Ega see pärmitsigen pole päris raketiteadus, kuid aega läheb, et leida see õige oma retsept.
Taigen ei pea olema nüüd nii tihe või tugev, et sõtkudes kausi külgedelt lahti lööks, võib jääda, et kergelt kleepsuks käte külge. Küpsetusplaadile pannes võid teha käed jahuseks või märjaks või õliseks, siis ei kleebi taigen käte külge.
Küpsetada võid 180 - 190 kraadil 35 - 45 minutit, saad ahjust välja võtta ja vaadata, et põhi alt pole liiga hele (toores) ja või liiga tume. Pealt põlemise vältimiseks saad panna peale küpsetuspaberi lehe ja lülitada ülemine küte välja, kuid see kohe ei mõju. Pöördõhk on tavalisest ülalt - alt režiimi korral umbes 20 kraadi kuumem, seega kui on alt küte ja pöördõhk, tuleb temperatuuri maha võtta. Liiga kõrge temperatuur küpsetab kiirelt ja kuivatab ääred ära. Õigem on panna ahju põrandale kaus veega, et see ahju niiskust annaks. Kui oled taina katnud õuntega, siis raputa peale kaneeli ja päris korralikult suhkrut. Suhkur võtab õuntest mahla välja ning see valgub ja imendub kõik taignasse ja teeb koogi pehmeks. Soovitatakse isegi pärast taina Küpsetusplaadile panekut või rullimist, raputada tainale mannat või tärklist ja siis panna alles õunad peale.
Egas muud kui julget katsetamist edaspidi!
Tavaliselt on interneti õunakoogi retseptid päris head. Sõtkuda vaja 5 - 8 minutit ja katta kaus pealt toidukilega ja jätta 60 minutiks kerkima. Pärast kerkimist lüüa tainas alla ja keerata kausis 4 - 5 korda ümber ehk kergelt kergelt sõtkuda ja lasta jälle 40 - 45 minutit kerkida. Siis jahusel või tärklisega kaetud laual voltida kolmeks pikkupidi ja rullida laiaks ja taas ristipidi kokku voltida nii teha 4 - 5 korda ja viimati rullida Küpsetusplaadile suuruseks ja tainarulli abil panna plaadile. Plaadil võib ka julgelt rullida ühtlase paksuse saavutamiseks teda. Koos õuntega saab veel lasta kerkida vähemalt 40 - 45 minutit enne ahju panekut.