Kööginõu
sõbrapäeva kook
Tips 12. veebruar 2003, kl 12.48 |
sandra 12. veebruar 2003, kl 13.04 |
üks eriti lihtne variant:
osta poest biskviitpõhi (mitte paks vaid selline, mis meenutab suurt madalate servadega korvikest)
immuta põhi konjaki/kakao/kohvi seguga
peale määri kas philadelphia või creme bonjour juustu segu moosiga (sobib mistahes hapukam moos vastavalt maitsele)
sinna peale laota kiivi ja maasika viilud (tegelikult ükskõik millised marjad sulle endale maitsevad, aga sõbrapäeva puhul sobiks maasikad)
köögikombainis purusta 1 banaan ja 2 kiivit võib ka maasikaid, lisa 1 pakk kohupiimapastat ja 1 vahukoor, suhkrut vastavalt oma maitsele (tulemus peab olema selline vahukoore ja kohupiimapasta vahepealne asi)
nüüd kuhja see segu koogi peale hunnikusse ja mõned maasikad või muud ilusad maitsvad punased marjad kaunistuseks
võib lasta seista tund või paar võib ka kohe süüa
osta poest biskviitpõhi (mitte paks vaid selline, mis meenutab suurt madalate servadega korvikest)
immuta põhi konjaki/kakao/kohvi seguga
peale määri kas philadelphia või creme bonjour juustu segu moosiga (sobib mistahes hapukam moos vastavalt maitsele)
sinna peale laota kiivi ja maasika viilud (tegelikult ükskõik millised marjad sulle endale maitsevad, aga sõbrapäeva puhul sobiks maasikad)
köögikombainis purusta 1 banaan ja 2 kiivit võib ka maasikaid, lisa 1 pakk kohupiimapastat ja 1 vahukoor, suhkrut vastavalt oma maitsele (tulemus peab olema selline vahukoore ja kohupiimapasta vahepealne asi)
nüüd kuhja see segu koogi peale hunnikusse ja mõned maasikad või muud ilusad maitsvad punased marjad kaunistuseks
võib lasta seista tund või paar võib ka kohe süüa
S 12. veebruar 2003, kl 14.50 |
Lihtne jäätisesharlott:
1 kg rullbiskviiti
2 l jäätist
Kaunistus:
2 dl 35%-list rõõska koort
1 tl vanilliinsuhkrut
viinamarju,
aprikoosikompotti,
shokolaadipuru
Vooderda sirgete servadega kandiline vorm või lahtikäiv koogivorm kahe ristamisi asetatud toidukileribaga nõnda, et otsad jäävad pikalt üle rippuma. Lõika rullbiskviit ühtlasteks õhukesteks viiludeks ja kata nendega tihedalt vormi põhi ja serv. Lase jäätisel sedavõrd pehmeneda, et selle saab suure lusika abil vormi suruda. Tõmba vabad kileservad vormi peale, pane külmutisse vähemalt kaheks tunniks või järgmise päevani.
Enne laualeviimist tõmba kile lahti ja kummuta sharlott vaagnale. Ehi tordi pind vahukooretupsudega või kata paksu vahukoorekihiga, aseta pinnale viinamarju, aprikoosiviile, shokolaadipuru.
1 kg rullbiskviiti
2 l jäätist
Kaunistus:
2 dl 35%-list rõõska koort
1 tl vanilliinsuhkrut
viinamarju,
aprikoosikompotti,
shokolaadipuru
Vooderda sirgete servadega kandiline vorm või lahtikäiv koogivorm kahe ristamisi asetatud toidukileribaga nõnda, et otsad jäävad pikalt üle rippuma. Lõika rullbiskviit ühtlasteks õhukesteks viiludeks ja kata nendega tihedalt vormi põhi ja serv. Lase jäätisel sedavõrd pehmeneda, et selle saab suure lusika abil vormi suruda. Tõmba vabad kileservad vormi peale, pane külmutisse vähemalt kaheks tunniks või järgmise päevani.
Enne laualeviimist tõmba kile lahti ja kummuta sharlott vaagnale. Ehi tordi pind vahukooretupsudega või kata paksu vahukoorekihiga, aseta pinnale viinamarju, aprikoosiviile, shokolaadipuru.
Lily 12. veebruar 2003, kl 14.53 |
"Armastuse süda"
2 pakki Lemmik küpsised
1 purk kondenspiima
kaunistuseks: Santa-Maria tordikaunistus "Südamekesed"
1) küpsised purustada (jättes väikesi tükke sisse on maitsvam)
2) kui küpsised purustatud, lisa hulka kondenspiim. ( segu tuleb väga tihe, seetõttu soovitan kohe kätega segada ja pigistada, et mitte oma viimaseid lusikaid pooleks väänata)
3) kata kandik või suurem taldrik fooliumpaberiga, pane segu foolimile ja vormi sellest süda.
4) seejärel keera fooliumi ääred koogi peale, nii et kook oleks üleni kaetud, Aseta tunniks ajaks sügavkülma
5) siis kata kook südamekestega ja ongi valmis ning sa ei kahetse...
2 pakki Lemmik küpsised
1 purk kondenspiima
kaunistuseks: Santa-Maria tordikaunistus "Südamekesed"
1) küpsised purustada (jättes väikesi tükke sisse on maitsvam)
2) kui küpsised purustatud, lisa hulka kondenspiim. ( segu tuleb väga tihe, seetõttu soovitan kohe kätega segada ja pigistada, et mitte oma viimaseid lusikaid pooleks väänata)
3) kata kandik või suurem taldrik fooliumpaberiga, pane segu foolimile ja vormi sellest süda.
4) seejärel keera fooliumi ääred koogi peale, nii et kook oleks üleni kaetud, Aseta tunniks ajaks sügavkülma
5) siis kata kook südamekestega ja ongi valmis ning sa ei kahetse...
Stine 12. veebruar 2003, kl 17.44 |
Sihvka 12. veebruar 2003, kl 23.40 |
h 13. veebruar 2003, kl 12.29 |
e 14. veebruar 2017, kl 13.04 |
Lisa postitus