3 tk Kartul
3 sl Parmesan (riivitud)
3 sl Nisujahu
1 tk Mugulsibul
300 g Kanahakkliha
100 g Spinat (värske või külmutatud)
7 sl Eesti juust (riivitud)
4 tk Muna
2 dl Piim
Õli (vormi määrimiseks)
Sool
Must pipar
Broilerimaitseaine
Kartuli-
quiche spinati ja kana-
hakklihaga
Allikas: Hakkliha. Pisikesest frikadellist pikkpoisini.
Autor: Rudolf Visnapuu
Quiche pärineb Prantsuse köögist ja seda nimetatakse ka Prantsuse omletiks. Tegemist on lahtise täidetud
pirukaga, mis tavaliselt valmistatakse muretainapõhjal. Siin aga üks lihtne variant, kus on traditsioonilise muretainapõhja asemel hoopis kartul.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 6 portsjonit
Riivi kartulid peene riiviga. Sega juurde Parmesani juust ja jahu ning maitsesta soola ja musta pipraga. Määri kõrgete äärtega vorm õliga ja tõsta kartulimass sinna sisse. See peaks katma vormi põhja ja 1 cm ulatuses ka ääri. Küpseta 220-kraadises ahjus 25‒30 minutit. Samal ajal valmista täidis. Koori ja haki sibul peeneks. Pese spinat, tõsta sõelale ja vala üle kuuma veega. Klopi munad lahti, sega piimaga ja maitsesta soolaga. Prae sibul ja hakkliha pannil ning maitsesta soola, broilerimaitseaine ja musta pipraga. Lõpus lisa spinat. Kui põhi on ahjust välja tulnud, tõsta peale hakklihasegu, kalla üle piima-munaseguga ja kõige peale raputa juust. Küpseta 180-kraadises ahjus 25‒30 minutit. Kui juust hakkab pealt kõrbema, kuid quiche on veel seest vedel, kata see pealt fooliumiga. Enne serveerimist lase 10‒15 minutit jahtuda.
SOOVITUS