Kööginõu
pyhapäeva hôrgutised
Marii 26. november 2001, kl 01.38 |
Tirts 26. november 2001, kl 09.33 |
salaja 26. november 2001, kl 10.57 |
Kas just hõrgutis, kuid mulle meeldib nädalavahetuse hommikuti saia sees praetud muna. Lõikad paksema saiaviilu, sellel lõikad sisu välja, paned rõnga pannile ja lööd muna sinns sisse küpsema. Maitsestada muidugi oma suva järgi. mõnikord olen saia sisse muna juurde sokutanud ka miskit lihast, või kogu selle värgi pärast ümberpööramist riivjuustuga üle riputanud. värske salat kõrvale - väga hea ning kiire roog.
kerli 26. november 2001, kl 11.06 |
Kui midagi kiiresti ja lihtsalt näljastele hammaste vahele vaja lükata, siis meil on selleks hommikuti muna-piimasegus praetud saiad. Sinna annab peale puistata pähkleid või törts midagi kangemat segu sisse panna, süüa võib moosiga või vaniljekreemi või jäätisega vms. Olenevalt ainete vahekorrast saab teha krõmpsud said ja pehmed saiad jne. Saab ära kasutada kõvaks läinud saia, saab kiiresti valmis ja maitseb kõigile.
helen 26. november 2001, kl 13.37 |
k 30. november 2001, kl 11.19 |
Mul on üks jube lihtne retsept, annab kasutada pitsapõhjaks, kaneelirullideks, liha-, viineri-, kapsa-, moosipirukateks ja veel paljudeks asjadeks. Sega taigen enne magamaminekut kokku, pane külma, hommikul tõuse pool tundi enne teisi ja lihtsalt rulli pirukad kokku. Kasutan seda paar korda nädalas ka tööpäeva hommikuti, kõik on väga rahul. Siin:
Hea pärmitaigna retsept
3 kl jahu (450 g - 600 ml )
250 g margariini
1 muna
50 g pärmi
2 spl suhkrut
1/2 tl soola
3/4 kl piima (150 ml )
Jahu ja margariin hakkida, siis juurde lahtiklopitud muna.
Pärm ja suhkur segada, siis leige piim. Vala vedelik kõik jahusegu peale ja sõtku.
Magusate küpsetiste korral pole vaja taignasse rohkem suhkrut panna - parem võiks täidis magusam olla. Pane ööseks tavalisse külmkappi.
Proovi ja anna teada, kuidas meeldis.
Hea pärmitaigna retsept
3 kl jahu (450 g - 600 ml )
250 g margariini
1 muna
50 g pärmi
2 spl suhkrut
1/2 tl soola
3/4 kl piima (150 ml )
Jahu ja margariin hakkida, siis juurde lahtiklopitud muna.
Pärm ja suhkur segada, siis leige piim. Vala vedelik kõik jahusegu peale ja sõtku.
Magusate küpsetiste korral pole vaja taignasse rohkem suhkrut panna - parem võiks täidis magusam olla. Pane ööseks tavalisse külmkappi.
Proovi ja anna teada, kuidas meeldis.
Kateriina 02. jaanuar 2002, kl 16.09 |
soojad juustusaiad (praeahjus, mitte mikros!!). lao saiaviilud plaadile, peale juustuviilud, kui on, võib juustu alla lisada sorts majoneesi. küpseta, kuni juust sulanud. kui meesterahvad tahavad mehisemat suutäit, võib ju panna juustu alla vorsti-sinki jne.
Kui on tuju rohkem jännata, siis riivi juust, lisa majoneesi ja üks muna, sega omavahel läbi ja määri saiale. siis saiad ahju! jäävad pealt ilusad, kohevad ja väga maitsvad.
Kui on tuju rohkem jännata, siis riivi juust, lisa majoneesi ja üks muna, sega omavahel läbi ja määri saiale. siis saiad ahju! jäävad pealt ilusad, kohevad ja väga maitsvad.
Lisa postitus