Merlele: salatikartulid keedetakse ikka koorega. Tõsi on, et need soola ligi ei võta, kuid samamoodi on magedad kõik muudki salatikomponendid, nt muna, porgand, herned jne. Selleks tuleb kaste maitsestada vastavalt (loe: suhteliselt soolaselt)ja hea oleks lasta salatil seista üleöö, et kõik maitseianed omavahel seguneksid. Ja veel, kartulid jäävad vesised, kui sa peale keetmist ja vee äravalamist paned kaane peale ja nö auru välja ei lase. Kui keedad kartuleid, siis peale keeduvee äravalamist lase neil kuumal pliidiraula pisut taheneda aegajalt raputades, kuni liigne vedelik on välja auranud. Nii saavad muredad kartulisordid head muredad, salatikartul (nt 'Helen') ei jää vesine, kuid ei lagune ka koost. Väike nipp ka - nimelt soovitan lisada keeduvette sorts äädikat, mis takistab kartuli lagunemist. Kartuli keetmisest võiks huvi korral lugeda http://www.kokaraamat.ee/nouandeid_kokale/koogivili.html.