Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
2 kg part tükkideks ja kuidas?
 
eit 17. märts 2013, kl 11.07
Tere, mul on kapis 2 kg-ne part ootamas õhtul küpsetamist. Plaan on part juba enne valmistamist lõigata tükkideks - nii kuus tükki ntx ja panna paariks tunniks marinaadi.
Aga sel juhul, kuidas edasi teha? Kas peaksin natuke pannil pruunistama või otse ahju? On kogemusi?
 
mõistus pole oma teha 17. märts 2013, kl 11.54
https://www.google.com/search?q=pardipraad&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&q=pardipraad&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&channel=fflb&q=pardipraad&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&channel=rcs
 
? 17. märts 2013, kl 13.26
misjaoks teda tükeldada? Kui sul on tükid erinevatest kohtadest, siis vajavad need erinevat tehnoloogiat ja küpsemise aega.
Rinnafilee tuleks suures kuumuses pannil praadida ja siis natukeseks ahju. Muud osad vajavad pikemat küpsemisaega ja see tehnoloogia ei sobi.

Mina mäkerdaks pardi kenasti soola ja hapuga kokku ja paneks õuntega ahju küpsema. Küpseb, kuni on kenasti pehme ja siis lõikan sobivad tükid.
 
Kadri2 17. märts 2013, kl 15.50
Ma pole ise partidega väga kokku puutunud, aga kas eelnevalt tükeldades pole seda ohtu, et liha jääb väga kuivaks? Part ju rasvane lind ja seetõttu tuleks just kõht õunu, ploome jm meelepärast täis toppida.
 
:) 17. märts 2013, kl 17.25
Ei jää kuivaks, samuti ei jää kuivaks ju tükeldatud broiler näiteks, mõlemad suht rasva täis.
Tükeldan, pruunistan, maitsestan, hautan kaane all pehmeks. Kui tahad eelnevalt marineerida, siis ongi parem tükeldada. Ja ei juhtu ka küpsemisel midagi, et peaks muretsema erineva paksusega tükkide erineva küpsemisaja pärast. Eks tiib või koivaots küpseb ka terve pardi küljes kiiremini ära, peab hoolas olema, et kõrbema ei läheks.
Kui tervet parti teen, siis rasvad võtan enne välja, muidu saab minu jaoks kaste liiga rasvane (teen selle hautamisel tekkinud vedelikust).
Tasub guugeldada *how to make/cook/slice/cut up duck*, saad ka palju videosid. Samuti otsing *jamie oliver duck* annab toredaid tulemusi. Abiks isegi juhul, kui keelt ei valda.
 
anne 17. märts 2013, kl 17.39
olen teinud parte hulgim, nii endakasvatatud kui poest ostetuid. tavaliselt olen teinud tervet lindu täidetuna, kas siis ahjupotis või küpsetuskotis. täidised on olnud erinevad, õunad on klassika, aga ka nt. apelsinilõigud, riis lisanditega (enne valmis keedetud), leotatud sai lisanditega (siseelundid, rosinad jms)... ahjupotti peale pardi muud ei mahu, küpsetuskotis on lisandiks olnud ümber linnu kõik võimalikud aedviljad, mida kodus on, mõnusalt korraga saavad valmis ja garniiri pärast ei pea pärast muretsema. linnu enda olen mõlemal juhul sobivate maitseainetega kokku mõksinud, mitte marineerinud.

tükeldatult olen ka teinud, sel juhul kas ahjupotis või pliidil hautamisnõus. samuti enne marineerinud ei ole. aga sel juhul olen alati tükid enne pannil pruunistanud, siis obivad lisandid koos tükkidega potti/hautamisnõusse, maitseained, tilgake vett ja podisema. pole vahet, et rinnaliha ja kintsud koos, kui on piisavalt vedelikku, saavad mahlased mõlemad. tegelikult pardist on kuut tükki raske saada nii, et sööjatel võrdselt oleks, sisuliselt on parimad 2 kintsu ja 2 rinnatükki, ülejäänud on selline friikidele. kuna ise jumaldan nahka, siis meie viieliikmelises peres on kõik korras: mona maiustan tiibade ja kaelaga, teised saavad nn. korralikud tükid. luukerest on aga otstarbekam hoopis puljong keeta ja sellest pärast supp.
 
maree 10. detsember 2022, kl 19.41
https://www.kaaluabi.ee/news_comments/part-ja-apelsinid-uhes-potis
Mina lõikan rohkem tükke, et ühesuurused jäävad umbes. Eelistan tükeldatud parti viimasel ajal, hea lauale anda ja maitse ühtlaselt mahlane. Apelsini asemel sobib vahelduseks ka konserv ananassirattad.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!