Kööginõu
Toome salat
mooni 13. august 2002, kl 11.22 |
mooni 14. august 2002, kl 12.53 |
Sippsikk 14. august 2002, kl 13.02 |
Mooni, ära tee väljagi, proovi ise.
Kunagi tegin, aga ei mäleta kuidas täpselt. Komponentideks oli sibul, kurk, porgand, loorber, pipar, sool, suhkur, õli, äädikas.
Vist oli nii et enne hautasin õlis porgandi ja sibula poolpehmeks, siis lisasin kõik muu. Kas vett ka panin, ei mäleta, aga väga mahlane jäi ja HEA. Jõudu katsetamisel!
Kunagi tegin, aga ei mäleta kuidas täpselt. Komponentideks oli sibul, kurk, porgand, loorber, pipar, sool, suhkur, õli, äädikas.
Vist oli nii et enne hautasin õlis porgandi ja sibula poolpehmeks, siis lisasin kõik muu. Kas vett ka panin, ei mäleta, aga väga mahlane jäi ja HEA. Jõudu katsetamisel!
elevant 14. august 2002, kl 13.03 |
mooni 14. august 2002, kl 13.05 |
Marella 14. august 2002, kl 13.11 |
To mooni:
Kui sul sellist küsimust on kummaline lugeda, siis on viga sinus, mitte küsimuses. Mulle ei mahu pähe, miks peaks inimene tegama midagi sellise, mida poest saada on? Oma aiasaadusi saab ju konserveerida nii mitut moodi. Mina isiklikult teen küll midagi sellist, mida poes ei ole. Siis on talvel hea vaheldus. Kui tahan, söön midagi endatehtut, kui tahan, lähen ostan poest midagi head.
Kui sul sellist küsimust on kummaline lugeda, siis on viga sinus, mitte küsimuses. Mulle ei mahu pähe, miks peaks inimene tegama midagi sellise, mida poest saada on? Oma aiasaadusi saab ju konserveerida nii mitut moodi. Mina isiklikult teen küll midagi sellist, mida poes ei ole. Siis on talvel hea vaheldus. Kui tahan, söön midagi endatehtut, kui tahan, lähen ostan poest midagi head.
mooni 14. august 2002, kl 13.32 |
Muidugi saab konserveerida mitut moodi ja mina näiteks valisin üheks mitme seast Toome salati! Ja see ei pea olema sugugi täpselt samasugune nagu poes, seda saab ka erinevalt teha. Kõigele lisaks ei ole mina seda salatit poes ammu näinud ja ostes on see kolm korda kallim-kõige sellepärast just oli see küsimus kummaline.
Mina ka, kui tahan, söön midagi endatehtut, kui tahan, lähen ostan poest midagi head.
Ma tegin selle salati ikka valmis-väga maitsev tuli! ;)
Mina ka, kui tahan, söön midagi endatehtut, kui tahan, lähen ostan poest midagi head.
Ma tegin selle salati ikka valmis-väga maitsev tuli! ;)
Marella 14. august 2002, kl 13.57 |
ehh to elevant 14. august 2002, kl 15.26 |
siks 14. august 2002, kl 16.37 |
Piiks 14. august 2002, kl 21.54 |
Mina proovisin ka kaks aastat tagasi teha. Tuli välja küll. Porgandi lõikasin tükkideks ja kuumutasin vees nats aega ainult natuke umbes 2 mintsi, sibulat peab ka kuumas vees muidugi rõngastena kuumutama. Mõlemat eraldi. Siis lõikasin kurgi ratasteks suurde anumasse, millesse segasin sibula ja porgandi, panin peent pipart,soola ja suhkrut ning äädikat ja õli, muidugi ka loorberit. Maitse järgi. Siis tuleb jätta kaheks tunniks seisma, et mahl välja tuleb, aegajal segades. Siis purki ja kuumutada . Kaan peale ja ongi valmis! muidugi tuleb teha eriti puhtalt, sest porgand tahab ajada käärima. Head katsetamist!
zoocoll 14. august 2002, kl 22.08 |
Aga kunagi tehti seda asja (midagi sarnast) nõnda (kogused on ääretult orienteeruvad): kurk, sibul, kapsas lõikuda meelepärasteks, siiski küllalt õhukesteks tükkideks, porgand jämeda riivi peal riivida, (võib paprikat ja tomatit ja sutsu peenestatud tilli ka panna), segada soola, suhkru ja äädikaga ning jätta kaane alla jahedasse seisma ja maitsestuma järgmise päevani. Siis segada läbi, panna küllalt tihedasti tampides purkidesse, vedelikku lisada nii,et purk peaaegu täis saaks, purgi põhjale enne täitmist killuke loorberilehte, paar tera vürtsi-, teist samapalju musta pipra teri, valada peale suts head taimeõli ning pastöriseerida veevannil või praeahjus 100 kraadi juures ca 1 tund (liitriste purkide kohta). Sulgeda kohe, jahutada ja hoiuruumis aeg-ajalt kontrollida nagu teisigi hoidiseid. Sobib muide päris hästi koduse seljanka põhjaks, kui lisada tomatipüreed ja lihakraami ja puljongikuubikuid.
. 15. august 2002, kl 08.18 |
Lisa postitus