tõesti- kui ikka paar korda aastas tuleb jahusousti isuke, siis tee- paganvõtaks.
ja kui mõned korrad tahad küpsetada, siis näiteks pärmitaigna jaoks on ikkagi parim kõrgeima kvaliteediga nisujahu.
aga muidu...
pannkooke olen teinud ka puhtalt toortatra jahuga. üldse kasutan tatrajahu palju küpsetistes niiharva, kui ma neid teen üldse..
olen ka kasutanud segu tatrast, nisujahust ja kookosejahust.
vahest lisanud mandlijahu ja näiteks nisujahu üldse kõrvale jätnud
nn purukooki saab väga head teha täistera rukkijahust (eriti maitsev mustsõstardest täidisega, rabarberiga pole proovinud)
nohhja mis paksudesse puutub, eks see meie geenimälus kuskil ikka kirjas on et
põhjamaise rahvana ilmselgelt sobivad meile rohkem loomsed rasvad, mitte taimsed. meiekandi rahvas hakkas tüsenema ja sellest tulenevaid haigusi põdema, kui vabamüüki paisati meeletus sortimendis toiduks kõlbmatut kraami- margariinid, kahtlased(raps!) õlid, ületöödeldud ja rasvavaesed piimatooted, liiga palju margariin+suhkur(palju suhkrut) maiustusi, saiakesi, koogikesi ja veel saiakesi, mis igapäeva toiduna sobimatu..
samal ajal muutus inimeste elustiil vähemliikuvamaks(mugavamaks), närvilisemaks..
ja et asi ikka täiega hull oleks, siis munast ja võist tehti lausa kriminaalkurjategijad.
.. ja et veel hullem see kõik oleks, siis maserilaadsed reklaamilaulikud laulsid margariinid&co kasulikuks.
siis kerkisid kolesteroolid ja muud näitajad läksid kehvaks ja sai hakata ravimeid välja kirjutama. arstiteaduse tagurpidi edulugu... ravimifirmadele sobib.
ja et sellest kõigest veel korraga küll ei saanud, siis hakati lisama toidule igasugu elemente(glutamaate näiteks). nägemist muudavad kehvemaks, aga isu paremaks (koguaeg tahaks midagi süüa)..
niiet itaallastega pole vaja meid võrrelda. nendepeal pole niipalju eksperimenteeritud lühikese aja jooksul.
nemad on üsna ühtlaselt toitunud pikka aega.
praegu küll toimuvad suured muutused, sest inimesed rändavad, segunevad. toidutööstus on gigantide käes ja pm on samad brändid müügil nii põhjas, kui lõunas jne.
ei hakka üldse sellel teemal rääkimagi, et tegelikult muutub toit meile järjest kahjulikumaks - õigemini viisid mil moel seda toodetakse. meie geenimälu ei jõu niikiiresti kohaneda.
oma tervise säästmiseks on palju tarkust vaja, aga paari saiakese ja jahusousti pärast pole küll vaja endale lisastressi tekitada. . seda on niigi palju..