Sügavkülmutada sobib, aga ülessulatada siis enam mitte, kohe toidu valmistamisel pannile või potti. Mina olen sobivad kettad valmis lõikunud ja kilekottidesse (või karpi) pakendanud.
Porru talvesort kannatab ju tegelikult talvel väljaski peenrale kasvama jätta ja siis sealt teoorias kevadeni värsket võtta. Praktikas on sellel paar aga. Kui maa külmub ja lumi peale tuleb, siis ei saa seda porrut sealt kuidagi kätte, ok, lume koorid ümbert ära, aga parimast valgest osast jääb ikka suur tükk külmunult mulla sisse.
Teine aga on meie heitlikud talved. Kui on pidevalt vaheldumisi sula ja pakane, siis osa porrusid kipub ikka kannatada saama ja mädanema minema. Mõnel ühtlasema kliimaga talvel on aga kõik peenral talve üle elanud, kevadel hakkavad uuesti kasvama ja saab varakult oma porrut.
See peenral ületalve kehtib siiski vaid talvesortide kohta, suvesordid hävivad esimeste tõsisemate öökülmadega. Millega tegemist, on tavaliselt seemnepakil kirjas.