Kööginõu
2 kg part tükkideks ja kuidas?
eit 17. märts 2013, kl 11.07 |
mõistus pole oma teha 17. märts 2013, kl 11.54 |
? 17. märts 2013, kl 13.26 |
misjaoks teda tükeldada? Kui sul on tükid erinevatest kohtadest, siis vajavad need erinevat tehnoloogiat ja küpsemise aega.
Rinnafilee tuleks suures kuumuses pannil praadida ja siis natukeseks ahju. Muud osad vajavad pikemat küpsemisaega ja see tehnoloogia ei sobi.
Mina mäkerdaks pardi kenasti soola ja hapuga kokku ja paneks õuntega ahju küpsema. Küpseb, kuni on kenasti pehme ja siis lõikan sobivad tükid.
Rinnafilee tuleks suures kuumuses pannil praadida ja siis natukeseks ahju. Muud osad vajavad pikemat küpsemisaega ja see tehnoloogia ei sobi.
Mina mäkerdaks pardi kenasti soola ja hapuga kokku ja paneks õuntega ahju küpsema. Küpseb, kuni on kenasti pehme ja siis lõikan sobivad tükid.
Kadri2 17. märts 2013, kl 15.50 |
:) 17. märts 2013, kl 17.25 |
Ei jää kuivaks, samuti ei jää kuivaks ju tükeldatud broiler näiteks, mõlemad suht rasva täis.
Tükeldan, pruunistan, maitsestan, hautan kaane all pehmeks. Kui tahad eelnevalt marineerida, siis ongi parem tükeldada. Ja ei juhtu ka küpsemisel midagi, et peaks muretsema erineva paksusega tükkide erineva küpsemisaja pärast. Eks tiib või koivaots küpseb ka terve pardi küljes kiiremini ära, peab hoolas olema, et kõrbema ei läheks.
Kui tervet parti teen, siis rasvad võtan enne välja, muidu saab minu jaoks kaste liiga rasvane (teen selle hautamisel tekkinud vedelikust).
Tasub guugeldada *how to make/cook/slice/cut up duck*, saad ka palju videosid. Samuti otsing *jamie oliver duck* annab toredaid tulemusi. Abiks isegi juhul, kui keelt ei valda.
Tükeldan, pruunistan, maitsestan, hautan kaane all pehmeks. Kui tahad eelnevalt marineerida, siis ongi parem tükeldada. Ja ei juhtu ka küpsemisel midagi, et peaks muretsema erineva paksusega tükkide erineva küpsemisaja pärast. Eks tiib või koivaots küpseb ka terve pardi küljes kiiremini ära, peab hoolas olema, et kõrbema ei läheks.
Kui tervet parti teen, siis rasvad võtan enne välja, muidu saab minu jaoks kaste liiga rasvane (teen selle hautamisel tekkinud vedelikust).
Tasub guugeldada *how to make/cook/slice/cut up duck*, saad ka palju videosid. Samuti otsing *jamie oliver duck* annab toredaid tulemusi. Abiks isegi juhul, kui keelt ei valda.
anne 17. märts 2013, kl 17.39 |
olen teinud parte hulgim, nii endakasvatatud kui poest ostetuid. tavaliselt olen teinud tervet lindu täidetuna, kas siis ahjupotis või küpsetuskotis. täidised on olnud erinevad, õunad on klassika, aga ka nt. apelsinilõigud, riis lisanditega (enne valmis keedetud), leotatud sai lisanditega (siseelundid, rosinad jms)... ahjupotti peale pardi muud ei mahu, küpsetuskotis on lisandiks olnud ümber linnu kõik võimalikud aedviljad, mida kodus on, mõnusalt korraga saavad valmis ja garniiri pärast ei pea pärast muretsema. linnu enda olen mõlemal juhul sobivate maitseainetega kokku mõksinud, mitte marineerinud.
tükeldatult olen ka teinud, sel juhul kas ahjupotis või pliidil hautamisnõus. samuti enne marineerinud ei ole. aga sel juhul olen alati tükid enne pannil pruunistanud, siis obivad lisandid koos tükkidega potti/hautamisnõusse, maitseained, tilgake vett ja podisema. pole vahet, et rinnaliha ja kintsud koos, kui on piisavalt vedelikku, saavad mahlased mõlemad. tegelikult pardist on kuut tükki raske saada nii, et sööjatel võrdselt oleks, sisuliselt on parimad 2 kintsu ja 2 rinnatükki, ülejäänud on selline friikidele. kuna ise jumaldan nahka, siis meie viieliikmelises peres on kõik korras: mona maiustan tiibade ja kaelaga, teised saavad nn. korralikud tükid. luukerest on aga otstarbekam hoopis puljong keeta ja sellest pärast supp.
tükeldatult olen ka teinud, sel juhul kas ahjupotis või pliidil hautamisnõus. samuti enne marineerinud ei ole. aga sel juhul olen alati tükid enne pannil pruunistanud, siis obivad lisandid koos tükkidega potti/hautamisnõusse, maitseained, tilgake vett ja podisema. pole vahet, et rinnaliha ja kintsud koos, kui on piisavalt vedelikku, saavad mahlased mõlemad. tegelikult pardist on kuut tükki raske saada nii, et sööjatel võrdselt oleks, sisuliselt on parimad 2 kintsu ja 2 rinnatükki, ülejäänud on selline friikidele. kuna ise jumaldan nahka, siis meie viieliikmelises peres on kõik korras: mona maiustan tiibade ja kaelaga, teised saavad nn. korralikud tükid. luukerest on aga otstarbekam hoopis puljong keeta ja sellest pärast supp.
maree 10. detsember 2022, kl 19.41 |
Lisa postitus