Vähesoolased kurgid valmistatud ilma pastöriseerimata.Kolmeliitrise purgi põhja asetatakse 3 mustasõstra lehte,2-3 tillivart,3 kirsilehte,2-3 küüslaugu küünt,mädarõika juur,3-4 tükikest tammekoort.Koor võib olla apteegist,ta pikendab säilivusaega,hoiab ära köögiviljade pehmenemise.Kurgid pannakse tihedate ridadena vertikaalselt purki ja valatakse üle külma soolveega.Soolvee valmistamisel 1 liitrile allikaveele või veele,mis on lastud läbi veefiltri ,lisatakse 2 spl.soola ilma kuhjata ja segatakse,kuni sool on lahustunud.Kolmeliitrise purgi jaoks on vaja 1,7 l.soolvett.Purk valatakse kuni ääreni täis ja asetatakse käärima,mis saabub toatemperatuuril umbes 3 päeva pärast,aga jahedas umbes 4-5 päevaga.Purgid kaetakse marliga,eemaldatakse perioodiliselt vahtu,kui kurkidele ilmuvad mullikesed ja nad on muutunud kollakas-roheliseks või oliivi värvi,tuleb soolvesi purgist välja valada,viia see keemiseni.Siis valatakse kuum soolvesi purki,lisatatakse 1spl.sinepipulbrit,s