Kööginõu
pannkoogid
hh 07. veebruar 2009, kl 13.35 |
tiiu 07. veebruar 2009, kl 13.37 |
kkkk 07. veebruar 2009, kl 13.50 |
Margit 07. veebruar 2009, kl 14.02 |
Pastöriseeritud piim ei lähe hapuks, vaid halvaks ehk ROISKUMA. Pastöriseerimisega on piimahappebakterid, mis teevad piimast hapupiima, hävitatud.
Nii, et kui maitse ja lõhn on enam-vähem, võid pannkooke teha. Aga ära sa seda piima nüüd tuppa seisma küll tõsta, siis läheb see ikka kole kiiresti roiskuma :) Mitte hapuks :)
Nii, et kui maitse ja lõhn on enam-vähem, võid pannkooke teha. Aga ära sa seda piima nüüd tuppa seisma küll tõsta, siis läheb see ikka kole kiiresti roiskuma :) Mitte hapuks :)
noh 07. veebruar 2009, kl 15.56 |
vahel harva läheb pastöriseeritud piim paksemaks, selliseks hapupiima moodi ka, alles hiljuti tegin sellest paksemaid pannkooke.
kui piim väheke müre tundub siis pannkoogiks väga ok.. ma tavaliselt sellisest pannkooke teengi, ikka kipub pool pakki n ö järgi jääma.
kindlsue mõttes oma südamerahustuseks võid ju panna kübeke soodat sisse, see peaks pisut neutraliseerima
kui piim väheke müre tundub siis pannkoogiks väga ok.. ma tavaliselt sellisest pannkooke teengi, ikka kipub pool pakki n ö järgi jääma.
kindlsue mõttes oma südamerahustuseks võid ju panna kübeke soodat sisse, see peaks pisut neutraliseerima
Oh 07. veebruar 2009, kl 17.11 |
Ega siis sooda roiskumist neutraliseeri! Sellest ikka happe-aluse reaktsioon, hapupiimakooke kergitab sooda hästi.
Aga natuke imelikku lõhna piimapakil, mis täna aegub, pole miskit hullu, tavaliselt lõhnab kork või paki/koti suue, mitte piim ise. Kui ainult natuke teistsugune maitse, siis karta pole vaja - kookide maitse jääb ok, igasugune pisuke bakter, mis võib-olla piimas arenema hakanud, hävib pannil kuumusega. Soodat ei paneks, kui õlis küpsetad, soodased koogid imevad õli sisse niisuguses koguses, et süüa pea võimatu. Kui ilma rasvaineta, pole hullu.
Aga natuke imelikku lõhna piimapakil, mis täna aegub, pole miskit hullu, tavaliselt lõhnab kork või paki/koti suue, mitte piim ise. Kui ainult natuke teistsugune maitse, siis karta pole vaja - kookide maitse jääb ok, igasugune pisuke bakter, mis võib-olla piimas arenema hakanud, hävib pannil kuumusega. Soodat ei paneks, kui õlis küpsetad, soodased koogid imevad õli sisse niisuguses koguses, et süüa pea võimatu. Kui ilma rasvaineta, pole hullu.
hh 07. veebruar 2009, kl 18.03 |
Lisa postitus