Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
1. ja 2. osakond Seewaldis
 
mitteteadja 29. märts 2010, kl 20.49
tere!
Kas te oskate äkki öelda mis on 1. ja 2. osakonna vahe Seewaldis?
Varsti on vist minek..
 
keegi just 29. märts 2010, kl 21.50
Sa võid arsti käest täpsustada, esimene maja on selline normaalne, kuson normaalsed inimesed, kes ehk depresiioonis ja arsti järelvavelve all saava dnäiteks võõrutusravi, ega ise täpselt väga ei tea, aga mul üks lähedane on esimeses
Teist olen väljast nii palju näinud, et juba trellidega aknad, maja ja seal inimesed nii kohe välja ei saa, aknavahelt küsivad suitsu, teed jne...et jubedam vist veidi, sest neid ilsmelt väga jälgitakse.mina nii sain aru
aga mille puhul sina sinna lähed? ka võõrutusravile?
 
teadja 30. märts 2010, kl 08.07
1 ja teine osakond asuvad ühes majas, see maja kõige viimane majade reas, seal majas minu teada ka 6 osakond ja lasteosakond. Ise olin teises osakonnas eelmise aasta märtsis (3 nädalat) depressiooni ja ärevusega. Ise läksin, kuna ei saanud AD alustamisega kuidagi hakkama, suured kõrvalnähud olid ja oskasin 2 kuusest rahustite tarbimisest suured ärajäämanähud saada, nii et ärevus hüppas lakke ja tekkisid hirmud.Iga päev võisin väljas käija,poes ja jalutamas, õhtuks tagasi, nädalavahetuseks lasti koju, kes soovisid.Personaal tore, no arstid seal nii ja naa,oleneb,kelle juurde satud.Osakonnajuhataja dr. Ülle Võhma.Mis veel teada tahad, infot võid veel saada osakondade kohta ka Lääne-Tallinna Keskhaigla kodulehelt, seal ka osakonniti ära seletatud, mis häireid ravitakse ja kes peaarst on.
 
samuti mitteteadja 30. märts 2010, kl 11.03
Ilmselt vist kah minek... kunagi.. aga vist mitte "normaalsete osakonda" Aga mis osakonnas need nö sahmijad on? Enesele ohtlikud või enesetapukatse teinud tüübid?
 
teadja 30. märts 2010, kl 13.57
sahmijad on 5 osakonnas, kui stabiilsemaks saavad, siis viiakse vastavalt vajadusele üle kas kergemate või raskematesse osakondadesse.
 
oo 30. märts 2010, kl 16.52
TO: teadja 03-30-10 08:07
ma ei taha norida, aga su haridustee koolis on vist pooleli jäänud. Miks nii jubedaid kirjavigu teed: võisin väljas käija.
Personaal jne üldine kirjapilt.

Muus osas, ilmselt said ilmselt seal Seewaldis abi ja jätkad ravi kodus. Muide, kuidas nad seal kohapeal ärevust ravivad? Kas hoiavad patsienti kogu aeg rahustite vine all?

Kunagi üks tuttav, kes kaotas traagiliselt oma abikaasa, oli seal ravil. Ta ütles, et ta ei mäletagi seda aega, sest oli nii uimasteid täis puugitud, et kui neid hakati ära jätma, siis tekkisid ka temal ärajätunähud: nuttis ja röökis nii et hingetu.
 
irw 30. märts 2010, kl 17.37
Uimasteid ei anna isegi Seewaldis teile keegi, tegemist on ikka ravimitega. Uimastid on teadupärast illegaalsed Eesti Vabariigis. Ja Seewald kuulub ikka perhile, mitte keskhaiglale.
 
:D 30. märts 2010, kl 17.55
Kas 2. osakonnast saab sama moodi vabalt välja nagu 1. osakonna puhul?
Ma mõtlen, et kas peab olema mingi luba ja kui ma niisama lähen, kas kutsutakse ment? :D
 
keegi just 30. märts 2010, kl 18.21
äärmiselt valet infot sulle jagada siin enamasti.
 
keegi just 30. märts 2010, kl 18.34
Esiteks, see ei kuulu isegi Lääne-Tallinnahaigla alla, vaid perh või Regionaalhaigla alla.
Teiseks, mul on hetkel lähedane inimene seal sees,hoitakse 2-3 nädalat, kõik oleneb.
Nii, 1 ja teine osakond on alguses majad ja need kaks täietsi eraldi maja, mida edasi, seda hullem, 5 das majas toimub koshmaar.
See jääb sinna tahapoole lõppu.Esimene maja ongi 1. osakond, helerohelist värvi on kahekorruseline maja.Palatid on väikesed, kuid hubased.
Koju nvtuseks võid tõesti saada, väljas tohid käia, suitsul ka, poodi näiteks aga pead tagasi tulema.Koju üleüldse saab arstiloal, kes sind ravib.Tema ka vastutab sinu eest.
Ülle Võhma on üldse osakonna juhataja.On olemas selline koduleht, nagu depnet.ee sealt võid samuti anonüümselt esitada oma küsmuse ja uurida, kui on soovi.Tema vastab ka seal kirjadele.
Nii, teises majas on akendel trellid ees, seal sa niisama välja ei saa, olen tähele pannud, et peab luba olema mõned küsivad seal lausa akende vahelt teise maja olijatelt suitsu, teed jne.
Järelikult nad ei saa välja, nagu tahavad ja poodi jalutada jne.
Sela on karmim ja neid jälgitakse, üldiselt esimeses majas onväga ok ja tihtipeale normaalsed täietsi inimesed.Igav on, arutit ei saa kasutada, internetti.Tv on üks kõigi peale.
Personal on enam vähem ok.Normaalne.
Ja eks nii see on tõepoolest, need, ks käinud viiendas vahets satuvad ka 2 ja esimesse osakonda, kõik oleneb. Neid viiakse üle jah.Aga ei usu, et kohe esimesse.Palatid on üldiselt kahesed, on mõni ka üksik.Aga see on väga väike maja.Söökla o eraldi, kus hakkate söömas käima.Ei ole nii, et tuuakse palatisse, eks see oleneb vist patsiendist äkki.Üldiselt nii.
toas on voodi, laud, tool,öökapp, sahtlitega.WC ja kraanikauss on eraldi.Dushiruum ka muidugi olemas.
Allpool on laud ja tugitoolid, kus saab ajalehti lugeda, kaarte mängida.
Aga jah seal on megaigav, ütlen ausalt sulle kohe ära.Magavad seal paljud või mõned selletõttu, et rohud nii mõjuvad, mõni ei käigi oma toast väljaKülastada saab 4-7 ni õhtul.Sisse tohib ka tulla aga võõraid ei lubata.võta endaga kaasa raadio või mobiiltelefon, et saaksidvähemalt muusikat kuulat;)
Igaljuhul näiteks see võõruusravi on haiglas parem, kui omal käel kodus proovides.Muidugi ma ei tea, mis olukord sinul on.
Minu lähedane saab võõrutusravi kangetest Xanaxitest, sest organism oli juba aastatega nii tuksi läinud selle rohu võtmisega.Pigem neist loobuda.Efekti nagunii pole.
Arstid, kes seal töötavad on neid kolm.On ka meesterahvas professor Solovjov.
 
to irw 30. märts 2010, kl 18.36
Uimasti on narkootiline aine, mis mõjub kesknärvisüsteemile, muutes taju, meeleolu ja käitumist. Mitmed ravimid on uimastid. Meditsiinis on lubatud kasutada paljusid narkootilisi aineid.
 
keegi just 30. märts 2010, kl 18.40
Vabandan kirjavigade pärast ja arvuti ka megauimane oli,"sõi" pooled tähed ära:(
Kui sulon depression, sulle võidakse anda ka testid täita näteks, oleneb arstist ja sinu juhtumist.
Sama test on olemas ka seal kodukal, mida soovitasin vaadata, lugeda, kui võimalik.Ning siis on veel ka selline küsimustik, kus on näiteks 500 küsimust
Ma ei kujuta jah küll kahjuks ette, kuidas need haiged, kes seal on, uimaselt ja rotude all seda täidavad, aga peab ilmsel, kui küsitakse.
Sellises olekus on väga raske keskenduda ja üldse mõelda sellele.
 
keegi just eelviimasele 30. märts 2010, kl 18.41
Kuigi Xanax on uinuti ja pidurdava toimega ravim, on see siiski sõltuvustekitav ja ka narkootiline aine, kahjuks. Eks sellest võib lugeda ja üleüldse selliste ainete kohta ravimiinfo lehel ka.
 
to oo 30. märts 2010, kl 18.44
Igaühe organism mõjub erinevalt ravimitele ja igaühel on see omammoodi, keegi sind seal küll toppima rohtudega ei hakka ja ei saa sinu enda tahe vastu midagi teha, kui sa ei soovi, isegi ütleme nii, et sinu tuttav on normaalne inimene ja lihtsalt selline olukord või kellegi kaotus, surm muutis tema selliseks, ei mõtle, et ta hull oleks...Ma ei usu lihtsalt sinu juttu või su tuttava juttu kahjuks:S
Magas ta võib olla tõesti seal kogu aja ja ei mäleta midagi.aga no samas mitte koguaeg, sest ikka söömas käis ka, Wcs jne, niiet.
 
ohh jahh 30. märts 2010, kl 19.09
Ma ei saa aru, miks seal ei ole arvutit lubatud kasutada???? :O:O
Ja kui ma ei taha nt unerohtu võtta, kas siis sunnitakse? :O
 
keegi just 30. märts 2010, kl 19.21
Tohib, aga ei mingit internetti, ma isegi ei ole kindel, keegi katsetas mingi antenniga, kas seal on võimalik enda väikest telekatki vaadata?
Sa võid näiteks arvuti niisama kaasa võtta, ise filme vaadata, DVDsinäiteks on selline variant.Lugeda raamatuid, ajakirju.
Uuri, kas mõni lähim WIFI on, aga minuteda seal jah internetti ei saa kahjuks kasutada majas.Mõne jaoks tundub siis see arvutikaasa vedamine ka mõtetu siis.
 
ohh jahh 30. märts 2010, kl 19.34
Aga kui ma olen mingi inimesega ühes palatis ja kui ma nt öösel magama ei jää ja lugeda tahan, siis mis saab?
Või kui ma nt sealsest toidust keeldun ja ostan omale ise?
 
hallo! 30. märts 2010, kl 19.36
"Kuigi Xanax on uinuti "

XANAX on RAHUSTI, mitte UINUTI!
 
hallo! 30. märts 2010, kl 19.39
"Tohib, aga ei mingit internetti"

tuttav oli Seewaldsi ja kasutas internetti - istus siinsamas kommentaariumis :) Knaged rahustid pandi talle süstiga, nii et sellist juttu ei tule kõne allagi, et ma ei taha seda või teist ravimit. Kui ravi ei taha, mine ära koju. Ravimit vahetatakse, kui tekkivad halvad kõrvalmõjud.
 
keegi just viimasele 30. märts 2010, kl 19.58
To hallo!!!!

Hallo sulle, xanax on ka uinuti,rahusti ka.Rahusti just nimelt, trankvilisaator, sest pidurdava toimega
Kirjutasingi sellest eelpool.
No, jah, keegi sind seal ei sunni milleksi.Kui juba ise tulid sinna ja tahtsid, siis mõistan, et peab alluma.Aga sinna ravile minema haiglasse see on su enda soov, keegi ei hakka sind sundima.Vägisi ei tehta midagi. võid ka kodus ennast ravida, kui tahad, peale arsti külastust, visiiti. See on su oma Tahe ja sinu sõna Jah, Ei loeb..
Ravimid jah, tõepoolest, vahetatakse välja, kui hakkab paha või mingi muu jama tervisega, kõrvalnähud.

Seal ei saa internetti kasutada, ainult juhul, kui läbi telefoni või siis sama variant netipulgaga, aga see läheb üsna kalliks, lisandub su telefoni arvele.
No ma ei tea, mõnele on see mõistlik ja mõnele mitte.Kõik oleneb inimesest.
Arvuti, laptopi võid ikka kaasa võtta endaga;)
Kapid ei ole seal llukustavad, õue lähed, eks ise jälgid siis enda asju ja kui ilma jääd, oma vastutus.Thats the point.
 
liiis 30. märts 2010, kl 21.04
Mina olen aru saanud, et kui oled juba sinna läinud, siis välja ennem ei lasta kui 2 nädalat täis.. See siis 2. osakonna puhul, aga esimsest võib vist küll niisama minema jalutada.
 
just keegi 30. märts 2010, kl 21.36
mismõttes välja ei lasta, kas sa mõtled õue jalutama või kui vahepeal tahad koju ja ravi ära lõpetaa või nvtuseks koju?
Seal vist eriti jah ei lasta isegi vist õue mitte.
Siin esimeses osakonnas on asi natukene leebem ja normaalne, arst ise ka vaatab sinu enesetunnet jne, eks kik oleneb.Normaalsed inimesed koos, kes teavas, mida teevad.Jalutama minna võid ikka ja suitsule õue jne, kasvõi mitu korda päeva jooksul.Seal on isegi selline koht, kus saab stroomi rannani väljajalutada läbi hipodroomi, niiet isegi niikaugele:)
 
just keegi 30. märts 2010, kl 21.37
kusjuures liis, 14p on veel vähe vist isegi, mõned on seal ka kauem ja mõni satub sinna ikka viimase aja jooksul mitu mitu korda, 5-6 korda jne.
 
ravimiinfo 30. märts 2010, kl 21.49
Xanax on rahusti, ei ole see uinuti.


http://www.magnum.ee/cgi-bin/script/kaup?enable-zero=no&kaup=5397

XANAX TBL 0,5MG N100

Rahusti, anksiolüütikum

Alprasolaami tabletid

KOOSTIS: XANAX tabletid 0,25 mg: 1 tablett sisaldab toimeainena 0,25 mg alprasolaami, abiainetena mikrokristallilist tselluloosi, laktoosi, magneesiumstearaati, maisitärklist, dokusaatnaatriumi (85%) + naatriumbensoaati (15%), kolloidaalset ränidioksiidi.

XANAX tabletid 0,5 mg: 1 tablett sisaldabtoimeainena 0,5 mg alprasolaami, abiainetena mikrokristallilist tselluloosi, laktoosi, magneesiumstearaati, maisitärklist, dokusaatnaatriumi (85%) + naatriumbensoaati (15%), kolloidaalset ränidioksiidi, erütrosiini naatrium-alumiiniumlakki.

XANAX tabletid 1 mg: 1 tablett sisaldab toimeainena 1 mg alprasolaami, abiainetena mikrokristallilist tselluloosi, laktoosi, magneesiumstearaati, maisitärklist, dokusaatnaatriumi (85%) + naatriumbensoaati (15%), kolloidaalset ränidioksiidi, erütrosiini naatrium-alumiiniumlakki, F.D.&C. Blue nr.2 alumiiniumlakki.

XANAX tabletid 2 mg: 1 tablett sisaldab toimeainena 2 mg alprasolaami - abiainetena mikrokristallilist tselluloosi, laktoosi, magneesiumstearaati, maisitärklist, dokusaatnaatriumi (85%) + naatriumbensoaati (15%), kolloidaalset ränidioksiidi.

OMADUSED: XANAX sisaldab toimeainena alprasolaami, mis kuulub bensodiasepiinide rühma, ning oma toimelt on rahustav ja ärevust vähendav.

Bensodiasepiinidele on omane ärevust vähendav , rahustav, lihaseid lõõgastav ja krambivastane toime.

NÄIDUSTUSED: Ärevusseisundite lühiajaline ravi
 
ärge vaielge tühja asja pärast 30. märts 2010, kl 22.00
ah ärge vaielge. oleme ausad. kui palju siis neid uinuteid välja kirjutatakse. mul olid väga rasked unehäired ja ikka pidin enne magamaminekut rahustit võtma. päeval ei võtnud rahustit. seega pole ju muud vahet kui lihtsalt täpsus. kasutatakse neid uinumisel mõlemaid. selles mõttes vahet tegelikult ei ole. uinutid on juba nii kange kraam, et siis peab olema inimene nii raskelt erutusseisundis, et talle rahusti ka enam ei aita, tuleb uinutit võtta.
 
just keegi 30. märts 2010, kl 22.02
viimasele, kui sa korralikult googeldad ja otsid rohkem infot, mitte ainult see pakendileht, eestikeelne, siis sa näed, et need trankvilisaatorid liigitataksegi rahustite, uunutite allA

bensodiasepiinide rühm

ma tean väga hästi, mile raviks xanax on, pigem mõtlesin seda liigitust ja nimetust
 
deprekas on 30. märts 2010, kl 22.10
kuhu osakonda siis depressiooni ja sotsiaalfoobiaga minnakse, kas ka 1 sse?
 
just keegi 30. märts 2010, kl 22.17
Haiglas on ööpäevane psühhiaatriline valvering, valvetoa telefon on 617 2650.

Meie osakonnad:
1. Depressiivsete ja neurootiliste häirete osakond /vanemarst dr Viktor Sergejev osakonnas toimub peamiselt meeleolu- ja ärevushäiretega ning somatisatsioonihäiretega patsientide ravi.
2. Mittepsühhootiliste kriiside osakond/ vanemarst dr Ülle Võhma
Osakonnas ravitakse raskemate meeleoluhäirete, isiksushäirete ja söömishäiretega patsiente.
3. Meeste subakuutosakond /vanemarst dr Kai Konsap
Osakonnas ravitakse kroonilise kuluga psühhootiliste häiretega meespatsiente.
4. Naiste subakuutosakond/ vanemarst dr Evelin Eding
Osakonnas ravitakse kroonilise kuluga psühhootiliste häiretega naispatsiente.
5. Akuutosakond/ vanemarst dr Katrin Eino
Osakonnas ravitakse erinevaid ägedate psüühikahäirete all kannatavaid patsiente, kes tervise paranemisel jätkavad ravi teistes osakondades.
6. Üldpsühhiaatria osakond / vanemarst dr Marje Schults
Osakonnas ravitakse peamiselt krooniliste meeleolu- või psühhootiliste häirete all kannatavaid naispatsiente.
7. Laste- ja noorukitepsühhiaatria osakond /vanemarst dr Irja Ivarinen
Osakonnas ravitakse lapse- ja noorukiea psüühikahäireid.
8. Esmaste psühhooside integratiivravi osakond /vanemarst dr Erika Saluveer
Osakonnas toimub esmakordse psühhootilise häirega patsientide ravi ning soovi korral võimaldatakse patsientidel osaleda integratiivravis. Psühhoosi integratiivravi tähendab lisaks patsiendile tema lähedaste kaasamist raviprotsessi, milles osalevad peale psühhiaatri ka psühholoogid, pereterapeudid ja psühhiaatriaõed. Integratiivravi patsiendi jätkavad ka haiglavälist.
 
m 30. märts 2010, kl 22.18
ma ei saa ka siiani aru, mis vahe on 1. ja 2. osakonnal. Seal kodukal on öeldud, et mõlemad on depreka osakonnad..
 
just keegi 30. märts 2010, kl 22.22
See ongi info kodukalt.Minu arust esimene, siin on osakonniti välja toodud.See teine maja ja nende elanikud tundusid jah sellised, nagu siin osakonna järgi kirjeldatakse.Neid ei lasta välja, nad on nõus läbi akna isegi asju välja vahetama teepaki nimel, või 1 suits jne, nii meeleheitel või juba haiged:(
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!