kuid kuidagi see suhtlemini patsientidega ei ole kõige parem. See ei kehti muidugi kõigi suhtes, sõltub ka patsinedist, kuidas leitakse ühist keelt, mõni kiidab ja teine laimab sama arsti. Enda kogemusest saan öelda, et olen üsna leplik ja püüan arstile arusaadavaks jääda ning kuulan jne, kuid siiski ei saa nüüd väga kiita.
Arstid peaksid noortele ise soovitama tegema analüüse, kuid kuidagi suhtutakse skeptiliselt, et ikka see seen ja stress, kuigi teadagi et alati pole nii, kui õigel ajal ei jõua mõnele veneroloogilisele probleemile jälile, võivad tagajärjed olla tõsised nii naitele kui ka meestele. Ja noor inimene ei oska ka nõuda ehk mingit analüüsi, kuna pole teadlik et sümptomiteta vorm on üsna sage tänapäeval.
Selline arusaamatus, mille osas peaksid siiski günekoloogid/meestearstid arendama end. Minu meelest see õige, et kui elad aktiivaset seksuaalelu ja ka partnereid on olnud mitu kaitsmata vahekorras, peab end kontrollima regulaarselt. Ning kui patsient on haigekassa poolt kindlustatud, siis saabki analüüsid vaid visiiditasu eest, nii on ette nähtud, mida need arstid nii kitsid siis on.
Ilusat talve ja tulevaid pühi kõigile!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!