Kööginõu
Võileivatort
Kai 19. detsember 2001, kl 22.06 |
ülle 23. detsember 2001, kl 12.52 |
Võilevatorti peab tegema tahkest leivast, muidu läheb pudiks.
Kui on liiga tahke, siis võiks puljongikuubikust puljongi teha ja seda veidi viiludele peale piserdada, eriti neile, mis jäävad pealmisteks. Võileivatort tuleb kindlasti 24t varem valmis teha.
Täidisteks sobivad igasugu võided ja pasteedid (nii, et omavahel oleks maitsed kooskõlas) Väga hea on panna ka midagi rohelist. Alusta leivast, siis samapalju täidist ja jälle leib. Nii vähemalt 3 kihti. Peale ära esialgu midagi määri, pane toidukile üle ja mingi kerge vajutis, soovitavalt sama suur kui tort (n. puust lõikelaud)ja külmikusse. Järgmisel päeval võta enne serveerimist välja, kata ja kaunista. Hääd isu!
Kui on liiga tahke, siis võiks puljongikuubikust puljongi teha ja seda veidi viiludele peale piserdada, eriti neile, mis jäävad pealmisteks. Võileivatort tuleb kindlasti 24t varem valmis teha.
Täidisteks sobivad igasugu võided ja pasteedid (nii, et omavahel oleks maitsed kooskõlas) Väga hea on panna ka midagi rohelist. Alusta leivast, siis samapalju täidist ja jälle leib. Nii vähemalt 3 kihti. Peale ära esialgu midagi määri, pane toidukile üle ja mingi kerge vajutis, soovitavalt sama suur kui tort (n. puust lõikelaud)ja külmikusse. Järgmisel päeval võta enne serveerimist välja, kata ja kaunista. Hääd isu!
Mariihen 02. jaanuar 2002, kl 10.42 |
Maksimarketi tordi oleksid pidanud suutäis-haaval läbi nämmutama :-).Kui soolastest leivatortidest villand, proovi nii teha.Võta köömne ja teradevaba leib,eemalda koorik,murenda leib pudiks,kuivata ahjus pudi mõnusalt krõbedaks.Vahusta vahukoor üsna tahkeks.Tarvis läheb veel mingit haput moosi (hästi sobib õun+jõhvikas või õun+pohl) ja suurteks tükkideks purustatud shokolaadi (selle võib ka ära jätta).Otsi kapist sobiva suurusega kauss ja pane kihiti leivapuru,siis vahukoor,shokolaad ja natuke moosi,uuesti leivapuru jne.
Külmkapis peab see kauss seisma päris mitu tundi enne kui süüa sünnib.
NB!Leiba kulub päris palju.
Külmkapis peab see kauss seisma päris mitu tundi enne kui süüa sünnib.
NB!Leiba kulub päris palju.
Kateriina 02. jaanuar 2002, kl 15.55 |
röstsaia (kõige odavamat). 1. kiht: riivitud juust majoneesiga ja ohtralt liha üldmaitseainet. 2. kiht: riivitud värske kurk hapukoorega (soola ka), selle võiks sõelas ära nõrutada, muidu jääb liig vedel. 3. kiht: pitsakate singist (teate küll, vaakumpakendis), rohelist sibulat, ketsupit (lisasin ülejäänud juustusegu ja kurgi-koore nõrutamise vedelikku). tordi tegin valmis õhtul hilja, panin peale vajutise, ja kella 6 paiku õhtul oli tort super! täpselt parasjagu läbi imbunud. NB! mitte mingit saiade eelnevat immutamist!!!!!!!!!
sibul 04. jaanuar 2002, kl 15.17 |
Lisa postitus