Kööginõu
soovin kohupiima küpsisetordi lihtsat retsepti
piiks7 02. aprill 2002, kl 10.32 |
vanaema 6unakook 02. aprill 2002, kl 11.07 |
osta neli pakki tavalisi eesti küpsiseid (kord proovisin ka pruunidega aga ei tulnud hea) ja kaks tuutut kohupiimapastat (ühe võib ka maitsestatud osta, see aprikoosi või marja oma) ja paar suurt banaani. Pane kohupiimad erinevatesse kaussidesse ja ühele sega lisaks kakao (tavaline meie mark) ja suhkur. Kui teine tuutu on tavaline valge mitte maitsestatud, siis sinna ka suhkrut. Lao kandikule esimene pakk küpsiseid neid eelnevalt tee (või kohvi, aga soovitavalt kuuma vedeliku) sees ca 5-10 sek hoides. Sellele kihile pane pool pruunist kohupiimast. Siis järgmine kiht küpsiseid ja poole valgest kohupiimast pluss veel banaaniviilud nii et terve kook oleks nendega kaetud. Siis jälle küpsised ja ülejäänud pruun mass ning viimane kiht küpsiseid ja valge mass. Selle peale võid nüüd panna oma fantaasiat kasutades mida tahad. Minu lemmik on kuldseks praetud kaerahelbed. Jäta külmkappi seisma, ööseks näiteks või no 5 tundi vähemalt (mida rohkem seda parem) ja head isu! Nämm-nämm
Hkm 02. aprill 2002, kl 11.14 |
Issand halasta, kas sellisel asjal on retsept? Võtad, teed, segad. Ostad mingeid pehmemaid küpsiseid, mis oleksid soovitavalt kandilised. Kasvõi need eesti küpsised-tead küll kohviküpsis ja teeküpsis. Paned alusele. või vooderdad mingi kandilise kausi nendega ära. peale paned mingit kohupiimakreemi. sinna peale paned samuti kihi küpsiseid. Neid võiks enne mahlas või marjaveinis või mileski sellises leotada. Sinna peale veel kohupiimakreemi. Näiteks mõnda teist sorti. Jälle leotatud küpsised. siis moos. näiteks. Või banaaniviilud. Või ananassilõigud. Või miski, mis pähe tuleb. Või kui on tahtmist rohkem mängida, siis tarretis. Või... noh tõesti, mis iganes. Kui kohupiim ja muud värgid soolased on, siis kõlbab ungari pekk kah:)
Lõpuks veel viimane kiht küpsiseid. ja külmkappi. lased seista. Siis võtad välja Kui tegid kaussi, siis keerad taldriku peale kummuli. Kausi võib enne toidukile või küpsetuspaberiga ära vooderdada, siis on lihtsam.
Siis läheb kaunistamiseks. Vahukoor, jäätis, moos, igasugu kreemid, tarretised, spetsiaalsed tordikaunistamise purud etc.
Ääd isu!
Lõpuks veel viimane kiht küpsiseid. ja külmkappi. lased seista. Siis võtad välja Kui tegid kaussi, siis keerad taldriku peale kummuli. Kausi võib enne toidukile või küpsetuspaberiga ära vooderdada, siis on lihtsam.
Siis läheb kaunistamiseks. Vahukoor, jäätis, moos, igasugu kreemid, tarretised, spetsiaalsed tordikaunistamise purud etc.
Ääd isu!
V 02. aprill 2002, kl 12.14 |
Tree 02. aprill 2002, kl 12.33 |
aga mina teen hoopis hapukoorega! Kõik söövad ja kiidavad ja ei usu, et seal vahel vaid hapukoor on. Immuta küpsised mõnes hapukamas mahlas, lao vaagnale, määri peale hapukoor(või ka maitsestamata jogurt, kui lahjemat tahad), jälle küpsised, hapukoor jne. Ja kõige peale shokolaadiglasuur, nii, nagu eelmine kirjutaja seda tegema õpetas. nämma!
wo:man 02. aprill 2002, kl 13.07 |
Karamell 02. aprill 2002, kl 14.58 |
kaku 02. aprill 2002, kl 15.39 |
mõmm 02. aprill 2002, kl 15.57 |
Lisa postitus