Kööginõu
vajan suht kiiret abi
kiki 25. detsember 2006, kl 10.28 |
lulla... 25. detsember 2006, kl 10.55 |
...on selleks, et kui praad valmis, hüppab lulla välja. kui küpsetuskotis, siis ikka sellega, aga arvestusega, et üle 200 kraadi ta välja ei kannata. kui aga võrgus ja siis omakorda kiles, siis on karta, et see mitte küpsetuskott pole ja pean ilma selleta panema. tavaliselt on lihafirmadel ka etikett koos koostisainete ja valmistamisõpetusega küljes, uuri.
k 25. detsember 2006, kl 10.58 |
Kui kile sees on selline jullakas, mis näeb välja nagu kaheosaline nupp, milles seesmine võiks nagu ühel hetkel välja hüpata, siis on ilmselt liha pakendatud küpsetuskotti ja seal sees on küpsusastme määramiseks olemas sensor - küpsetad seni, kuni nupp üles hüppab. Kui kardad, et on mingi jama, siis võta kotist välja, pruunista kuumal pannil võis igalt poolt kergelt, pane eelsoojendatud ahjupotti ja 175 kraadi juures niikaua, kuni liha termomeeter loeb prae keskele torgates 155 C ja pärast seda kui oled liha välja võtnud, keera koheselt tinapaberisse ja lase seista ca 15 min, enne kui lahti lõikad, siis pehmem ja mahlasem, ja selle aja jooksul tõuseb lihasisene temp. 160.c -ni
Lisa postitus