Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
ussid
 
kaits 08. august 2010, kl 00.44
Mul on selline piinlik probleem, et täna leidsin enda kubeme piirkonnast ussi. Olen 20-aastane ja viimati olid mul sellised probleemid üle 10 aasta tagasi. Millest need tekivad ja kas see on imelik, kui mul sellises vanuses veel neid tekib? Ma loodan, et keegi oskab mind aidata, sest need ussid tekitavad kohutavat ebameeldivustunnet.
 
nonii 08. august 2010, kl 01.03
Kas uss on kubemepiirkonnas? Või on seal tagumise käigu juures? Ise kahtlustan neid pepu-usse, mille ametlik nimi on linaluu ussid. Enamasti liiguvad laste pepudes, kuna laste hügieen (koolis jne) pole väga hävitatav aga vahest satub ka vanematesse pepudesse. Aitab nende vastu arsti kirjutatav retseptiravim Vermoks, mida tuleb võtta 2 tabletti teatud aja tagant. Ise olen lahti saanud pepuauku seebiga pestes (hirmsasti sügeleb just õhtuti kuna ussid tulevad siis päraku äärele munema), samuti olen siit foorumist lugenud, et küüslaugutükike urru lasta, siis pidi ka neid sealt peletama. Ise manustan pea iga päev ühe peotäie kõrvitsaseemneid ja olen juba aastaid ussivaba olnud. Viimati saingi need valged väiksed värdjad oma tagumikku kuskil 20-nesena. Muidu aga pea lugu hügieenist, vaheta tihti pesu, voodipesu ja ära peale pepu kratsimist mune täis sõrmedega midagi peale sooja vee ja seebi katsu. Edu lahti saamisel!
 
mm 08. august 2010, kl 15.26
tuleb minna oma pere arsti juurde, kes retsepti kirjutab.
Küüslauk pepus ei ole tore!
SÖÖ parem küüslauku praegu ja esimesel võimalusel arsti juurde. Vermoksiga on kolme päeva pärast asi tahe!
 
kaits 08. august 2010, kl 20.06
kas need iseenesest ei lähe ära, kui ma üritan nüüd ülihügieeniline olla, kuigi ma ei saa aru, kuidas need üldse tekkisid, kui ma pesen koguaeg peale wc-d käsi...
 
kui ehk 08. august 2010, kl 20.33
oleme perega ka korra hädas olnud, lapsed said kuskilt, kuulsin ka küüslaugu söömise imevõimest, sellest saadik, kui küüslauguküüne leiva peal, päevas, sööma hakkasin, ei ole neid enam olnud. lapsed said vermoxit. aga ausalt, ei mäleta, proovisin ka küüslauku süües lahti saada, aga ei mäleta enam, kas sain küüslauku süües lahti või võtsin ka vermoxit ikkagi. küüslaugul on profülaktiline toime.
proovi, ehk aitab. ja kui ei aita, siis vermox on kindel. ainult et seda sab tänapäeval ainult retseptiga, mis tähendab, et pead perearsti poole pöörduma.
 
to mm 08. august 2010, kl 21.49
Küüslauk pepus ei ole tõesti tore, aga töötab. Ussid pepus on veel vähem toredad.
 
kaits 09. august 2010, kl 13.24
nonii, mul on 2 ööd järjest nüüd vaid 1 uss mõlemal ööl olnud. vähemalt rohkem pole ma näinud. kuid ebamugav on see siiski. eile õhtul paar tundi enne magamaminekut panin 1,5 küüslauguküünt pepusse, aga ikka samal kellaajal (öösel umbes 1 paiku) tunnen mingit liigutamist ja jälle oli sama värdjas kohal. on see võimalik, et tupest või suguelunditest tuleb uss, mitte pepust. sest ma tunnen küll sügelust vaid suguelundite piirkonnas. sõin eile õhtul ka veidi küüslauku ja täna hommikul küüslauguvõiet võileiva peale. kui täna öösel tuleb see värdjas jälle, siis ma lähen küll ahastusse. perearsti juurde ei julge küll minna. "tere, olen 20-aastane ja mul on ussid". piinlik. aga kui muud üle ei jää, siis tuleb vist minna...
 
to kaits 09. august 2010, kl 14.03
Palun mine perearsti juurde ja ütle, et sa avastasid endal naaskelsabad. Kuna sa endal need avastasid, siis ei pea sa andma mingeid järgnevaid analüüse. Arst kirjutab sealsamas kohe välja retsepti ja see on kas Vermox või Decaris.
Võtad kodus sisse ühe tableti ja teise alles 2 nädala pärast. Aga juba see esimene tablett hävitab ja lahustab ussid, täiskasvanud ussid, nii et sa neid rohkem ei näe. Teine tablett on selleks, et kui on munad, siis neid see ei hävita, aga kahe nädala jooksul kooruvad vastsed hävitab järgnev tablett ära. Nii et saad murest lahti ruttu.
Muidu elavad naaskelsabad tavaliselt 1-2kuud. Ja anna andeks, aga kannatada neid ja oodata, kui üksainus tablett teeb puhta töö.
Häbeneda pole vaja, olen ise käinud ja saanud kiiret tõhusat abi nende tablettide näol.
Olen eluaeg puhtusefriik olnud ja ometi sain mina ussid, mitte mu mees, kes on selline räpakas. Arst ütleski, et see on täielik paradoks, et haigusetuvad steriilselt puhtad inimesed, mitte need, kes mstade kätega sööma asuvad. Miks, aga seepärast, et oma steriilsusega teeme pigem kahju organismile, kuna ta ei pea enam vajalikuks iseenda eest võidelda.
 
Ussike 09. august 2010, kl 14.30
Tõepoolest ei ole see ainult räpaste inimeste haigus. Ja perearst on sellise diagnoosiga väga harjunud, nii et kindlasti imestama ega näägutama ei hakka. Käi siiski ära. Ja 20 eluaastat ei ole mingi näitaja, mul tuttaval (ei ole räpane inimene) oli 40 aastaselt see mure viimati. Kuigi pisut imelik on see, et sul sügelus suguelundite piirkonnas. Mäletan, et ikka pärakuümbruses oli see kihelus.
 
mhmh 09. august 2010, kl 15.58
KUI VÄGA LAISK OLLA, SIIS RAVIM:
 
mhmh 09. august 2010, kl 15.59
KÕRVITSASEEMNED JA KÜÜSLAUK
 
ei pruugi 09. august 2010, kl 23.04
aidata kõrvitsaseemned ja küüslauk, need ikka pigem ennetava toimega
vermoxiga saad kohe mure kaelast ära, küüslaugu ja kõevitsaseemnetega võid ehk ka saada, aga pikema aja peale,
p.s. muide viin (joomine) pidi ka usse hävitama, üleüldse pidid ussid armastama magusat(ja ka piimast), elama sellises keskkonnas, mõru, kibe ja viha neile ei meeldi.
sellega on ehk seletatav ka see, miks puhtusepidajatest naisterahvastel ja lastel on usse, aga meesterahvastel, kes tihtipeale räpakamad, aga teevad suitsu, joovad viina või õlut, söövad küslauku ja sibulat - et neil seepärast polegi.
 
njah 11. august 2010, kl 13.09
ussid võib vabalt saada ka mõnest toidukohast või külas käies, kus toidu pakkuja käsi ei pese.Sööd ussimunad koos pakutud toiduga sisse.Seepärast ongi kasulik aeg-ajalt küüslauku süüa, nö.ennetuseks.Peale usside hoiab ka südamehaigused eemale.
 
kaits 11. august 2010, kl 19.10
paar päeva enne usside saamist võttis mingi prükkar (vabandust väljenduse eest, aga muud sõna nende kohta ei tea) mult lihtsalt lambist ümbert kinni. kas see on võimalik, et ma temalt sain? või tekivad ussid kuu aega?
 
njah 12. august 2010, kl 10.00
naaskelsaba eluiga on kuu aega, solkmel aasta.kõik algab aga ussimunade alla neelamisest, seega on kas käed mustad(pesemata) või toit saastunud(kellegi teise kätelt toidule sattunud).
 
jaa 12. august 2010, kl 20.24
see prükkar pani sulle ussid tasku ja need,vanad siud ronisid sulle öösel salaja suguelunditele! Naerukoht!
 
Kai 12. august 2010, kl 21.31
kindlasti tuleb tablette võtta.Küüslauk peletab ainult anuse lähedalt minema,kõrvitsaseemned on hea profülakrika,ussimune aga ei hävita.
 
icc 13. august 2010, kl 10.27
proble selles et mul pole harjumust peale välikemmergu kasutamist käsi pesta ja sellest ka terve loomaaed sooltes.veic imelik et inimesed nii hügieeniga üle pingutavad
 
Yuki 07. aprill 2011, kl 17.49
Aga siiski , kas see on võimalik ,et naaskelsabad on tupes? Sest olen leidnud neid just tupe juurest.
 
Abi saab 07. aprill 2011, kl 18.04
...toidulisandist Garlic Allium Complex,mis sisaldab küüslauku,murulauku,porrulauku ja sibulat.
 
ah 07. aprill 2011, kl 19.14
mis te udutate. Teemaalgataja, mine arstile ja lase omale tabletid kirjutada. Kui neid ära ei ravi, siis jäädki neid küüslauguga välja ajama. Mida sa piinad ennast. Ja kas uss on pisike või pikem? Pisikesed on naaskelsabad, pikad on solkmed. Tee selgeks, siis oskad arstile öelda.
 
icc 11. aprill 2011, kl 11.27
uss suvi tulemas siis tuleb lihtsalt käsa pesema hakata et problest lahti saada.
 
Miisu 12. aprill 2011, kl 00.45
solkmed on ainult loomadel, pikk uss on paeluss.
 
Ussiissu 19. aprill 2011, kl 09.39
Naaskelsabad on siis valged ja kuskil 5-8 mm pikad. Jämedus kuni 0,5 mm.
 
and 25. september 2012, kl 21.35
jube tunne on kui kiheleb mul pole kunagi varem olnud ja nüüd siis on ei saanudgi aru kust need siis nüüd sain kui kakasin ja paberit viskasin potti siis avastasin pisikesed valged ussid neid oli palju ohhh vastik lähen arstile.
 
Laps sama murega! :( 01. juuli 2013, kl 23.19
mida need ussid õigupoolest teevad?
 
Mary Jane 03. juuli 2013, kl 00.42
Need ussid kihelevad päraku piirkonnas. Väga ebameeldiv tunne.
Mul endal see probleem olnud nii kaua kui end mäletan, nüüdseks olen 19. Lihtsalt uskumatu - olen end viimastel aastatel väga kätte võtnud hügieeni osas, aga ei aita miski. Kui on koeral ussid, siis on mul ka (pole kindel, kas see saab seotud olla). Peab vist regulaarselt ussirohtu sööma ning kõrvitsaseemneid ja küüslauku ka.
 
k 14. september 2013, kl 22.02
ka väga lahja söögiäädika lahusega pühkimine pidi aitama asja leevendada seniks kuni rohtu saad ning neist lõplikult lahti saad
 
solkmed 15. september 2013, kl 14.09
ei ole ainult loomadel, inimestel rändavad nad ka südame ja kopsu läbi nii et tablett abiks
 
k 16. september 2013, kl 14.59
kuni arstile pääsemiseni aitab esmaabikorras ka pooleks lõigatud, kooritud küüslaugu küüs ööseks pärasoolde pista ja muidugi igapäevane aluspükste vahetus. Kasutatud pesu igakord kindlasti läbi keeta, enne pesumasinasse panekut.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!