Mõned minu nipid:
1. Üpris rohkesti kasutan head hapu- või konservkurki
2. Kindlasti lisan ühe peeneks tükeldatud õuna
3. Suht rohke muna annab salatile mõnusalt pehme maitse
4. Alati hea on lisada värsket kurki, kevadel ka veits redist
5. Kui panen liha või vorsti, siis hästi maheda maitsega (tavaliselt ei pane üldse, eriti kui on külmlaud rohkete liha- ja kalasnäkkidega).
6. Kastmesse enam-vähem pooleks hapukoort ja majoneesi, sellesse segan soola ja NB! suhkrut, vahel ka tsipa mädarõigast või sinepit.
7. Salat tahab enne laualeandmist paar tunnikest "tõmmata", aga parem, kui see jahe koht ei ole külmkapp; kui aga muud varianti pole, siis ära pane salatikaussi külmikusse lahtiselt. Jäta veits kastet peale panemata ja lisa vahetult enne salati laualeandmist.