Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
tretinoiin, retinool jne
 
L. 16. juuni 2010, kl 15.33
Neid aineid sisaldav kreem on ainus, mis aitab mul hoida naha puhtana ja vistrikuvaba. Nüüd loen siis pakendilt, et rasedatele ja imetavatele naistele vastunäidustatud.

Oskab keegi öelda, miks nahale vähese koguses seda ainet sisaldav kreem on vastunäidustatud, mis siis juhtub, ega ma lahjendan veel seda omakorda veega.

Ma ei saa ometi 9kuud + imetamise aeg punnilisena ringi käia.

Pikkade pikkade katsetamiste tagajärjel aitab vaid tretinoiin. Muid kreeme ja protseduure pole mõtet soovitada.
 
roosa 16. juuni 2010, kl 16.21
eks ise tead.
mina olin samas seisus. mul on jõhker roosatsea aga olin nagu olin nii üheksa kuud kui lisaks ka lapse imetamise aja.
kannatasin kuidagi ära.

ükski normaalne dermatoloog seda sulle välja ei kirjuta aga perearst ehk kirjutab..kui joppab. või siis erakliinikud.


"Ma ei saa ometi 9kuud + imetamise aeg punnilisena ringi käia."
eks sa ise otsustad. minu jaoks ei tekkinud selline küsimus üldse.
tegelikult on ju väga väga paljud asjad halvad mis ema organismi kaudu lapseni jõuavad aga nö ära keelatud on vaid tõesti väga ohtlikud asjad. kui ikka millelegi on lausa kiri peal, et rasedale ei ole soovitav, siis tuleks seda täie tõsidusega võtta.
pole see aasta nüüd nii hull kui teisel vaekuasil on sinu laps...

enamus retseptikreeme on rasedale mitte soovitatavad, nii et ega pole väga midagi muud soovitadagi.


mina sinu asemel paneks aja korraliku dermatoloogi juurde ja arutaks temaga.
 
no 16. juuni 2010, kl 17.15
ära siis hakka rasedaks, milles probleem? Kuidagi hüsteeriline jutt ühe tulevase ema suust, see ei ole adekvaatne.
 
jah 16. juuni 2010, kl 18.59
enamus asju on seepärast rasedatele keelatud, et nii on lihtsam- keegi ei tee ju katseid rasedate pealja paljudel juhtudel pole teada-on kahjulik või mitte
 
tretinoiin 16. juuni 2010, kl 19.18
Kui mul oleks valida, kas 9 kuud punnid või mu tulevase lapse elukestev kahjustus, siis ei tekiks mul mingit küsimust. Kuna sul juba tekkis küsimus, siis on parem rasestumist vältida.

Väljavõte ühe tretinoiini sisaldava ravimi infolehest:

4.6 Rasedus ja imetamine
Rasedus on isotretinoiini ravi puhul absoluutne vastunäidustus (vt lõik 4.3). Kui patsient rasestub ravi ajal või järgneva kuu jooksul isotretinoiiniga hoolimata ettevaatusabinõude rakendamisest, on suur risk väga raskete ja tõsiste lootekahjustuste tekkimiseks.

Isotretinoiini manustamisega seotud loote väärarengute hulka kuuluvad KNS’i häired (hüdrotsefaalia,väikeaju väärarengud/ebanormaalsused, mikrotsefaalia), näo düsmorfia, suulae lõhe, väliskõrva väärareng (väliskõrva puudumine, väike- või puuduv väliskuulmekanal), silmaväärarengud (mikroftalmia), südame-veresoonkonna väärarengud (konotrunkaalne malformatsioon, nt Fallot’ tetraad, suurte veresoonte arenguhäired, vaheseina defekt), tüümuse väärarengud, kõrvalkilpnäärme puudulikkus. Samuti on suur oht spontaanse abordi tekkeks.

Kui isotretinoiini kasutav naine jääb siiski rasedaks, tuleb ravi lõpetada ja naine suunata teratoloogilise ettevalmistusega arsti juurde konsultatsiooniks ja edasisteks nõuanneteks.

Imetamine: Isotretinoiini eritumine rinnapiima on tõenäoline arvestades tema kõrget lipofiilsust. Kõrvaltoimete võimaliku tekke tõttu nii emale kui lapsele, on isotretinoiin rinnaga toitvatele emadele vastunäidustatud.
 
aq 17. juuni 2010, kl 14.32
Tretinoiin on teratogeenne e väärarendeid põhjustav.
 
vastuseks 05. juuli 2013, kl 19.56
isotretinoiini näol on siiski tegemist kange antibiootikumiga Roccutane, sellel pole seost lokaalse vahendiga retirides.
user_d630a0 08. märts 2024, kl 14.37
Ma olen vaikselt hakanud uurima näonaha vananemist ning avastanud, et kõige efektiivsem asi, mida soovitatakse, on retinool (A-vitamiin) - https://euhealth24.com/et/drug/tretinoin-cream
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!