Kööginõu
hakkliha kaste
hea 03. veebruar 2009, kl 22.36 |
Kunagi lugesin siit sellel teemal ja üks postitus oli kuidagi omapärane.Nimelt,kas see inimene tunneb ennast ära,kes kirjutas,et tema retsepti järgi on see nende peres(poegadele)lausa delikatess.Vot see tunduski siis mulle,et hakkliha jäi kastmes eriti mahlane.Ise pidevalt praen hakkliha liiga üle,jäävad kõvad tükid,aga tahan ju pruunistada ka.Või-olla tuleb kellelegi tuttav ette.Tänan.
kiki 04. veebruar 2009, kl 10.53 |
ma praen sibula ja hakkliha kergelt läbi, lisan veidi vett, lasen veel haududa ja siis piima(mõnikord panen ka h.koort) ja siis lisan piimaga segatud jahu vaikselt hulka, vahest panen ka riivitud porgandit kohe sibulaga ja alati tuleb mahlane ja hea, mõnikord kui jahukastet ei viici teha, viskan rõõsa koore kohe peale hakkliha praadimist, kodune hakkliha hea, sellel jääb veidi suuremad tükid, siis ei prae ruttu kõvaks, vahepeal võib ju maitsta...praegu teen maksakastet analoogselt.
Liina 04. veebruar 2009, kl 17.01 |
Minu variant:
Pruunistan kas sibula- või porrulaugu tükid. Lisan hakkliha pruunistan ja toksin väikesteks tükkideks, maitsestan hakklihamaitseainega ja ürtidega. Lisan veidi jahu, et segu jääks tummisem, siis kas piima või vee (lapsele teen piimaga, et rammusam oleks) ning hapukoore. Mis mul alati põhiline- törts ketšupit, minu pere arust super! Ja lõpp-produkti maitsestan veel vastavalt vajadusele :).
Pruunistan kas sibula- või porrulaugu tükid. Lisan hakkliha pruunistan ja toksin väikesteks tükkideks, maitsestan hakklihamaitseainega ja ürtidega. Lisan veidi jahu, et segu jääks tummisem, siis kas piima või vee (lapsele teen piimaga, et rammusam oleks) ning hapukoore. Mis mul alati põhiline- törts ketšupit, minu pere arust super! Ja lõpp-produkti maitsestan veel vastavalt vajadusele :).
ttt 04. veebruar 2009, kl 18.47 |
biff 04. veebruar 2009, kl 22.25 |
mulle meeldib ka, et hakkliha oleks pruunikam(st praen seda rohkem kui vaja).aga siinsest nurgast sain hea nipi, mis muudab kõvemaks praetud hakkliha pehmemaks. justnimelt veega hautamine pärast praadimist. ja hautan nii kaua kuni vesi (tassitäis panni kohta) on ära auranud. ja edasi jahu, vesi, hapukoor, mis iganes.
m 06. veebruar 2009, kl 19.59 |
Lisa postitus