Kööginõu
värske herne talveks konserveerimine
abc 30. juuli 2014, kl 21.22 |
kelly 30. juuli 2014, kl 22.40 |
omal ajal 30. juuli 2014, kl 22.59 |
Vene ajal sai omakasvatatud hernest talveks tehtud nii, et soola+suhkru veega herned purki, kaaned peale, ja pool tundi surve all kuumutamist. Survenõuks kasutasin kiirkeetjat. Autoklaav olnuks muidugi parem. Kestsid päris kenasti. Vanades hoidisteraamatutes on ka täpsemaid retsepte, mina tegin rohkem tunde järgi.
Kahtlustan 30. juuli 2014, kl 23.42 |
:) 31. juuli 2014, kl 16.51 |
kelly Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> kasutan juhust ja küsin, kas värsked herned läheva
> d sügavkülma täiesti ilma kuidagi töötlemata?
Kirjutatakse nii:
"Külmutamiseks tuleb köögiviljad puhastada ja blanšeerida: panna umbes 4 minutiks keeva vette," õpetab Aavik. Enne külmutamist tuleb köögiviljad kindlasti kuivatada või lasta kuivada. Blanšeerimine aitab nii vitamiinidel kui ka värvil säilida, lisaks annab ka parema maitse. Sügavkülmas toimub ka kerge järelvalmimine. Ka poodides müüdavad külmutatud köögiviljasegud on eelnevalt blanšeeritud.
-------------------------------------------------------
> kasutan juhust ja küsin, kas värsked herned läheva
> d sügavkülma täiesti ilma kuidagi töötlemata?
Kirjutatakse nii:
"Külmutamiseks tuleb köögiviljad puhastada ja blanšeerida: panna umbes 4 minutiks keeva vette," õpetab Aavik. Enne külmutamist tuleb köögiviljad kindlasti kuivatada või lasta kuivada. Blanšeerimine aitab nii vitamiinidel kui ka värvil säilida, lisaks annab ka parema maitse. Sügavkülmas toimub ka kerge järelvalmimine. Ka poodides müüdavad külmutatud köögiviljasegud on eelnevalt blanšeeritud.
anne 31. juuli 2014, kl 21.18 |
Ei soovitaks ka herneste konserveerimisega mässama hakata. See vajab tõesti autoklaaviga kuumutamist või ehk kinniste purkide keevas vees keetmist. Kergesti võivad siiski purgi sisse jääda pahad bakterid.... Lihtsam ja ka tervislikum on sügavkülmutamine. Ja konservherneid osta poest :)
kunagi 02. august 2014, kl 09.06 |
Lisa postitus