Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
hädas pudru keetmisega
 
lilleke 08. november 2010, kl 08.49
millist nippi kasutada, et piim poti põhja ei kõrbeks? ja kuidas seda kõrbenud potti puhtaks saada?
 
rivo 08. november 2010, kl 08.59
segades ei lähe põhja. pane pott külma veega likku
 
päälinna pasatski 08. november 2010, kl 09.07
poti põhja natuke vett, lase keema tõusta, seejärel lisa piim ja segada, segada, segada.
 
Maili 08. november 2010, kl 09.23
Sõltub pudrust, nt. riisi, tatart, kruupi jt ei tohi paisumise ajal üldse segada, kui korra segama hakkad, siis jäädki segama. Pliidi kuumusest sõltub ka palju. Üldiselt on putru mõistlikum veega keeta ja piim alles lõppjärgus lisada. Vist ainult mannaputru tuleb pidevalt segada, sest manna lisatakse keevale vee-piima segule. No igasugu kiirelt valmivate helvestega vist ka nii. Rohkem keetmist vajavad pudrud algul suurema kuumusega keema ja siis las podisevad nõrgal tulel omaette edasi.
Kui jutt ainult piimast, siis pott tuleb seestpoolt märjaks teha enne piima valamist ja poti materjal ning pliidi kuumus on tähtsad. Kõrbenud pott nt sooda ja äädikaga seisma ja kõrbenud osa lööb ise potipõhjast lahti. Kui kohe kraapima asuda, siis jäädki kraapima. Cif pidavat ka hea kõrbenud ainete eemaldaja olema, aga ikka peale pikalt seismist, rasketel juhtudel lausa mitu päeva.
 
ee 08. november 2010, kl 09.50
põhiline viga on ikka see, et liiga kuuma plaadiga valmistad putru.
 
. 08. november 2010, kl 10.06
viga 1 on nõme pott - osta korralik, paksupõhjaline.
ja teiseks.. kõrbebki, kui mõttetult piima keedad.
 
liis 08. november 2010, kl 13.33
Paksupõhjaline pott ja piim veega pooleks.
 
tean 08. november 2010, kl 13.39
võtab ka paksupõhjaline pott kinni. Mind see ei häiri,seda potipõhja pole vaja ju taldrikusse kraapida. Oma paksupõhjalise poti saan tavalise kareda nuustikiga puhtaks
 
* 08. november 2010, kl 14.14
Mina jälle küsiks, kuidas on võimalik pudru keetes poti põhi ära kõrvetada? Mul pole kordagi elus seda juhtunud, ka siis mitte, kui korra piim üle potiääre kees.
 
on juhtunud 08. november 2010, kl 17.35
nii üht kui teist.Vahest ikka keeb ka põhja kinni.Sel juhul jätan poti kauemaks kuuma veega seisma ja siis kraabin nuustikuga põhja puhtaks.Olen ka kuulnud,et mõni paneb poti koos veega keema,kui puder välja kallatud.Pidi sel juhul lihtsamini puhtaks minema.
 
mina 08. november 2010, kl 17.53
viitsin söögi tegemise ajal ennast sellele toimingule pühendada ja kõik on korras.Pliidi juurest lahkutakse kui kartul keeb või on midagi juba ahjus kindlatel kraadidel,teades toidu küpsemise aega ning vahepeal piilumas käija.Ärge võtke palju kohustusi korraga ja veel kiirustades.Inimene-võta endale aega.Naistel on küll võime tegeleda mitme asjaga korraga ja midagi ei unune.See toimib peas paralleelselt kasvõi 4-5 asja toimetades.Siiski on olukordi,kus lapsed ka oma vajadustega võtavad tähelepanu endale ja nii juhtubki,et midagi on pliidil mokas.Selekteerige oma aega.
 
ah 08. november 2010, kl 18.06
oleneb ikka potist kah. Mina ka ei teadnud, kuidas saab põhja kõrvetada, aga kui üritasin teha õhukesepõhjalises potis, läks põhja nagu nalja. Ei aidanud seal miski segamine ega valvamine.
 
. 08. november 2010, kl 21.49
Vat mul on 1 - 1,5 cm põhjaga Hackmanid, keedan putrusid ülepäeva ja puhta piimaga. Vee ja piima segu ei tuleks meil kõne allagi. Mingi "viitsimine söögitegemisele pühenduda", nagu "mina" kirjutab, ei aita mitte üks teps - seisan kogu aeg kõrval ja segan alates hetkest, mil piim üles tõusma hakkab, keeran kuumuse pea nulli, aga ikka võtab põhja külge kihi kinni, segamise käigus tunnen, kuidas põhi kattub, kuigi t* maha keeratud. Ja ega kuumust ju päris välja keerata saa, puder peab ju vaikselt keema ikka. Põhja võtab kinni, aga ega seda üles kraapima ei pea - puder saab tavaliselt ikka hea.
 
k 04. detsember 2010, kl 14.00
Aga keeda uunis, siis ei kõrbe ka põhja ja segada pole vaja :)
 
. 04. detsember 2010, kl 16.13
ma pole elus ühtki putru piimaga teinud. pärast panen võid või koort.
 
naine 07. detsember 2010, kl 14.55
Keegi tark ütles, et Alma piimaga ei kõrbe põhja. Uskuge või mitte, aga nii on.
 
n 07. detsember 2010, kl 20.24
Poti reklaamis oli ka et paksu põhjaga külgevõtmatu, aga kõik piimatoidud kõrbevad põhja, olgu supp või puder. Mannaputru õpetatakse veel mingi 10-15 minutit keetma, ei olegi ju võimalik, kohe põhjas kinni.
 
Le 07. detsember 2010, kl 21.05
Ajad pudruolluse paksupõhjalises nõus korraks veega keema ja siis lased kaane all haududa. Lõpuks, kui hea sortsu piima või koort lisad, keerad veelkord kuumema peale. Võid teha ka ainult veega ja hiljem võid/koort lisada. Iseasi on mannapudruga: ajad vee keema, siis lisad piima ja kui seegi on kuumenenud, hakkad mannat sisse nõristama, pidevalt segades. Üsna ruttu keeb paksuks, liigagi paksuks. Siis, et normaalne konsistents saavutada, võid veel hea sortsu piima lisada ja pole vaja enam keeta. Kruubipuder pista hauduma suurde ahju vm, igatahes peab ta mitu-mitu tundi hauduma.
 
Kogemus 07. detsember 2010, kl 21.16
Mannapuder ei kee kunagi põhja kinni,kui viitsida seda liigutada,nagu juba eelpool keegi mainis.Peale seda,kui manna sisse nõristatud,ma enam pliidi juurest ei lahku...ja polegi muret.
 
. 07. detsember 2010, kl 21.51
pealegi on piimaga tehtud ja pidevalt segatud pudrud ligased. mulle meeldivad pudrud, mis on omapead kaane all haudunud.
Ivo Väljaotsa 29. november 2024, kl 16.45
See ju vesi.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!