Kööginõu
soolane liha
sool 19. august 2012, kl 20.26 |
Rix. 19. august 2012, kl 20.30 |
Kui liha sellisel kujul süüa ei kõlba, siis jäta see järgmisek korraks. Sa saad küpsetatud soolalihast alati näiteks suppe valmistada. Loomulikult pead siis jälgima maitsestamist, sest lihas olev sool mudab supi soolaseks. Sellist liha võib lisada ka salatitesse ning loomulikult võib sellega valmistada võileibu, mille lisanditeks on ohtralt rohelist salatit, tomatit, kurki ja mahedamaitselist juustu või siis jogurtikastet. Igatahes ei maksa seda liha ära visata, sest soolaliha, olgu ta siis toores või küpsetatud, säilib kaua ning on pikka aega kasutuskõlbulik.
a 19. august 2012, kl 20.41 |
Vähestes kogustes 19. august 2012, kl 21.17 |
saab seda väga paljudes kohtades kasutada. Vanasti oli maal ikka siga ka, subproduktid kasutati pärast tapmist kohe ära, aga liha läks soolatünni ja seda tuli pikka aega süüa. Mulle tundub, et seda leotati ka mõnikord (nagu ka näiteks soolaräimi e silkusid). Ja hea, et oli, mida süüa, esiteks polnud maal poodides eriti midagi saada ja raha oli ka napilt. Lehm oli meil olemas ja metsasaadusi sai ka korjatud.
@ 20. august 2012, kl 06.10 |
miia 20. august 2012, kl 13.28 |
Ann 20. august 2012, kl 15.15 |
Miia on tüüpiline noor naine, kel raha ilmselt ülearu. Mitte mingit mitteriknenud toiduainet ei visata ära, küll saatus sind sellise priiskamise eest karistab.
Kõike sealiha ebatervislikuks lahterdada on ikka äärmiselt rumal.
Mina lõikaks selle küpset. liha kuubikuteks ja lisaks mingisse ahjuvormirooga, ükskõik, millest, juurviljast, kartulist või makaronidest tehtud.
Kõike sealiha ebatervislikuks lahterdada on ikka äärmiselt rumal.
Mina lõikaks selle küpset. liha kuubikuteks ja lisaks mingisse ahjuvormirooga, ükskõik, millest, juurviljast, kartulist või makaronidest tehtud.
õunauss 07. september 2012, kl 18.58 |
leota läbi piimaga,lase korraks keema-ära keeda,piim muidugi läheb alla..sellega ei tee midagi
või kasuta pajatoitudes-oleneb kui palju sul seda on,kunagi saab ikka otsa,pirukates-riisiga-tangupudrus sibulaga,ära ei pea viskama,ma ka vanaaja inimene kui maal söödi soolaliha ja pannile löödi talumune otsa-jube hea oli
või kasuta pajatoitudes-oleneb kui palju sul seda on,kunagi saab ikka otsa,pirukates-riisiga-tangupudrus sibulaga,ära ei pea viskama,ma ka vanaaja inimene kui maal söödi soolaliha ja pannile löödi talumune otsa-jube hea oli
Kaie 10. september 2012, kl 11.47 |
Kui on suurem tükk, pane osa sügavkülma ja kasuta seda siis erinevate toitude maitsestamiseks. Isegi tavalist lihakastet saad teha - prae veidi värske liha kuubikuid ilma soolata, siis lisa soolaliha kuubikud, lisa vett või koort ja keeda kastmeks.
Muide vanasti keedeti sageli suur soolaliha tükk koos kartulite-porgandi ja kaalikaga läbi. Andis hea maitse köögiviljale ja siis seda keedetud soolaliha söödi nii leivaga kui löödi praemuna peale jne.
Muide vanasti keedeti sageli suur soolaliha tükk koos kartulite-porgandi ja kaalikaga läbi. Andis hea maitse köögiviljale ja siis seda keedetud soolaliha söödi nii leivaga kui löödi praemuna peale jne.
Tiiu 10. september 2012, kl 18.47 |
Sünteetiline pekk 02. september 2022, kl 12.59 |
Lisa postitus