Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
pannkoogid
 
hh 07. veebruar 2009, kl 13.35
kas veidi tilgastunud piimast võib pannkooke teha? või annab see imeliku maitse juurde?

vaatasin, et kuigi piim on 7.02 kuupäevaga, on veidi selline tilgastanud lõhn juures.
samas mäletan, et vanaema lausa lasi piima hapuks pannkookide tegemiseks.
 
tiiu 07. veebruar 2009, kl 13.37
täiesti vabalt võid teha, mingit msitset sellest pannkookidele külge ei jää
 
kkkk 07. veebruar 2009, kl 13.50
Vanaema piim oli ikka vanaema piim, see ei olnud pastöriseeritud piim, mis praegu poes müügil on. Praegune poe rõõsk piim roiskub, mitte ei lähe hapuks.
 
Margit 07. veebruar 2009, kl 14.02
Pastöriseeritud piim ei lähe hapuks, vaid halvaks ehk ROISKUMA. Pastöriseerimisega on piimahappebakterid, mis teevad piimast hapupiima, hävitatud.

Nii, et kui maitse ja lõhn on enam-vähem, võid pannkooke teha. Aga ära sa seda piima nüüd tuppa seisma küll tõsta, siis läheb see ikka kole kiiresti roiskuma :) Mitte hapuks :)
 
noh 07. veebruar 2009, kl 15.56
vahel harva läheb pastöriseeritud piim paksemaks, selliseks hapupiima moodi ka, alles hiljuti tegin sellest paksemaid pannkooke.
kui piim väheke müre tundub siis pannkoogiks väga ok.. ma tavaliselt sellisest pannkooke teengi, ikka kipub pool pakki n ö järgi jääma.
kindlsue mõttes oma südamerahustuseks võid ju panna kübeke soodat sisse, see peaks pisut neutraliseerima
 
Oh 07. veebruar 2009, kl 17.11
Ega siis sooda roiskumist neutraliseeri! Sellest ikka happe-aluse reaktsioon, hapupiimakooke kergitab sooda hästi.
Aga natuke imelikku lõhna piimapakil, mis täna aegub, pole miskit hullu, tavaliselt lõhnab kork või paki/koti suue, mitte piim ise. Kui ainult natuke teistsugune maitse, siis karta pole vaja - kookide maitse jääb ok, igasugune pisuke bakter, mis võib-olla piimas arenema hakanud, hävib pannil kuumusega. Soodat ei paneks, kui õlis küpsetad, soodased koogid imevad õli sisse niisuguses koguses, et süüa pea võimatu. Kui ilma rasvaineta, pole hullu.
 
hh 07. veebruar 2009, kl 18.03
tänud vastukaja eest!
koogid küpsetatud. said väga head ja ei mingit imelikku lisamaitset.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!