Kööginõu
Värske mesi/küsimus mesinikele
teele 14. juuni 2016, kl 19.40 |
no ma ei tea 14. juuni 2016, kl 20.03 |
mesinik 14. juuni 2016, kl 20.48 |
pehme 14. juuni 2016, kl 23.27 |
mesi ei vanane, pole säiluvustähtaega, kui ei lase niiskust sisse (ei võta märja lusikaga, jne),
kui tahad vedelat saiale vms, siis veevannis võid vedeldada 40 kraadi juures, kõik "headused" jäävad sisse.
Paljud retseptid lubavad mett lisada keema või ahju minevale toidule, seal küll osa mee "headusi" kaob.
:D
kui tahad vedelat saiale vms, siis veevannis võid vedeldada 40 kraadi juures, kõik "headused" jäävad sisse.
Paljud retseptid lubavad mett lisada keema või ahju minevale toidule, seal küll osa mee "headusi" kaob.
:D
pehme 14. juuni 2016, kl 23.31 |
kaabakas 14. juuni 2016, kl 23.58 |
oleneb aastast... ja jummalteabmillestveel, aga ühel suvel kippus juba kärge keset suve ära suhkrustuma (vurritada oli raske).
sellel suvel pole mina veel vurritanud, kuigi vaatasin, et juba saaks... seega selle suve korje kohta ei oska kosta.
tavaliselt on varasuvine mesi ikkagi pea sügiseni pehme püsinud. häguseks läheb küll, aga mitte nädalaga.
sulatatud (mitte kuumutatud!) ja külmutatud mesi suhkrutub toatemperatuuril tõesti suht ruttu.
sellel suvel pole mina veel vurritanud, kuigi vaatasin, et juba saaks... seega selle suve korje kohta ei oska kosta.
tavaliselt on varasuvine mesi ikkagi pea sügiseni pehme püsinud. häguseks läheb küll, aga mitte nädalaga.
sulatatud (mitte kuumutatud!) ja külmutatud mesi suhkrutub toatemperatuuril tõesti suht ruttu.
aga 15. juuni 2016, kl 09.43 |
Kord 15. juuni 2016, kl 10.43 |
Mee kristalliseerumine on väga erinev, võib kristalliseeruda ka mõne päevaga. Kui glükoosi on palju, näiteks rapsimee puhul, kristalliseerub hästi. Nii et kristalliseerumise järgi ei saa öelda kas on eelmise aasta mesi.
Põhikomponentidelt on vanem mesi ja värske mesi samad. Erinevus tuleb üliväikestes kogustes olevate komponentide arvelt, mida on sadu ja need muunduvad või kaovad mee seismise käigus.Sellepärast ongi päris värske mesi sellise ainulaadse lõhna ja maitsega.
Põhikomponentidelt on vanem mesi ja värske mesi samad. Erinevus tuleb üliväikestes kogustes olevate komponentide arvelt, mida on sadu ja need muunduvad või kaovad mee seismise käigus.Sellepärast ongi päris värske mesi sellise ainulaadse lõhna ja maitsega.
oleneb mis õitelt korjatud 16. juuni 2016, kl 18.47 |
umbluu 16. juuni 2016, kl 20.10 |
Lisa postitus