Kopeerisin sulle siitsamast teemast:
maila
15. juuli 2015, kl 10.25
minul on lihtne retsept:
liitrise purgi täitmiseks läheb 12 kurki ehk 800 grammi kurki ja 2 supikat suhkrut 2 supikat soola 2 supikat äädikat.
kui lisan 2 supikat sinepit siis tulevad sinepikurgid
kui lisan hoopis 2 supikat mädarõigast tulevad mädarõikakurgid
kui lisan 2 supikat tšillit tulevad tšillikurgid
jne jne
meie perele ja kõikidele tuttavatele meeldivad kõik variandid väga
Retsept
14. juuli 2015, kl 18.34
2 kg kurke, mitte üle 12 cm pikad
1,2 l vett
1,5 spl soola Mitte dessertlusikatäit!
1,5 spl suhkrut
2 spl 30% äädikat
15 g tillivarsi koos seemnetega, lehtedega
20 g mustsõstralehti
2 küüslauguküünt. Võib pooleks lõigata
Võib lisada 2 mm paksuse paar mädarõika juurikatükki
Võib lisada 3 mm paksused 3 tšillipipra tükki
Kurgid pesta külmas vees, võib hoida (jää-)külmas vees
üle öö.
Purgi põhja puistatakse (jaota purkide vahel ära) pestud ja peenestatud lehed-till-küüslauk, jm, 2 m-s lehte jäta peale, kaane alla panekuks.
Kurgid topi purki vertikaalselt, püstipidi.
Keev marinaad valatakse ettevaatlikult kurkidele, ääreni ja 2 lehte kaane "kaitseks", suletakse kohe kaaned.
Keerata purk tagurpidi, jälgida, et ei lase läbi.
Kõik tehtud, keera purgid õigetpidi, aseta (duširuumi) põrandale, võta froteekäterätt tee külma veega tilkuv-märjaks ja pane üle purkide (kaante), et jahutada kiiresti purgid maha, et purki tekiks vaakum.
25 kilo jaoks oleks vaja 15 l vett.
18,75 spl soola ja suhkrut (25:2x1,5)
25 spl 30% äädikat
187,5 g tilli
200 g mustsõstra lehti
25 küüslaugu küünt
Täpsemalt ei oska kirjutada.