Minu jaoks on salat õnnestunud ideaalselt siis, kui selles ei ole:
maisi, õuna, pirni ja paprikat.
Kindlasti on toiduaineid veel, aga hetkel ei meenu. Värske kurk ka ei sobi (ainult mõne teatud salatiga, näiteks makrasalat). Oluline on hea! marineeritud või hapukurgi olemasolu. Marineeritud kurk on isegi parem.
Majoneesi maitse peab käima üle pea. Lihatoodetest sobib praeliha. Vorst läheb ka, aga säästuajal. Suitsuvorsti võib ka panna. Seda kõike mitte korraga- mida on kodus.
Salat peab olema hästi maitsestatud. Mina teen mõttega, et salati kõrvale ei pea sööma eraldi veel vorstikesi(sellest siis liha olemasolu salatis ja tugev maitse), aga võib muidugi. Maitsestan erinevate maitseainetega (peale soola ja pipra veel isegi muskaatpähkel; vegetat panen ka- mida on kodus). Majoneesi- ja hapukooresegu teen eraldi valmis, maitsestan ja valan salatile peale, segan õrnalt. Salat peab seisma külmas nats enne lauale andmist.
Kõik eelnev ei tähenda, et ma teie tehtud salatit ei söö, vaid mina lihtsalt teen nii. Ongi tore, et perenaised teevad erimoodi.
Ok, õuna ma tõesti pelgan salati sees ja sellise salati jätan söömata.