Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
TOIDUPANK
 
mõtlik 02. november 2010, kl 19.49
Kes aitaks lahti mõtestada, kas kommid, küpsised, ananassid, ,,, on esmane eluvajadus ja kui neid pole, peab sirutama käe välja ,,,?
Ma ei mäleta ananassi ostmist, aga küsima küll ei läheks. Või kuidas?

Kas kinnitame abitust Eestis?
Ja mentaliteeti, et kui tulete siis tooge, kui läheme, siis andke.
Ikka andke, andke, andke....
 
EE 02. november 2010, kl 19.56
Pankadesse suruvad ikka miskid limukad ennast asjapulkadeks. Eks sealt pudeneb kõigile midagi. Selles on kogu loogika.
 
k 02. november 2010, kl 20.49
Ananassid tundusid mulle ka väga imelikud. Saan aru, et vaeste pakis on hakkliha, kartulad jms. Mul iga päev 4 (noor)meest laua ümber. Ananasse pole teab mis ajast ostnud. Sööme pigem Eesti õunu.
 
ärge olge kadedad 03. november 2010, kl 08.54
Toidupanga mõte on see, et söödud saaks kõik ja midagi niisama ära ei visata, mis vähegi kõlbab süüa.
Muidugi läheb poes üle tähtaja kõiksugu erinevaid asju ju ja vaene laps võiks ka elus proovida ära ananassid ja ka kommi võiks süüa. Tegelikult on ju puuviljad ja maiustused esimesed, millest loobutakse, kui raske on.
Ega siis lapsed ei pea kannatama, kui neil on vanemad, kes ei oska toime tulla. Proovime ikka neist ka rõõmsaid ja tugevaid inimesi kasvatada.
 
? 03. november 2010, kl 10.42
kas see oli mingi saade või millest te räägite, vabandage palun?
 
to ? 03. november 2010, kl 14.09
Kuskil uudistesaates oli mingi lõik, kus vaesematele jagatakse ära toidukaup, mis realiseerimisaja kas ületanud või kohe läbi saamas (nii sain mina ühe kõrvaga kuulates aru). Ei saanud hästi aru vene rahvusest naise kommentaarist, kes ise ka pakisaajate hulgas, ning arvas, et kartulikrõpsude ja kommi asemel võiks pakis olla juurikaid, leiba, saia, margariini. Neid asju peaks suutma küll ise osta, sest toidupank ikka selline heategevusüritus ja imelik hakata siin kurtma, et paki sisu võiks miskit muud olla. Tasuta saadakse ja ikka veel virinat.
 
eelmisele 03. november 2010, kl 15.20
vot ta ei suudagi (1200 kr pension ja 3 inimest) ise neidki piisavalt osta ja siis pakiga antakse krõpse, üldiselt asjalikut rääkis.
 
tore ju 03. november 2010, kl 17.33
See naine ei virisenud sugugi, temalt küsiti lihtsalt mida ta sooviks et toidupakis oleks. Olge õnnelikud et ise ei pea abipakkidest elama, tore et on inimesi kes püüavad nõrgemaid aidata. Ärge otsige kõiges halba.
 
vot 03. november 2010, kl 23.32
pakis on see, mil tähtaeg möödas. Kuid sinna jagamissüsteemi tekivad kindlasti vahefiltrid.
 
Mall 04. november 2010, kl 10.31
Selles uudistelõigus selgitas ju üks Toidupanga tegelane (ei mäleta, mis asjapultk täpselt oli), et nad käivad ja küsivad igalt poolt ülejäävat kaupa. Sellist kraami, mis on kas lihtsalt üle jäänud (tellitud liiga palju näiteks), aga ka sellist, millel parim enne möödas, kuid mis on siiski kõlblik söögiks. Muidu see visataks minema, nemad küsivad omale ja sorteerivad ära. Sellest ka selline kohati kummaliselt mõjuv paki sisu - jagatakse seda, mida on. Toidupangale laekuvate rahade eest ostetakse aga just makarone, kuivaineid jms "asjalikku". Minu meelest on see üritus ikka väga hea ettevõtmine.J ah, loomulikult oleks rahapuuduses perele olulisem saada kartult-kapsast-porgandit, kuivaineid ja lihatooteid, kuid kui arvestada Toidupanga ideed mitte lasta toitu minema visata ja parem see laiali jagada, siis igal juhul on see tervitatav kodanikualgatus. Tegu ei ole ju riikliku sotsiaaltoetusega vaid vabast tahtest sündinud heategevusega ja asja mõtteks on äravisatava söödava toiduhulga vähendamine ja selle suunamine nendeni, kes seda kõige enam vajavad.
 
suuremeelne 04. november 2010, kl 11.17
See on üks õige ja hea algatus, ma ise viisin ka oma mündid neile.

Sina teemaalgataja mõtlik oled üks alatu kõrvahark, kes kadetseb siin vaeseid LAPSI, et need vahel midagi head suhu pista saavad. Mine nurga taha ja häbene nüüd korralikult.

On ikka eitesid.

*raev
 
eit 04. november 2010, kl 13.05
häbenen juba nurga taga, piiksun veel, et mõte on hea, aga ku ipere vajab toetust, siis on vaja praktilisemaid asju, kommid ja ananassid vaevalt toiduabiks suuresti.

kui kogutud raha läheb praktilisemate ja esmatähtsate toitude ostmiseks, on kõik hästi.
 
to eelmisele 04. november 2010, kl 16.28
Millegipärast unustas naine mainida kahe koolis käiva lapse toetuse, mis kokku peaks olema 600EEK! Mitte et see teab mis suur raha oleks, aga olgem korrektsed.

Kartulid-porgandid maksvad poes 4-5 EEK/kilo. Arvan küll, et kui oleksin antud olukorras, oleks mul küll hea meel, kui lapsed saaks kommi-krõpsu-küpsist, sest ise neid nagunii osta ei jaksaks. Kartulit-porgandit peaks ju ikka suutma osta, või mis?
Ja justnimelt, see pole riiklik abiprogramm, nii et nuriseda paki sisu üle on ikkagi imelik! Punkt.
 
kuula hoolsamalt 04. november 2010, kl 18.15
Õeldi ju et abisaajate käest küsiti, mida nad sooviksid toidukotist leida, nemad vastasid, ei nurisenud.
 
Toidupank 19. veebruar 2023, kl 17.41
https://www.toidupank.ee
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!