Kööginõu
Appikene! Piparkoogitaigen veel küpsetamata - mida teha?
Liisu Laisk 02. jaanuar 2012, kl 07.57 |
aadu 02. jaanuar 2012, kl 08.09 |
tsuks 02. jaanuar 2012, kl 10.12 |
Liisu Laisk 02. jaanuar 2012, kl 11.17 |
. 02. jaanuar 2012, kl 13.10 |
triina 02. jaanuar 2012, kl 15.04 |
Kuskilt kopisin millalgi, ise teinud pole. Proovi:
Piparkoogitort
1 kg piparkoogitaigent
0,5 l vaarika-mustsõstramoosi
2 pk vahukoort
Rulli taigen õhukeseks, lõika taldriku järgi ümmargused kettad, küpseta. Vahukoor vahusta ilma suhkruta. Võta jahtunud piparkoogikettad, pane iga kihi vahele vaheldumisi moosi ja vahukoort.
Tort tee nii kõrge kui tuleb või materjali jätkub, kõige peale pane vahukoort ja külgedele ka. Kaunistuseks riivi šokolaadi.
Pane tort külmkappi ja söö järgmisel päeval ja kui järele jääb siis ka ülejärgmisel päeval. Hea on ikkagi.
Piparkoogitort
1 kg piparkoogitaigent
0,5 l vaarika-mustsõstramoosi
2 pk vahukoort
Rulli taigen õhukeseks, lõika taldriku järgi ümmargused kettad, küpseta. Vahukoor vahusta ilma suhkruta. Võta jahtunud piparkoogikettad, pane iga kihi vahele vaheldumisi moosi ja vahukoort.
Tort tee nii kõrge kui tuleb või materjali jätkub, kõige peale pane vahukoort ja külgedele ka. Kaunistuseks riivi šokolaadi.
Pane tort külmkappi ja söö järgmisel päeval ja kui järele jääb siis ka ülejärgmisel päeval. Hea on ikkagi.
d 03. jaanuar 2012, kl 11.10 |
Piparkoogi-kook
Autor: Eva Palu
Lihtne kook, mis valmib piparkoogitainast. Kook valmista eelmisel õhtul.
Kogus Koostis- ja maitseained
600 g piparkoogitainas
200 g hapukoor
50 g suhkur
0.3 l hapu moos (näit. jõhvika-apelsini)
100 g šokolaad
Pähkleid jm kaunistusi
KOMMENTAARID (20)
Foto: Eva Palu
Rulli piparkoogitainast 24 cm-se läbimõõduga koogivormi suurused kettad (3 tk) ja küpseta need eraldi 200-kraadises ahjus valmis (u. 15 min).
Sega hapukoor suhkruga. Aseta piparkoogi-ketas koogialusele, määri see moosiga kokku ja tõsta peale hapukoort. Toimi teise kihiga samamoodi. Viimane kiht kata sulatatud šokolaadiga, mille peale puista hakitud pähkleid. Kook on valmis järgmisel päeval, mil piparkoogi-kettad on täidisega korralikult läbi imbunud.
Autor: Eva Palu
Lihtne kook, mis valmib piparkoogitainast. Kook valmista eelmisel õhtul.
Kogus Koostis- ja maitseained
600 g piparkoogitainas
200 g hapukoor
50 g suhkur
0.3 l hapu moos (näit. jõhvika-apelsini)
100 g šokolaad
Pähkleid jm kaunistusi
KOMMENTAARID (20)
Foto: Eva Palu
Rulli piparkoogitainast 24 cm-se läbimõõduga koogivormi suurused kettad (3 tk) ja küpseta need eraldi 200-kraadises ahjus valmis (u. 15 min).
Sega hapukoor suhkruga. Aseta piparkoogi-ketas koogialusele, määri see moosiga kokku ja tõsta peale hapukoort. Toimi teise kihiga samamoodi. Viimane kiht kata sulatatud šokolaadiga, mille peale puista hakitud pähkleid. Kook on valmis järgmisel päeval, mil piparkoogi-kettad on täidisega korralikult läbi imbunud.
* 03. jaanuar 2012, kl 11.20 |
EPP VIIRES 10. jaanuar 2021, kl 13.58 |
Lisa postitus