Püüan nüüd anda sellist õpetust,mille järgi ma ise seda suppi keedan ja mu kliendid söövad seda hea isuga ja on rahul.Töötan kokana.
Pane 400g. hernest(roheline)ja 0,5(pool klaasi)tangu(Lõuna-Eesti)likku,võid seda teha ka eelmisel õhtul.
Hommikul pese hernes ja tang ning pane külma vette keema.Siis pane lihamaterjal(suitsukondid,sobivad ka suitsukana koivad/kintsud).
Kui aga kasutad suitsupeekonit,siis pead selle lisama hiljem.
Nüüd pese,puhasta porgand,tükelda kuubikuteks.
Koori,pese ja tükelda sibul.
Võta pann,pane sellesse sorts õli ja tükike võid.
Kui või sulanud ja õli soe,siis pane porgans,sega ja kuumuta 2-3 minutit,nüüd lisa sibul sega läbi ja kuumuta veel 2-4 minutit(kui porgand on muutunud veidi heledamaks ja sibul klaasjaseks.
Kui teed suppi suitsupeekoniga,siis nüüd on õige aeg lisada peekoni kuubilku ka pannile,sega läbi ja lase veidi praadida.
Kui teed suppi aga kontidest,siis jälgi,et vaht sisse ei keeks.
Nüüd lase supil vaikselt "podiseda",maitsesta(soola,terapipra ja loorberiga).
Kui liha on pehme,tõsta see vahukulbiga taldrikule jahtuma,et hiljem seeksid ära puhastada ja supile sisse tagasi panna(koibadelt/kintsudelt võta ära ka nahk).
Maitse herneid ja tangu,kui need on peaaegu pehmed,lisa porgand ja sibul.
Jälgi supi paksust,kui on väga paks,lisa vett või puljongit ja lase läbi keeda.
Loodan,et said mu õpetusest (tuli kuidagi segane ja pikk)ikka aru.
Soovin Sulle head kokkamist.
Kui ka edaspidi soovid millegi kohda teavet,siis kirjuta aadresile:tintsvel@hot.ee
Juhendan meeleldi
Tiina