Tavaliselt on ka lansajeplaatide karbi taga õpetus olemas.
Mina teen sealse õpetuse järgi. Näiteks nii:
Pane sibulatükid pannile ja kuumuta, kuni nad on klaasjad, siis lisa hakkliha ja pruunista, maitsesta(pane ka oreganot - minumeelest sobib suurepäraselt). Koori tomatid (5-6tk), püreesta ja pane ka pannile. Siis kalla sinna veel klaasitäis puljongit(1 kuubikusts) ja lase haududa kaane all, mingi 10min
Soovi korral võib ka ketshupit lisada.
Siis veel on vaja teha juustukaste. Sulata potis natuke võid ja kalla sinna hulka riivitud juust(~200-300g)ja kogu aeg segades sulata ühtlaseks. Siis lisa piima, nii palju,et segu oleks vedelapoolne kreemjas, sest veidi jahtudes ta pakseneb.
Nüüd võta ette nõu, mille sisse lasanjet teha tahad ja kõige
esimesena pane sinna põhja kiht "hakklihakastet", siis lasanjeplaadid, siis hakklihakaste+juustukaste, lasanjeplaadid, jälle hakklihakaste+juustukaste, lasanjeplaadid jne. Kõike peale pane lasanjeplaadid ja raputa üle riivjuustuga. Pista ahju ja umbes 30-45min on valmis. Nämm-nämm!