Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
kõhugaasid
 
kkkk 27. aprill 2010, kl 23.32
Peaaegu kõik mida söön tekitavad kõhugaase, mõnikord tekivad need isegi tühja kõhuga. Mida teha? Süüa? Kasutada?
 
ww 28. aprill 2010, kl 08.00
näri köömneid või tee köömnetee
 
tean 28. aprill 2010, kl 08.44
Lase toiduainete talumatuse test teha-saad teada,mida süüa ei tohi. Igaühe organism on erinev,teiste nõu kuulata sa siin ei saa.Ja kui sa juba paljudele asjadele gaasidega reageerid,ei ole võimalik ise ka kõike ebasoovitavat välja peilida. Gaasid tähendavad seda, et soolestikus toimub mingi n.ö roiskumisprotsess. See eraldab organismi mürgiseid aineid. Kui aastast aastasse mürgitad niimoodi organismi, hakkavad varsti peavalud,muud kõhuhädad jne. Võib-olla on sul gluteenitalumatus?piimavalgu talumatus?seda ei oska pelgalt pealevaatamisega keegi öelda. Piimavalguga on lihtne-jätad piimatooted lihtsalt kõrvale,gluteenitalumatus(teraviljavalk-seda on nisus,rukkis, odras,kaeras) juba raskem variant. Vähe sellest, et leiva ja saiatooteid ei söö,nisu topitakse meil pea igasse toiduainesse sisse(seda on isegi kommides)Tee test ja asi selge!
 
... 28. aprill 2010, kl 17.56
mul on sama jama, jooksen juba pool aastat mööda arste, et teada saada, kuidas ennast korda saada - kui oled üksik inimene, siis pole viga, ei häiri niiväga, aga kuidas sellise hädaga uut suhet alustada?.

igatahes avastati laktoositalumatus, jätsin päevapealt piimatooted menüüst täielikult välja, kuid mingit vahet pole konditsioonis täheldanud. tegin ka allergiatestid, et äkki miskit muud - ainuke asi, mis ilmnes, on tolmuallergia.
no võta nüüd näpust. :(
 
oeh 28. aprill 2010, kl 21.41
Minul juba 5 aastat gaasimure. Leevendas see, et wc'd külastan regulaarselt hommikuti. Muidu gaasid nagu eriti ei häiri, kuid loengutes või vaiksetes kohtades hakkavad sooled suurest hirmust möllama. Siis muidugi puuksu ei lase ning kinnihoides tulebki selline korisev hääl soolestikus -piinlik piinlik. Kuid mis mul ikka teha. Olen leppinud sellise eluga. Gastroenteroloogide juures olen käinud.. laktoositalumatus oli minimaalne ning see ei ole põhjus. Tablette krõbistasin ka mingi aeg.. ei aidanud.Diagnoosiks pandi ÄSS - ärritunud soole sündroom. Ja selle vastu ei ole ravi - seotud närvidega. Olen ärevil, närvis - siis ka gaasid.. niisama kodus telekat passides või sõbrannadega väljas käies pole mingit mure. Aga kui minna teatrisse, kinno.. siis juba hakkavad möllama mul sooltes.. kõhukinnisusele kaldun ka.. vahel jälle hoopis lahti. :S
 
tean 28. aprill 2010, kl 22.42
to ...
eesti laborid ei suudagi toidutalumatust korralikult määrata.Tartus on Biokliinik(Raatuse tn.),kus saab seda teha. Nemad teevad koostööd saksa laboriga. Tallinnas on ka kindlasti mingi erakliinik, kes sellele spetsialiseerunud. Mina käisin oma gaaside ja sellega kaasneva peavaluga kõik Tartu targad tohtrid läbi.tembeldati simulandiks,igaüks andis peotäie uusi tablette ja käskis neid krõbistada. Gastroenteroloog kirjutas välja lausa antidepressandid(mida ma muidugi ei võtnud)ja teatas, et mul on kõik peas kinni. Tagantjärele mõeldes oli see täielik tsirkus, mis toimus,aga sel hetkel polnud mul üldse naljakas.Alles Biokliinikus verd andes selgus tõde.Praeguseks olen menüüst välja visanud kõik, mille suhtes mul talumatus avastati ja tervis on ok!
 
naine 38 29. aprill 2010, kl 10.04
Kas keegi oskab öelda,kuidas toidutalumatus teste tehakseja palju see võiks Biokliinikus maksta.
 
n 29. aprill 2010, kl 10.33
Sama küsimus, mis eelmisel.
 
tean 29. aprill 2010, kl 14.55
vaata www.biokliinik.ee
 
tean 29. aprill 2010, kl 14.56
vaata www.biokliinik.ee
 
... 03. mai 2010, kl 00.16
hmm..mismoodi ei oska eesti laborid toidutalumatust korralikult määrata?
ja kas keegi on veel Biokliinikus käinud? päris kallid on testid, tundub..
 
Siga lekib.. 18. juuli 2023, kl 17.09
https://www.youtube.com/watch?v=FHxQc2mWpZs

Siga zittus silm pilkus
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!