no ahjukartuleid tehakse ju ka poolkeenud kartulitest ja riputatakse kartulimaitseainet peale - eks see on igaühe oma eripära ja harjumus.
mina teen SUUREST tükist pekisemast lihast, kus 100% peab kont sees olema. seda siis keedan ja ei pruunista. keedan täitsa pehmeks, võtan välja jahtuma.
selles leemes keedan SUURTE tükkidena aedviljad. kaps, porg, kaal, kartul, (sibul + küüsl tuju korral), varsseller.
aga tükid peavad ikka SUURED olema, mingit salatitükeldust ma ühepajatoidus küll ei taha.
kulinaarialetist korra ostsin, see meenutas ülessoojendatud kartulisalatit, aga pruuni värvi. aru ei saanud, mida sõin - liiga plöga (kuigi maitse talutav).
ja kui kogu üllitis pehme, siis lõikan liha jupeks ja lauale, aedviljad ka. uhkelt rohelist ka peale.
vahel pistan liha aedviljade sisse tagasi (tükid), aga mehele-lapsele meeldib liha eraldi.