Kööginõu
Tagliatelle
k 03. aprill 2002, kl 15.00 |
Lynn 03. aprill 2002, kl 19.47 |
Lynn 04. aprill 2002, kl 18.52 |
nu, parem hilja kui mitte kunagi :)
kanaga üks viimase aja häid kogemusi:
300g broilerifileed (sobivad ka kõik muud kanaribad, nt. grillitud, kui on üle või muidu sattunud olema)ja 150g peekonit (viimase aja hea asi: Valga suitsupeekon)ribasta ära ja prae peekoniribad natuke ära ja pane kanatükid sinna tekkinud rasva ja ribade sisse pruunistuma (võtab üsna vähe aega), natuke sojakastet annab vahva kuldse värvi ja hea soolaka maitse. siis lisa tükeldatud sibul ja paar küüslauku, kuumuta natuke, et sibul pehmemaks läheks. lisa sojakastet, puljongikuubik ja nii umbes 100g vett, purk purustet tomateid, 1 tl paprikapulbrit ja maitse järgi basiilikut, nii alates 1/2 tl. keeda natuke, et kõik ilusti maitsestuks ja paksemaks läheks ja lisa nt. koort või vahukoort sorts ja paksendamiseks kas jahu või siis kastmepaksendajat, nii et endale sobiv oleks. natuke musta pipart võid ka maitseks panna, aga kui kasutad toda valga suitsupeekonit, siis maitse enne, et liiga teravaks ei läheks...
ja teine hästi lihtne, mida tihti spagetidega teeme:
1-2 sibulat, 1-2 küüslauku, paar porgandit ja kui maitseb, siis tükike juursellerit - purusta kombainiga või riivi või tükelda ära ja kuumuta natuke aega rasvas, lisa purk purustet tomateid ja kui tugevamat maitset tahad ka tom.pastat või ketsupit (eriti hea siis kui ei viitsi kaua keeta), puljongikuubik, pipart, basiilikut, tüümiani natuke ja aja kõik keema. keeda nii kaua kui viitsid, aga et maitsed seguneks (nii 20 min) ja viska vahepeal sisse ka nt. pakk rakvere lihapalle (või muid valmis lihaaineid vastavalt maitsele). pehmendada saad jällegi koorega ja paksendada vastavalt vajadusele...
kusjuures seda tomatikastet ilma lihapallideta hea sügavkülm_karbitada ka - hea kohe võtta, potti visata ja miskit liha-vorstiollust juurde panna ja õhtusöögi tegemine võtab samapalju aega kui makaronid keevad :)
jõudu!
kanaga üks viimase aja häid kogemusi:
300g broilerifileed (sobivad ka kõik muud kanaribad, nt. grillitud, kui on üle või muidu sattunud olema)ja 150g peekonit (viimase aja hea asi: Valga suitsupeekon)ribasta ära ja prae peekoniribad natuke ära ja pane kanatükid sinna tekkinud rasva ja ribade sisse pruunistuma (võtab üsna vähe aega), natuke sojakastet annab vahva kuldse värvi ja hea soolaka maitse. siis lisa tükeldatud sibul ja paar küüslauku, kuumuta natuke, et sibul pehmemaks läheks. lisa sojakastet, puljongikuubik ja nii umbes 100g vett, purk purustet tomateid, 1 tl paprikapulbrit ja maitse järgi basiilikut, nii alates 1/2 tl. keeda natuke, et kõik ilusti maitsestuks ja paksemaks läheks ja lisa nt. koort või vahukoort sorts ja paksendamiseks kas jahu või siis kastmepaksendajat, nii et endale sobiv oleks. natuke musta pipart võid ka maitseks panna, aga kui kasutad toda valga suitsupeekonit, siis maitse enne, et liiga teravaks ei läheks...
ja teine hästi lihtne, mida tihti spagetidega teeme:
1-2 sibulat, 1-2 küüslauku, paar porgandit ja kui maitseb, siis tükike juursellerit - purusta kombainiga või riivi või tükelda ära ja kuumuta natuke aega rasvas, lisa purk purustet tomateid ja kui tugevamat maitset tahad ka tom.pastat või ketsupit (eriti hea siis kui ei viitsi kaua keeta), puljongikuubik, pipart, basiilikut, tüümiani natuke ja aja kõik keema. keeda nii kaua kui viitsid, aga et maitsed seguneks (nii 20 min) ja viska vahepeal sisse ka nt. pakk rakvere lihapalle (või muid valmis lihaaineid vastavalt maitsele). pehmendada saad jällegi koorega ja paksendada vastavalt vajadusele...
kusjuures seda tomatikastet ilma lihapallideta hea sügavkülm_karbitada ka - hea kohe võtta, potti visata ja miskit liha-vorstiollust juurde panna ja õhtusöögi tegemine võtab samapalju aega kui makaronid keevad :)
jõudu!
eke 08. aprill 2002, kl 13.47 |
Lisa postitus