Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
hakkliha kaste
 
hea 03. veebruar 2009, kl 22.36
Kunagi lugesin siit sellel teemal ja üks postitus oli kuidagi omapärane.Nimelt,kas see inimene tunneb ennast ära,kes kirjutas,et tema retsepti järgi on see nende peres(poegadele)lausa delikatess.Vot see tunduski siis mulle,et hakkliha jäi kastmes eriti mahlane.Ise pidevalt praen hakkliha liiga üle,jäävad kõvad tükid,aga tahan ju pruunistada ka.Või-olla tuleb kellelegi tuttav ette.Tänan.
 
kiki 04. veebruar 2009, kl 10.53
ma praen sibula ja hakkliha kergelt läbi, lisan veidi vett, lasen veel haududa ja siis piima(mõnikord panen ka h.koort) ja siis lisan piimaga segatud jahu vaikselt hulka, vahest panen ka riivitud porgandit kohe sibulaga ja alati tuleb mahlane ja hea, mõnikord kui jahukastet ei viici teha, viskan rõõsa koore kohe peale hakkliha praadimist, kodune hakkliha hea, sellel jääb veidi suuremad tükid, siis ei prae ruttu kõvaks, vahepeal võib ju maitsta...praegu teen maksakastet analoogselt.
 
Liina 04. veebruar 2009, kl 17.01
Minu variant:

Pruunistan kas sibula- või porrulaugu tükid. Lisan hakkliha pruunistan ja toksin väikesteks tükkideks, maitsestan hakklihamaitseainega ja ürtidega. Lisan veidi jahu, et segu jääks tummisem, siis kas piima või vee (lapsele teen piimaga, et rammusam oleks) ning hapukoore. Mis mul alati põhiline- törts ketšupit, minu pere arust super! Ja lõpp-produkti maitsestan veel vastavalt vajadusele :).
 
ttt 04. veebruar 2009, kl 18.47
liiga kaua ei tohi praadida hakkliha. ja tuleb peeneks segada, mitte jätta suured klombid.
ise lisan hakklihale veel veidi peekonit. ja kasutan rõõska- või vahukoort.
 
biff 04. veebruar 2009, kl 22.25
mulle meeldib ka, et hakkliha oleks pruunikam(st praen seda rohkem kui vaja).aga siinsest nurgast sain hea nipi, mis muudab kõvemaks praetud hakkliha pehmemaks. justnimelt veega hautamine pärast praadimist. ja hautan nii kaua kuni vesi (tassitäis panni kohta) on ära auranud. ja edasi jahu, vesi, hapukoor, mis iganes.
 
m 06. veebruar 2009, kl 19.59
ma teen vahelduseks nii: pruunistan hakkliha sibulaga, maitsestan ja lisan purgi purustatud tomateid ja hautan kuni muutub paksuks kastmeks. Hea vaheldus jahule ja koorele!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!