Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
üle kuu aja kõht lahti
 
naine 25. märts 2010, kl 10.01
mul hakkas probleem umb kuu tagasi peale antibiootikumi kuuri,mul oli mädane furunkel mis lõigati lahti.nädal hiljem sõin ahju kana ja sain mürgituse-oksendasin ja käisin wc vahet. ning peale seda nüüd on läinud hullemaks.käin päevas 10-20 korda end tühjendamas,kõik mis söön tuleb välja. mul on nõrkus,külmavärinad,peavalu,kõhu valud nüüd viimasel ajal.perearst tegi vere ja väljaheite analüüsid-mõlemad olid korras-ei näidanud mingit nakkust-kuid ikkagi saatis mind merimetsa haiglasse infektsionisti juurde-ise soovisin kõhu ultraheli või kirurgi juurde minna.
joon nüüd kummeli teed 5-10 tassi päevas et rahustaks kõhtu.probleem on just hommikul ja päeval. õhtul on korras.
mul on 7 kuune rinnapiima laps-tema ei ole nakatunud.
kas keegi teab mis see võiks olla?
ma toitusin väga ebaregulaarselt peale sünnitust ega saanud 6kuud üldse magada ega puhata-kuna ei olnud aega ega võimalust -olen üksikema-nüüd kuu aega tagasi hakkas laps magama ilusti ja on aega enda jaoks.äkki see mõjus mu maole-et ta ei ole harjunud toiduga?vütsin peale sünnitust 4 kuuga 22 kg alla
 
vv 25. märts 2010, kl 10.39
olen sama asjaga vaevelnud. sain antibiootikumi amoksitsiliin ja pärast ravikuuri lasin paksu asemel ainult vett välja. viisin materjali laborisse analüüsimiseks. sain vastuse: iste vormitu. No ma näen seda isegi, et vormitu. muud ei tuvastatud. baktereid ei olnud. lasin vett endasi. kaotasin kaalu ligi 17 kilo (ennast peeglist vaadata ei suutnud, nii õudne luukere). mulle mõjus nii halvasti, et raua näit läks veres läks nulli ja hemoglobiin 70 peale. hakkasin minestama ja kokku kukkuma. lõpuks ründasid mind õhupuuduse hood. siis kui halb veri tuvastati, saatis perearst mu hematoloogi juurde. hakkasin võtma Retaferi 2 tbl 2xp (2 hommikul ja 2 õhtul) ja mulle tehti ka vereülekanne.

minestushood ja paskamine kestis veel paar nädalat ja siis avastasin enda jaoks imerohu - MUMUU KEEFIR :) Kui seda jõin, siis muutus väljaheide tahkemaks. lisaks aitas hästi porgandipüree (see magus, tittede kaarm). kui jõud hakkas tulema, siis võtsin ette jalutuskäigud vabas õhus.
Topelt rauaannuseid võtsin kuu aega - siis hakkas raud depoodesse kogunema ja hemoglobiin tõusis vaikselt. üldse sõin rauatablette 6 kuud! alles siis sain end korda.

selle asja (kõhulahtisuse) nimi oli pseudomembranoosne koliit, mis on antibiootikumi kõrvalmõju.
 
%%% 25. märts 2010, kl 11.26
Tee kaaliumpermanganaadi vett,hästi õrn lilla vesi.Pane klaasi vesi lisa lillat pulbrit mõni tera,lase sulada aeg-ajalt segades.Siis teise klaasi vesi ja vala lilla vett puhtasse vette nii,et tuleb õrnlilla.Joo seda vett,usun,et aitab.Mind aitas.
 
Liis 25. märts 2010, kl 11.27
Proovi probiootikumidega, apteegis nt Linex, Lacto seven jne. Need on just mõeldud eriti ka pärast antibiootikumi kuuri või sellest tingitud kõhulahtisusele. Ehks siis head piimhappebakterid, mis taastavad soolestiku normaalset mikrofloorat.
 
%%% 25. märts 2010, kl 11.29
Tee kaaliumpermanganaadi vett,hästi õrn lilla vesi.Pane klaasi vesi lisa lillat pulbrit mõni tera,lase sulada aeg-ajalt segades.Siis teise klaasi vesi ja vala lilla vett puhtasse vette nii,et tuleb õrnlilla.Joo seda vett,usun,et aitab.Mind aitas.
 
m 25. märts 2010, kl 12.34
Kahtlen väga kaaliumpermaganaadi vee joomises kuna põhjuseks on antibiootikutest tekkinud düsbakterioos - antibiootik hävitab haigus-bakteriga koos ka soolestikus vajalikud bakterid. Kui nüüd veel lillat vett peale juua saab soolestik veelgi tühjemaks. Probiootikud on vajalikud, need aitavad õigeid baktereid tagasi kasvatada.
 
no 25. märts 2010, kl 13.10
see lillavesi on bakterite hävitamiseks. see on deso!
aga kui baktereid ei ole, siis teed selle lillavee joomisega omale hoopis suurema jama.
 
vv 25. märts 2010, kl 13.16
mul ei aidanud probiootikumid. võstin Lacto 7 ja veel ühte teist (ei mäleta enam). võtsin enid juba antibiootikumi ajal ja pärast ka.

http://www.inimene.ee/?disease=p&sisu=disease&did=293
 
naine 25. märts 2010, kl 17.43
aitäh kõigile-lähen homme infektsionisti juurde ja rääin talle sellest-usun ise ka et sellest on
 
kk 25. märts 2010, kl 17.44
minul oli ka kõhulahtisus ja kui arstil käisin siis selgus et närvidest ja magu ülitundlik,ise ei saanudki aru et mingeid pingeid oleks,kõik mis sõin jooksis tagant välja ja sees kees mürinal,nii et äkki sinul ka hape üleküllus maos.
 
söö kuivalt 25. märts 2010, kl 17.59
kohvipulbrit. Raske alla saada kurgust aga mul alati kaas kohe kinni alt. Lusikas hommikul ja lusikas õhtul.
 
kee 25. märts 2010, kl 19.03
kk, sina ei teadnud, millest sul kõht lahti on ja sul selgus, et on närvidest. teemaalgataja TEAB, et tal on kõht lahti antibiootikumidest, kuid ei tea, kuidas seda korda saada. selles mõtted on tema probleem raskem.

ps, kohvipulber ei aita sellise lahtisuse vastu. su sooled on omadega shokis. inimesed ei saa aru, et kui antibakteriaalne ravi on soole mikrofloora ära rikkunud, siis ei aita siin erinevad lillad veed ja kuivad kohvid. mikrofloora vajab taastamist ja alles siis saab asja. eespool hakkas silma see keefiiri joomine. vot see on kasulik. joo lactobatsillusi sisaldavaid jooke. algul nad ei aitagi kohe, aga aja peale tuleb sooltes tervis tagasi.
 
www 25. märts 2010, kl 20.55
mis tabletidega teil probleem oli-endal ja elukaaslasel oli Fromilidiga, aga jätsime kohe ravi pooleli ja asi nii hulluks ei läinud
 
to www 25. märts 2010, kl 21.16
Antibiootikumikuuri ei tohi pooleli jätta! Pärast kuuri tuleb võtta probiootikume.
 
wwwwwwww 25. märts 2010, kl 21.57
öelge ausalt kes on pärast antibioootikume neid probiootikume saanud
 
Lacto Seven 25. märts 2010, kl 22.48
Juba antibiootikumidega koos tuleb võtta näiteks Lacto Sevenit, seda soovitatakse ju nii arstide kui apteekrite poolt, just selleks, et sooled ja muud asjad korda jääks.
 
kaa 26. märts 2010, kl 09.58
lugeda ei oska või? :D

Lacto 7 on ka probiootikum (piimhappebakterid)!
Inimene kirjutas ju:
"mul ei aidanud probiootikumid. võstin Lacto 7 ja veel ühte teist (ei mäleta enam). võtsin enid juba antibiootikumi ajal ja pärast ka."

NEED EI AITA, KUI ANTIBIOOTIKUM PÕHJUSTAB KÕHULAHTISUSE - ehk pseudomembranoosse koliidi. Lisaks põhjustavad antibiotsid seeni. Ka see võib seedimist mõjutada ja ka seente vastu ei aita Lacto 7-nid ega muud probiootikumid. Targemad arstid kirjutavad antibiotsiga koos ka seeneravi kohe välja.

Olen ka manustanud erinevaid probiootikume, nii ravi ajal kui ravi lõppedes, kuid mulle ei ole neidt ükski mõjunud. Alati on antibiotsidest mingi sooltejama. Algul kõhulahtisus, siis aastapikkune kõhukinnisus.
 
naine/autor 26. märts 2010, kl 13.23
käisin täna siis infektsionisti juures-ütleski et asi antibiootikumides-kuna analüüsid olid ju kõik korras-nakkuste omad.kuna ma sain kõige kangemaid antibiootikume-unasyn-siis ütles,et paljudel tekib nendega sarnaseid probleeme. hetkel käskis kasutada protexini ja enderot probiootikume- ja esmasp pean viima uued analüüsid-kus jälgivad just seda antibiootikumi mõju mu organismile. eile sõin 2 söe tabletti ja jõin hulgi kummeliteed-ja kohe palju parem oli-kõht ei ole enam valutanud ja ei ole juba ööpäev wc vahet jooksnud.kuigi arst ütles et nad tavaliselt kirjutavad teised antibiootikumid selle jaoks välja-usun et ma neid võtma küll ei hakka. joon jogurteid ja kummeliteed-ja loodan et sellest on kasu- ei taha neid antibiootikume enam võtta-eriti kuna mul veel väike laps on.
 
qqq 26. märts 2010, kl 17.29
unasyn ei ole kõige kangem antibiootikum võrreldes teistega antibiootikumidega :)
antibiootikumi kangus sõltub tegelikult rohkem ravikuuri pikkusest. lugesin siin, et keegi võttis antibiootikume 67 päeva!!!! vot see on kange.
 
naine 26. märts 2010, kl 19.35
seda ütles mulle nakkusthaiguse arst ehk infektsionist et unasyn on 1 kangemaid. ja mina pidin võtma 2 kuuri-ega neid ei olekski saanud rohkem võtta kuna nad nii kanged olid!
eid_1508ed32bae2f3 22. aprill 2018, kl 17.59
Palun, kas te saaksite mulle kirjutada, kuidas sellest murest vabaks saite. helbe57@hot.ee
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!