Võta 3/4 liitrit hea maitselist vedelikku, millest tarretist tahad teha, kas lahjendatud magus mahl, kompotivedelik vm. Võib teha ka näiteks kirsikompotist, siis pane kirsid enne kaussidesse ja vala vedelik pärast peale.
Pane see 20 g zelatiini tassi, lisa sinna 1 dl vett, sega läbi ja jäta seisma kuni veega segatud zelatiin on paksuks läinud. Siis tuleb zelatiin üles sulatada. Kui sul on mikrolaineahi, siis pane sinna tavalise soojendamise reziimiga 40 sekundiks zelatiiniga tass, seejärel sega zelatiini vedelik läbi ja vala samal ajal segades tarretisevedeliku sisse. Mina ei ole eelnevalt vedelikku kuumutanud, lihtsalt segan külma vedeliku sisse sulatatud zelatiini. Nüüd vala see tarretisevedelik kausidesse ja pane külmkappi tarduma, selleks kulub paar tundi.
Kui sul mikrolaineahju pole, siis võta pott, lase vesi kuumaks ja tõsta paisutatud zelatiiniga tass sinna sisse ja pidevalt segades kuumuta kuni zelatiin on täiesti vedelaks muutunud. Keema ei tohi zelatiin minna, siis ei tarretu.