Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
Millist panni eelistada ?
 
Juss 12. august 2012, kl 18.56
Kulla naised, teie väärt nõu nüüd kuluks ära küll.
Teate, mulle meeldib praadida ja küpsetada aga paraku saavad mul kõik pannid pidevalt otsa. 3 aastat ja kööga.
Malmpann on muidu parim vist aga kipub kinni võtma ja peale kasutamist tuleb see hoolikalt puhastada ja uuesti õlitada, muidu jääb endise toidu mekk külge.
NonStick (rahvakeeli teflon) pann ei kannata kuumust ja hautamine ka ei sobi heasti sellele. Pealegi kulub kate suht ruttu maha.
Alumiinium- ja plekkpannist ei tasu üldse rääkida.
Ainuke, mis mul proovimata on, on keraamilise kattega pann.

Kuna mulle meeldib pannil(ga) nii praadida kui ka hautada jne siis kulla tõsised kokad, nüüd oleks hüva
nõu kallis?

Asjalikke nõuandeid ootama jäädes:
Juss
 
suss 12. august 2012, kl 19.05
Tefali paksu põhjaga pann.
 
anne 12. august 2012, kl 19.18
eks need teflonpannid sõltumata firmast max 3 aastaga kutud on jah. odavamad veel rutem. muidu sellised lollikindlad on nad küll ja miks ütled, et hautada ei saa. väga hästi saab. mind ennst on aga hakanud hirmutama, et mingist hetkest ilmeslt ikka mingeid kahjulikke aineid võib neist toidu sisse imbuma hakata. sest paari aasta möödudes põhi hakkab värvi muutma, toit hakkab nakkuma...seda ka väga kalliste ja heade firmade pannide puhul, kui neid iga päev kasutada.

sai nüüd ostetud maximast roostevaba pann. siin kirutud küll, et võtab külge, aga - kauaks meil neid mittenakkuvaid teflonpanne üldse olnud on, vanasti sai kõik harilie pannidega praetud. eks vaatan, kuidas on. hautada kindlasti saab korralikult (väga paks põhi), eks praadimiat peab õppima :D
 
AJU:KEENIUS 12. august 2012, kl 19.29
keraamilise kattega pann SAI OSTETUD, väga kallis, paari korraga kärassas ära, jääb kõik kinni raisk, räägivad et vaikse tulega peab praadima...
no hui, kui ma töölt tulen ei jõua mina muneda, gaas põhja liha pannile.

http://naistekas.delfi.ee/foorum/read.php?11,2145155
 
mul on 12. august 2012, kl 19.33
näiteks vok pann ja rahul, muidugi pannkoogi jaoks jälle teine pann. tegelikult nii ongi, et ikka mitu erinevat panni peab olema.
 
näkk 12. august 2012, kl 19.37
ostsin 5a tagasi mingi odava panni. firmat ei tea, põhi oli selline ruudulise mustriga. ostsin, et hea maal õues lõkke peal pannkooki teha vms. las nõestub alt ja las kärssab., suve lõpuks viskan minema.
ja uskumatu, mis uskumatu, see pann on ikka veel täiesti toimiv ja töökorras. selle aja jooksul on tema kõrvalt kaks kallist panni ennast juba prügikastist leidnud.
ainuke puudus, et oleks võinud sügavam olla, ta on tõepoolest ainult praadimiseks või kergeks kastmeks, hautamiseks jääb ruumi väheks.
 
:) 12. august 2012, kl 19.44
Vanad head plekkpannid - kust neid küll veel saaks? Venemaalt? Vanaema omi mäletan pea sünnist saati ühesugustena - ühtlaselt mustaks praetud, ei juhtunud nendega 30 aasta jooksul mitte midagi, aga ilmselt olid juba enne mind 20 aastat kasutuses olnud:)
Praegu peadki arvestama, et kallis pann 5 aastat, odav, aasta. Ja hinnavahe ongi selline - 5 odavat = 1 kallis.
Malm on igavene, aga vastik, annab maitset, on tohutult raske, roostetab, toitu seal hoida ei saa. Mina tahan teha suure panni kastet või hautist täis, seda ühe käega tõsta, külmikusse panna, uuesti soendada - selleks malm ei sobi.
Olen ostnud Hackmannid, Easy-sarjast õhukese ja 2 paksupõhjalist. 3-4 aastat väga korras, 5 aastat maksimum. Hautada võib vabalt, sellega küll muret pole.
Need siis tavainimestele.
Aga muidugi on võimalik muretseda profipanne - kui raatsid. 150-eurost katsetasin turismitalus - paks metall, ilma katteta, vastas kõigile euronõuetele. Kui rasvainet tulikuumaks ei lasknud enne praadima hakkamist, oli kõik põhjas kinni. Mis tegi tavalise pannkoogiteo ka üliaeglaseks - kogu aeg soojenda uuesti tühja panni õliga. Väidetavalt kallimad olevat paremad.
 
Juss 12. august 2012, kl 19.53
Tänud, head inimesed, asjalike vastuste eest.
Malmi tõmbaks siis listist maha, olen ka laisk ja mugav ning teps mitte ei viitsi pidevalt sööki ümber solgutada erinevate astjate vahel. Samuti ei viitsi ma seda ilmselt niiväga hooldada. Seega jääb vist ära.

Praeguste postituste põhjal on siiski vist nii, et see va võimalikult paksu põhjaga teflon on kunn??
Või mis?
 
... 12. august 2012, kl 20.10
veneaegne plekk või raudpann on parim, iseasi kust neid saada õnnestuks, nii deflon kui deflonialune metallide miks on väga kahtlased toidukomponendid, alumiiniumi mõju organismile pole ka teab mis tore ... endal mul õnnestus pärast pikka otsimist osta raudpann osta.ee- st 20 sendiga
 
KenaTartuMees 12. august 2012, kl 20.11
 
näkk 12. august 2012, kl 20.11
jah, juss, nii on. raudpannide aeg on sügavalt ümber.
 
anne 12. august 2012, kl 20.12
kui on gaasipliit, siis ikka võiks roostevabaga katsetada, seal suht ruttu uuesti väga kuumaks läheb pann. muidu jah teflon on kõige lollikindlam, aga nagu ütlesin, et tervislikkuse esiukohalt hakkasin kahtlema. mul ka olnud viimasel ajal hackman, veel mingid üliallid pannid...peale kolme aastat ikka esialgu hakkab häirima tumedaks tõmbunud põhi... nagu peale põhjalikku pesu ka ikka on pind rasvane...jne...
 
:) 12. august 2012, kl 20.53
Selle tervislikkusega on, nagu on. Üldiselt on EL-is väga kõvad nõuded kõigile toodetele, kuskil mujal ei toimu nii põhjalikku kontrolli. Tefloni mõjust füsioloogiale on sama vähe/palju teada kui muudest eelmise sajandi uutest avastustest - mobiilid, plastpakendid, sünteetilised riided, pesu-, säilitus- ja maitseained, rääkimata väetistest, umbrohu- ja kahjuritõrjevahenditest, antibiootikumidest ja kasvuhormoonidest - ehk et kõigest, mida ükski inimene enam tegelikult vältida ei saa.
Päris kindel, et meie igapäevane toit on kahjulikum kui need molekulid, mis teflonist eralduvad.
Aga mis teemasse puutub, siis Tefal-pann oleks see viimane, mida osta.
 
M 13. august 2012, kl 04.07
Mina ostsin selle paljukirutud kalli hacmann-matador panni ja nüüd see juba aasta väga truult mind teeninud, ju sain korralikust partiist. Tean, et mingid itaalia omad on kehvad, nii- prae kui ahjupannid.
 
Juss 14. august 2012, kl 12.54
Suur tänu asjalike vastuste eest.
Lugedes nüüd kogu tagasikaja siis olen seisukohal, et tuleks siiski hankida nonstick (teflon) pann. Ja mida paksema põhjaga, seda parem? On nii? Kas on veel midagi olulist, millele tähelepanu peaks pöörama?
Palun nüüd andke hüva nõu, millise kaubamärgiga ja kuhu ma seda hankima sööstan?
 
näkk 14. august 2012, kl 13.15
hackman, hard face.
 
kk 14. august 2012, kl 14.05
Minu kallis Hackmani Matador läks kohe praaki, täiesti kõlbmatu oli. Andsin emale, ta praeb mõnikord soolaliha suure veega, muuks ei kõlba. Aga see eespool nimetet ruudulise põhjaga on Ballarini üks seeria. Neid on mul kohe mitu, teenivad hästi ja kaua.
 
tefal pole teflon 14. august 2012, kl 16.40
Kardan et paljud siin panevad võrdusmärgi Tefal ja teflon. Tefal pannid, vähemalt mitte kõik ei ole teflonpannid. Uurige ja lugege poes mis on mis, Tefal pannid on väga head pannid.
 
teflonist tüdinud 15. august 2012, kl 01.37
Kõige rohkem meeldivad mulle nõukaaegsed metallpannid.Igavesed.Üks on selline väiksem ja musta värvi ,teine on ruudulise põhjaga heledast metallist hiiglane ,alumiiniumist kaanega.Malmpannidega tulen ka hästi toime - on malmist pannkoogipann ja härja silmade pann.Kuna praen palju puupliidi peal ,siis on seal kuumus tefloni jaoks liiga suur.
 
puupliidi naisele:) 15. august 2012, kl 10.28
härja silmade pann? Tõsiselt räägid?
 
puupliidi naine 15. august 2012, kl 11.03
Noh see sügavate , ümarate aukudega ,millega muna praeti.
 
härjasilmapannid 15. august 2012, kl 11.34
Puupliidi naisel on lihtsalt õigekirjaga raskusi ja olematu huumorisoon.
 
Juss 15. august 2012, kl 14.12
No kuulge preilnad, leppige nüüd siis omavahel kokku, millise kõrbesti ma omale soetama peaks?
Te ajate asjad niiviisi väga sassi ja ma ikka pannitu?
 
kokkuvõte 15. august 2012, kl 16.48
Kui panni pesta iga kord ei viitsi, siis on õige valik paksupõhjaline teflonpann. Seda on kerge hooldada ja mugav kasutada. Kui tahad peale praemuna ja viinerite praadimise ka seal midagi hautada, siis osta sügavam pann (kõrgete äärte, ent laia põhjaga. Kaanega.
Ja jutul lõpp:)
 
. 15. august 2012, kl 17.30
Just, paks põhi, kõrged ääred, põhja läbimõõt vastavalt tavalisele toidukogusele ja kaas peale, saad nii praadida kui hautada kui keeta. Mina väldiks Tefali punase rõngaga panni, aga ikka teflon jah, kui just paarisada eurot kulutada ei ole plaanis. Hackman on korralik. Ja kui sul pole induktsioonpliit, siis ära vali sellist, millel kohe suur kiri juures, et sobib ka sellele, neile on üht-teist hinnale juurde keevitatud.
 
Plekkpannid Almas 16. august 2012, kl 16.26
Kes otsib plekkpanni, Alma majatarvete poes Tallinnas on palju suurusi, võib-olla ongi vene omad, ma ei ole uurinud. Seal on ka malmpanne ja üldse igasugu huvitavaid asju. Pood asub Balti jaama lähedal, Vana-Kalamaja tänavas just enne ristumist Kopli tänavaga.
 
võeh 16. august 2012, kl 17.49
Vene plekkpannid lähevad kohe põhjast kumeraks, gaasipliidile kõlbab, teistele pliiditüüpidele pole mõtet soetada.Parima on Tefali pannid, mis ei ole tefloniga.
 
juula 16. august 2012, kl 18.24
jumalast kümnesse on see teema - pannivahetus käsil ja nõutult uurisin kümneid erinevaid panne, ei oskagi valida.
aga vene plekk/raudpannid jättis vanaema alati rasvaseks - siis ei läinud roostetama. Ja milline uhke härjasilmade pann tal oli - 8 kohaga ning kui häid väiksed pannkooke ta sellega tegi, sellised kohevad tulid.
 
rahul 16. august 2012, kl 20.24
Mul on sellised pannid ja olen väga rahul. Kasutusel juba mitu aastat.
http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/10101169/
http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/00131727/
 
... 16. august 2012, kl 22.00
huvitav kas seda metallide koostist seal pannis ja panni peal ka keegi kontrollib, kui isegi teksade nikliga kaetud nööp tekitab nahaga kokkupuutes põletikku siis ei taha teada mida taolise metallisisaldusega pann veel teha võib
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!