Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
Appikene! Piparkoogitaigen veel küpsetamata - mida teha?
 
Liisu Laisk 02. jaanuar 2012, kl 07.57
Juhtus nii, et kõik söömapühad möödas, aga piparkoogid jäid küpsetamata ja ise tehtud tainas endiselt külmikus. Kas annaks keegi head nõu, mida sellest taignast veel teha annaks, piparkookidega tõesti ei viitsi jännata ja ega pole isu ka nende järele. Ette tänandes jään ootele.
 
aadu 02. jaanuar 2012, kl 08.09
Mul seisis pipargoogitainas aasta aega külmikus, nüüd pühade ajal sai lõpuks ära tehtud, polnud neil viga midagi.
 
tsuks 02. jaanuar 2012, kl 10.12
Meeleheitel koduperenaised. 115 osa.
Küll tahaks teha,aga ei oska,ja seda mida teha saaks ei taha ja ei viitsi ja tee siis piparkoogitaignast klimbisuppi. lambalihaga sobib küll,pole vaja lihale pipart lisada.
 
Liisu Laisk 02. jaanuar 2012, kl 11.17
to tsuks:
Tänud! Mis sa arvad, kas sünniks hapukapsaid ja herneid ka lisada, või teeks hoopis seentega?
 
. 02. jaanuar 2012, kl 13.10
ahh.. meil tehti ükskord nii.. et rulliti tainas õhukeseks ja küpsetati lihtsalt plaadid.. siis pandi kõvasti magusat hapukoort vahele ja seisma..
pärast oli hää tort. kui enda tehtud tainas siis saab ilmselt hea nagunii..
vot.

laiskus
 
triina 02. jaanuar 2012, kl 15.04
Kuskilt kopisin millalgi, ise teinud pole. Proovi:

Piparkoogitort
1 kg piparkoogitaigent
0,5 l vaarika-mustsõstramoosi
2 pk vahukoort
Rulli taigen õhukeseks, lõika taldriku järgi ümmargused kettad, küpseta. Vahukoor vahusta ilma suhkruta. Võta jahtunud piparkoogikettad, pane iga kihi vahele vaheldumisi moosi ja vahukoort.
Tort tee nii kõrge kui tuleb või materjali jätkub, kõige peale pane vahukoort ja külgedele ka. Kaunistuseks riivi šokolaadi.
Pane tort külmkappi ja söö järgmisel päeval ja kui järele jääb siis ka ülejärgmisel päeval. Hea on ikkagi.
 
d 03. jaanuar 2012, kl 11.10
Piparkoogi-kook
Autor: Eva Palu


Lihtne kook, mis valmib piparkoogitainast. Kook valmista eelmisel õhtul.


Kogus Koostis- ja maitseained
600 g piparkoogitainas
200 g hapukoor
50 g suhkur
0.3 l hapu moos (näit. jõhvika-apelsini)
100 g šokolaad
Pähkleid jm kaunistusi

KOMMENTAARID (20)

Foto: Eva Palu





Rulli piparkoogitainast 24 cm-se läbimõõduga koogivormi suurused kettad (3 tk) ja küpseta need eraldi 200-kraadises ahjus valmis (u. 15 min).

Sega hapukoor suhkruga. Aseta piparkoogi-ketas koogialusele, määri see moosiga kokku ja tõsta peale hapukoort. Toimi teise kihiga samamoodi. Viimane kiht kata sulatatud šokolaadiga, mille peale puista hakitud pähkleid. Kook on valmis järgmisel päeval, mil piparkoogi-kettad on täidisega korralikult läbi imbunud.
 
* 03. jaanuar 2012, kl 11.20
Võid seda kasutada ka toorjuustukoogi põhjana, jääb täitsa hea.
 
Liisu Laisk 03. jaanuar 2012, kl 12.15
Aitäh! Katsetan :)
 
EPP VIIRES 10. jaanuar 2021, kl 13.58
AITÄH KATSETAN KA MINA!!!!!!
Lisa postitus
Autor:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!