Kööginõu
hädas pudru keetmisega
lilleke 08. november 2010, kl 08.49 |
päälinna pasatski 08. november 2010, kl 09.07 |
Maili 08. november 2010, kl 09.23 |
Sõltub pudrust, nt. riisi, tatart, kruupi jt ei tohi paisumise ajal üldse segada, kui korra segama hakkad, siis jäädki segama. Pliidi kuumusest sõltub ka palju. Üldiselt on putru mõistlikum veega keeta ja piim alles lõppjärgus lisada. Vist ainult mannaputru tuleb pidevalt segada, sest manna lisatakse keevale vee-piima segule. No igasugu kiirelt valmivate helvestega vist ka nii. Rohkem keetmist vajavad pudrud algul suurema kuumusega keema ja siis las podisevad nõrgal tulel omaette edasi.
Kui jutt ainult piimast, siis pott tuleb seestpoolt märjaks teha enne piima valamist ja poti materjal ning pliidi kuumus on tähtsad. Kõrbenud pott nt sooda ja äädikaga seisma ja kõrbenud osa lööb ise potipõhjast lahti. Kui kohe kraapima asuda, siis jäädki kraapima. Cif pidavat ka hea kõrbenud ainete eemaldaja olema, aga ikka peale pikalt seismist, rasketel juhtudel lausa mitu päeva.
Kui jutt ainult piimast, siis pott tuleb seestpoolt märjaks teha enne piima valamist ja poti materjal ning pliidi kuumus on tähtsad. Kõrbenud pott nt sooda ja äädikaga seisma ja kõrbenud osa lööb ise potipõhjast lahti. Kui kohe kraapima asuda, siis jäädki kraapima. Cif pidavat ka hea kõrbenud ainete eemaldaja olema, aga ikka peale pikalt seismist, rasketel juhtudel lausa mitu päeva.
ee 08. november 2010, kl 09.50 |
. 08. november 2010, kl 10.06 |
tean 08. november 2010, kl 13.39 |
* 08. november 2010, kl 14.14 |
on juhtunud 08. november 2010, kl 17.35 |
mina 08. november 2010, kl 17.53 |
viitsin söögi tegemise ajal ennast sellele toimingule pühendada ja kõik on korras.Pliidi juurest lahkutakse kui kartul keeb või on midagi juba ahjus kindlatel kraadidel,teades toidu küpsemise aega ning vahepeal piilumas käija.Ärge võtke palju kohustusi korraga ja veel kiirustades.Inimene-võta endale aega.Naistel on küll võime tegeleda mitme asjaga korraga ja midagi ei unune.See toimib peas paralleelselt kasvõi 4-5 asja toimetades.Siiski on olukordi,kus lapsed ka oma vajadustega võtavad tähelepanu endale ja nii juhtubki,et midagi on pliidil mokas.Selekteerige oma aega.
ah 08. november 2010, kl 18.06 |
. 08. november 2010, kl 21.49 |
Vat mul on 1 - 1,5 cm põhjaga Hackmanid, keedan putrusid ülepäeva ja puhta piimaga. Vee ja piima segu ei tuleks meil kõne allagi. Mingi "viitsimine söögitegemisele pühenduda", nagu "mina" kirjutab, ei aita mitte üks teps - seisan kogu aeg kõrval ja segan alates hetkest, mil piim üles tõusma hakkab, keeran kuumuse pea nulli, aga ikka võtab põhja külge kihi kinni, segamise käigus tunnen, kuidas põhi kattub, kuigi t* maha keeratud. Ja ega kuumust ju päris välja keerata saa, puder peab ju vaikselt keema ikka. Põhja võtab kinni, aga ega seda üles kraapima ei pea - puder saab tavaliselt ikka hea.
k 04. detsember 2010, kl 14.00 |
. 04. detsember 2010, kl 16.13 |
naine 07. detsember 2010, kl 14.55 |
n 07. detsember 2010, kl 20.24 |
Le 07. detsember 2010, kl 21.05 |
Ajad pudruolluse paksupõhjalises nõus korraks veega keema ja siis lased kaane all haududa. Lõpuks, kui hea sortsu piima või koort lisad, keerad veelkord kuumema peale. Võid teha ka ainult veega ja hiljem võid/koort lisada. Iseasi on mannapudruga: ajad vee keema, siis lisad piima ja kui seegi on kuumenenud, hakkad mannat sisse nõristama, pidevalt segades. Üsna ruttu keeb paksuks, liigagi paksuks. Siis, et normaalne konsistents saavutada, võid veel hea sortsu piima lisada ja pole vaja enam keeta. Kruubipuder pista hauduma suurde ahju vm, igatahes peab ta mitu-mitu tundi hauduma.
Kogemus 07. detsember 2010, kl 21.16 |
. 07. detsember 2010, kl 21.51 |
Ivo Väljaotsa 29. november 2024, kl 16.45 | Registreerus: 1 aasta tagasi Postitusi: 1 |
Lisa postitus