Sõltub pudrust, nt. riisi, tatart, kruupi jt ei tohi paisumise ajal üldse segada, kui korra segama hakkad, siis jäädki segama. Pliidi kuumusest sõltub ka palju. Üldiselt on putru mõistlikum veega keeta ja piim alles lõppjärgus lisada. Vist ainult mannaputru tuleb pidevalt segada, sest manna lisatakse keevale vee-piima segule. No igasugu kiirelt valmivate helvestega vist ka nii. Rohkem keetmist vajavad pudrud algul suurema kuumusega keema ja siis las podisevad nõrgal tulel omaette edasi.
Kui jutt ainult piimast, siis pott tuleb seestpoolt märjaks teha enne piima valamist ja poti materjal ning pliidi kuumus on tähtsad. Kõrbenud pott nt sooda ja äädikaga seisma ja kõrbenud osa lööb ise potipõhjast lahti. Kui kohe kraapima asuda, siis jäädki kraapima. Cif pidavat ka hea kõrbenud ainete eemaldaja olema, aga ikka peale pikalt seismist, rasketel juhtudel lausa mitu päeva.