Kööginõu
Mikrouuni kahjulikkusest.
Kasutaja 27. september 2007, kl 09.52 |
Ajendatuna ühest eelmisest teemast esitan küsimuse mikrolaineahjude vastastele.
Palun põhjendage koos faktidega ära (mis ei oleks naabri Maali tasemel), miks mikrouun on kahjulik, milline on siis mikrouuni osa vähi tekkel ja mismoodi ta siis veel kahjustab tervist. Mingit ingliskeelset, saksakeelset copit pole siia vaja panna, seda nagunii ei viitsi keegi võõrkeeles lugeda (ja ega paljud ei oskagi nii hästi keelt, et asi endale arusaadavaks teha)
Palun põhjendage koos faktidega ära (mis ei oleks naabri Maali tasemel), miks mikrouun on kahjulik, milline on siis mikrouuni osa vähi tekkel ja mismoodi ta siis veel kahjustab tervist. Mingit ingliskeelset, saksakeelset copit pole siia vaja panna, seda nagunii ei viitsi keegi võõrkeeles lugeda (ja ega paljud ei oskagi nii hästi keelt, et asi endale arusaadavaks teha)
toidu maitse pole see 27. september 2007, kl 10.01 |
ah, müüt 27. september 2007, kl 10.10 |
hmm 27. september 2007, kl 10.20 |
ah, müüt 27. september 2007, kl 10.54 |
ah, müüt 27. september 2007, kl 11.04 |
to ah, müüt 27. september 2007, kl 11.09 |
ah, müüt 27. september 2007, kl 11.48 |
:S 27. september 2007, kl 11.51 |
to ah, müüt 27. september 2007, kl 12.05 |
k 27. september 2007, kl 12.05 |
to 12:05 27. september 2007, kl 13.07 |
to kuule 27. september 2007, kl 13.16 |
müüt ajab täieliku pläma ja ajab telefoni tefloniga segamini. Kas Sina ikka saad vahest aru???
Kui väidad et mikrouun on tervisele lausa kasulik ja toiduained säilitavad oma normaaalsed omadused, siis vaata milliseid erinevusi Sa märkad, kui näiteks viinamarja paned ahju või mikrouuni. Kui ei viitsi siis vaaata videot mis juhtub viinamarjaga mikrouunis. Normaalne???
http://www.youtube.com/watch?v=RqI8RpJnwik
Kui väidad et mikrouun on tervisele lausa kasulik ja toiduained säilitavad oma normaaalsed omadused, siis vaata milliseid erinevusi Sa märkad, kui näiteks viinamarja paned ahju või mikrouuni. Kui ei viitsi siis vaaata videot mis juhtub viinamarjaga mikrouunis. Normaalne???
http://www.youtube.com/watch?v=RqI8RpJnwik
juhe 27. september 2007, kl 13.25 |
paks kass 27. september 2007, kl 14.07 |
ajule mõjub kindlasti kahjulikult, kui pea töötavasse ahju pista... John Varley'l oli üks novell päris võika sellise stseeniga...
mis muusse puutub, siis selle alusel, mis senini teada on, olen veendunud, et lainetatud toit ei tapa, kuid selline kuumutamisviis _rikub_ toidu maitseomadused, vähemalt mõnede inimeste jaoks, kes on võimelised seda erinevust tundma. mina olen, ja mulle sellest piisab. toit, mis ei maitse, ei saa olla ka eriti kasulik. seetõttu mulle laineahjud ei meeldi.
toto kuule:
jah, see on normaalne reaktsioon antud olukorras. huvitav eksperiment muidugi. võiks kuuluda füüsikatundide repertuaari.
samas seda viinamarjatrikki soovitan tungivalt kodus mitte proovida, kui te pole just valmis uut laineahju ostma. üks viinamari on liiga väike asi töötava laineahju jaoks. kui sa oled tutvunud ahju kasutusjuhendiga, siis tead, et tühja laineahju ei tohi käima panna.
kes siiski soovib ise viinamarjadest plasmat teha ja võimalik ka, et oma laineahi ära lõhkuda, tutvunegu nähtuse teadusliku kirjeldusega siin http://www.madsci.org/posts/archives/1997-12/882909591.Ph.r.html
jah, see on võõrkeeles. ja kasutab füüsikatermineid. hirmus ju, eks ole.
mis muusse puutub, siis selle alusel, mis senini teada on, olen veendunud, et lainetatud toit ei tapa, kuid selline kuumutamisviis _rikub_ toidu maitseomadused, vähemalt mõnede inimeste jaoks, kes on võimelised seda erinevust tundma. mina olen, ja mulle sellest piisab. toit, mis ei maitse, ei saa olla ka eriti kasulik. seetõttu mulle laineahjud ei meeldi.
toto kuule:
jah, see on normaalne reaktsioon antud olukorras. huvitav eksperiment muidugi. võiks kuuluda füüsikatundide repertuaari.
samas seda viinamarjatrikki soovitan tungivalt kodus mitte proovida, kui te pole just valmis uut laineahju ostma. üks viinamari on liiga väike asi töötava laineahju jaoks. kui sa oled tutvunud ahju kasutusjuhendiga, siis tead, et tühja laineahju ei tohi käima panna.
kes siiski soovib ise viinamarjadest plasmat teha ja võimalik ka, et oma laineahi ära lõhkuda, tutvunegu nähtuse teadusliku kirjeldusega siin http://www.madsci.org/posts/archives/1997-12/882909591.Ph.r.html
jah, see on võõrkeeles. ja kasutab füüsikatermineid. hirmus ju, eks ole.
pr guru 27. september 2007, kl 15.45 |
suhkrutootjad levitavad materjale, mis väidavad, et aspartaam põhjustab vähki. võitootjad levitavad materjale, mille kohaselt margariin tekitab vähki. toidulisandite müüjad levitavad materjale, mille kohaselt ravimid tapavad. plekk-katuste valmistajad levitavad materjale eterniidis sisalduva asbesti surmohtlikkuse kohta. elavhõbedavabade hambaplommide ja vaktsiinide tootjad levitavad materjale, mille kohaselt elavhõbe on enamiku inimesi tabavate haiguste põhjustaja alates unetusest ja lõpetades aidsiga. tavaahjude tootjad levitvad materjale, mis väidavad, et mikrolaineahjud tekitavad vähki. kuigi kõige ägedam väide, mis ma olen lugenud, oli, et mikrolaineahjude kiirguse kaudu salajased maailmavalitsejad juhivad inimeste mõtteid :))
ähähää 27. september 2007, kl 17.05 |
t2pp 27. september 2007, kl 20.18 |
Arvamused ja uuringud mikrolaineahju kahjulikkusest on väga vastakad. Maailma Tervishoiuorganisatsiooni poolt tehtud uuringu järgi ei ole selles valmistatud toidud tervisele kahjulikud. Kuid samas mõned uuringud väidavad, et seal toitu valmistades leiavad toidus aset muutused, mis võivad meie tervisele ohtlikud olla. Kindlaks on tehtud see, et mikrouunis kaovad toidust näiteks B-grupi vitamiinid.
Mikrolained kindlasti mõjutavad inimesi, aga seda pole veel küll siiani kindlaks tehtud, et see vähki tekitaks vms. Ma usun, et mikrouuni kasutamine pole kahjulik, kui seda mõõdukalt teha- et kogu päevas söödavat toitu poleks mõtet seal valmistada ja imikutoitu ei soovitata ka seal eriti valmistada või soojendada.
Kuid samas inimeste tundlikkus mikrolainete suhtes on erinev- mõned on tundlikumad, kui teised.
Seda ka veel, et mikrolaineahjult saadav kiirgusdoos on võrreldes näiteks mobiiliga palju suurem, aga mikrouuni ustel on tihendid, mis ei lase seda kiirgust sealt välja. Seetõttu ei soovitata kasutada siis vananenud tihenditega ahjusid.
Mikrolained kindlasti mõjutavad inimesi, aga seda pole veel küll siiani kindlaks tehtud, et see vähki tekitaks vms. Ma usun, et mikrouuni kasutamine pole kahjulik, kui seda mõõdukalt teha- et kogu päevas söödavat toitu poleks mõtet seal valmistada ja imikutoitu ei soovitata ka seal eriti valmistada või soojendada.
Kuid samas inimeste tundlikkus mikrolainete suhtes on erinev- mõned on tundlikumad, kui teised.
Seda ka veel, et mikrolaineahjult saadav kiirgusdoos on võrreldes näiteks mobiiliga palju suurem, aga mikrouuni ustel on tihendid, mis ei lase seda kiirgust sealt välja. Seetõttu ei soovitata kasutada siis vananenud tihenditega ahjusid.
mikro 28. september 2007, kl 12.35 |
mikroahju kahjulikkusest liigub palju linnalegende, aga päris kindlat teaduslikku tõestust ei ole. Mis puutub toidu maitsesse, siis sõltub ahjust - olen proovinud mitmeid mudeleid, ja vahe on ikka hästi suur (minu parim kogemus on Whirlpooli ahjuga). Samamoodi saab erineva toidu erinevate pannide-kastrulitega tehes, nii et mikro pole siin mingi erand.
keegi 28. september 2007, kl 18.47 |
Tom Tom 19. aprill 2022, kl 18.07 | Registreerus: 8 aastat tagasi Postitusi: 12 |
Lisa postitus