Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
tomatite kuivatamine
 
kata 23. juuni 2012, kl 19.31
Kas on võimalik selle marja*köögivilja kuivatiga kuivatada ka tomateid e. teha päiksekuivatatud tomateid. Kui kaua aega võib võtta, et saavad head.
Või saab ainult ahjus kuivatada.
Sooviksin just selliseid mis hiljem purki panna koos oliiviõliga.
Tänud ette!
 
näkk 23. juuni 2012, kl 19.38
vaata....et naine kaua sexikas välja näeb, pole tal vaja lasta mitte ära kuivada.
eks see tomatiga ole ka sama. ilus, mahlane, priske, kasvõi ketšupina, on justnimelt päikeseline ja ahvatlev ;)
 
ziil 23. juuni 2012, kl 19.41
Ma ka tomatit ei kuivataks, salatina hapukoore ja rohelise sibulaga on väga nämm.
 
kata 23. juuni 2012, kl 20.03
kui neid lihtsalt on liialt palju siis miks mitte talveks sisse teha. Nendest letšodest on ka küllalt.
 
pähh 24. juuni 2012, kl 15.57
mul ema ostis möödund aasta turult õigete tomatite pähe terve kasvuhoonetäie viinamarjatomateid. oi taevake, kui palju neid oli, ei osanud nendega lõpuks muud peale hakata, kui mõtlesime, et ok, teeme ka siis neid kuivatatud tomateid. peent masinat meil pole, nii et praeahjus kuivatasime - elektrikulu oli kindlasti kõvasti suurem, kui asi väärt. siiamaani seisavad.

kui vahel proovingi neid salaja supi sisse või kusagile sokutada, küsib enamus rahvast kohe, mis imelikud käkid need on ja tembeldab selle söögi söömiskõlbmatuks. eks ta vist maitse asi ole, aga meie peres ei lähe peale. esimene ja viimane kord sedasi jamada.
 
kata 29. juuni 2012, kl 17.53
upitan teemat-ehk oskab veel keegi midagi öelda teema kohta.
 
? 29. juuni 2012, kl 22.47
No miks sa siis juba pole proovinud kuivatada selle marjakuivatiga? Vaata, kuidas välja tuleb. Guugelda, kuivatamise ja säilitamise kohta on palju nõuandeid, inglise keeles eriti.
 
VagrantCat 30. juuni 2012, kl 02.53
http://www.marthastewart.com/339310/oven-dried-t...

tomat+oliivõli+küüslauk+meresool+sidrunipipar...mmmm:)

kuivatamisest-ei kuivatata krõbekuivaks, säilitada saab kas oliivõlis või väga edukalt minigripkotiga sügavkülmas.
 
juula 02. juuli 2012, kl 23.18
ütlen ausalt - tegin ühel aastal proovi ja ei tulnud need praeahjus kuivatatud tomatid head, elektri- ajakulust ei räägigi.
üleliigsed, suured või koledad tomatid teen selliseks möksiks - keedan plödaks, püreerin ja uhan sisse igasugu maitseaineid -sool, pipar, küüslauk, bassiilik jne - kuumtan ja purki. talvel on hea pastakaste või pitsale, olen ka suppi teinud
 
- 03. juuli 2012, kl 12.29
Oh issand.... oliivIöli, baSSiilik, teises teemas suitsEtatakse liha... Suurest algustähest, tühikutest ja kirjavahemärkidest ei räägigi.

Mis on juhtunud Eesti rahva kirjaoskusega? Ja ärge tulge naeruväärse jutuga lagedale, et kööginurgas ei peagi öigesti kirjutada oskama. Intelligentne inimene austab oma emakeelt ja õigekirja IGAL POOL.
 
:) 03. juuli 2012, kl 13.52
Mida sa, viimane, selle "oliivIöli"-ga tahtsid öelda?
 
- 03. juuli 2012, kl 15.42
Ju teed ikka õigekirja- ja lohakusvea vahel vahet? Ok, OLIIVIÕLI. Just selle keskmise i-ga.
 
:) 03. juuli 2012, kl 18.09
Nii ju teemaalgataja kirjutaski, õigesti:) Ja basiilik kahe "s"-iga - no ju tunned ka sina lohakusvea ära.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!