Kööginõu
tomatid tarretises
tomat 19. august 2002, kl 13.53 |
Tere!
Kas keegi teab, kuidas tehakse sellist hoidist nagu "tomat tarretises"? Terved tomatid siis tarretise sees. Vaatasin ka eelpool pakutud "nami-nami" lehekülge. Kuid see polnud päris õige retsept seal. Õiges retseptis peaks käima ka zhelatiin. Oleksin väga tänulik, kui teadjad viitsiksid vastata.
Tomat :-)
Kas keegi teab, kuidas tehakse sellist hoidist nagu "tomat tarretises"? Terved tomatid siis tarretise sees. Vaatasin ka eelpool pakutud "nami-nami" lehekülge. Kuid see polnud päris õige retsept seal. Õiges retseptis peaks käima ka zhelatiin. Oleksin väga tänulik, kui teadjad viitsiksid vastata.
Tomat :-)
Maarja 19. august 2002, kl 21.07 |
Olen kunagi teinud ka täpse retsepti järgi, aga see on kadunud ja nüüd teen tomateid tarretises "tunde järgi". See käib nii:
pestud tomatid purki (0,5 - 0,75 liitrised). Siis keedan marinaadi, millesse on maitse järgi lisatud klassikalised ained - sool, suhkur, äädikas, pipraterad ja kindlasti tuleb panna tilli. Tilli panen ma üpris palju nii lehti kui varsi. Marinaadile lisan hakitud sibulad ja keedan seni, kuni nad on klaasjad. Lõpuks lisan marinaadile sulatatud þelatiini (þelatiini kogus vastavalt marinaadi hulgale). Seejärel valan marinaadi koos sibulatega tomatitele peale. Siis kuumutan purke 80-90 kraadi juures umbes 15-20 min. Seejärel kaaned kinni ja valmis.
pestud tomatid purki (0,5 - 0,75 liitrised). Siis keedan marinaadi, millesse on maitse järgi lisatud klassikalised ained - sool, suhkur, äädikas, pipraterad ja kindlasti tuleb panna tilli. Tilli panen ma üpris palju nii lehti kui varsi. Marinaadile lisan hakitud sibulad ja keedan seni, kuni nad on klaasjad. Lõpuks lisan marinaadile sulatatud þelatiini (þelatiini kogus vastavalt marinaadi hulgale). Seejärel valan marinaadi koos sibulatega tomatitele peale. Siis kuumutan purke 80-90 kraadi juures umbes 15-20 min. Seejärel kaaned kinni ja valmis.
tomat 19. august 2002, kl 22.34 |
Lisa postitus