Vanad head plekkpannid - kust neid küll veel saaks? Venemaalt? Vanaema omi mäletan pea sünnist saati ühesugustena - ühtlaselt mustaks praetud, ei juhtunud nendega 30 aasta jooksul mitte midagi, aga ilmselt olid juba enne mind 20 aastat kasutuses olnud:)
Praegu peadki arvestama, et kallis pann 5 aastat, odav, aasta. Ja hinnavahe ongi selline - 5 odavat = 1 kallis.
Malm on igavene, aga vastik, annab maitset, on tohutult raske, roostetab, toitu seal hoida ei saa. Mina tahan teha suure panni kastet või hautist täis, seda ühe käega tõsta, külmikusse panna, uuesti soendada - selleks malm ei sobi.
Olen ostnud Hackmannid, Easy-sarjast õhukese ja 2 paksupõhjalist. 3-4 aastat väga korras, 5 aastat maksimum. Hautada võib vabalt, sellega küll muret pole.
Need siis tavainimestele.
Aga muidugi on võimalik muretseda profipanne - kui raatsid. 150-eurost katsetasin turismitalus - paks metall, ilma katteta, vastas kõigile euronõuetele. Kui rasvainet tulikuumaks ei lasknud enne praadima hakkamist, oli kõik põhjas kinni. Mis tegi tavalise pannkoogiteo ka üliaeglaseks - kogu aeg soojenda uuesti tühja panni õliga. Väidetavalt kallimad olevat paremad.