Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
mesi
 
,,, 05. oktoober 2014, kl 23.02
Öelge,palun,millist mett eelistada?
Turul müüakse vedelat mett-5E kilo,tuttav müüb tahkunud mett 7E kilo.Mulle meeldiks vedel mesi aga kas see on ka õige mesi?
Kellel kogemusi,palun kirjutage.
 
kullake 06. oktoober 2014, kl 05.51
Vedel mesi tahkub alati ja praeguseks peab olema seda teinud juba, sest sellel aastal tahkus eriti kiiresti. Eelistaksin alati tuttava käest ostmist.
 
tahsin 06. oktoober 2014, kl 05.53
lisada, et vedeldada saab mett, kui hoida purki kuuma vee kausis, kuid omadused parimad, kui sa mee olekut ei riku, Head mesistamist.
 
ostja 06. oktoober 2014, kl 10.21
Mingit jama nad selle meega teevad, sest turul müüdav mesi enam kõvaks ei lähegi. Ma arvan, et mee omadused on sellega rikutud.
 
tiia 06. oktoober 2014, kl 10.23
Kas tahkub see rapsimesi. Kingiti sellist heledat kivikõva mett. Poeg ütles, et see on rapsimesi. Selline kõva kui searasv. Ei kutsu nagu sööma.
 
MV 06. oktoober 2014, kl 10.39
Ma ostsin ka kohaliku mesiniku käest sellist heledat kivikõva mett. Maitselt on nagu mesi ikka.
Mõtlesin ka, et mis taimedelt see küll on.
Selge. Rapsimesi. Meil on siin suured rapsipõllud kohe külje all.

Kui rapsiõli on tervislik, miks mitte siis ka mesi.
 
Kord 06. oktoober 2014, kl 10.53
Olen ise meespetsialist, aga ka päris ühest nõu anda ei oska. Vedel mesi on uuesti üles sulatatud mesi. Kui sulatatakse õigesti, siis ei juhtu midagi. Üksikutel juhtudel sulatatakse valesti s.t. kuumutatakse üle ja siis mee omadused halvenevad. Halvema mee saad ka siis kui ostad eelmise aasta mett, aga Eestis enamasti vanemat mett ei müüda. Teistes riikides küll.

Ise tuleks sulatada võimalikult madalal temperatuuril u. 40 kraadi ja võimalikult lühikest aega.

Rapsimees on veidi rohkem glükoosi ja sellest see kiire tahkumine ja valkjas värv. Mõnedes riikides pidi just tahetama rapsimett (mingi ravitoime?). Pealegi on tihti rapsi segameed s.t. on teiste taimede mett ka kõvasti hulgas. Seedimise seisukohast on ka parem, kui on rohkem glükoosi, sest glükoosi ei lagundata maksas nagu fruktoosi.
 
haaa 06. oktoober 2014, kl 20.09
vedelat, parimat mett saad vaid otse vurrist suvel. hangi endale tuttav mesinik, see on seda väärt.
mesi seisab vedelana mõnda aega... see on igal aastal erinev ja oleneb ... kesteab millest. sellel aastal tahkus ikka väga kiiresti. juba kärjekannus oli tahkunud mett, mida mina pole oma mesiniku elu jooksul (~15 aastat (ainult)) näinud).

parim mesi on ilus, ühtlaselt kristalliseerunud, vähem või rohkem kollakas,, hea lõhnaga.
mesi on väga õrn. ta ei talu solgutamist, korduvat sulatamist jne. (kuigi müügimesinikud väidavad midaiganes) tahkumise vältimiseks segatakse mett või lausa kuumutatakse.... et kliendile meeldida.. aga mesi pole enam see..

rapsimesi on kõva, valge, väga peeneteraline. meenutab tõesti searasva ja tundlikum nina tunneb ka kerget rõikalõhna. puhast rapsimett saab, kui tarud on rapsipõldude (nii tali- kui suviraps) vahetus läheduses.
enamasti on siiski kas tali- või suviraps ja kuna raps pm ei õitse suviläbi, siis saab ikkagi segumett.

rapsimesi on maitseasi. kellele meeldib, kellele mitte.
tervislikuse üle vaieldakse ja jäädaksegi vaidlema.
mina olen vastu. õli ka ei osta.
 
Mesila 19. juuli 2019, kl 12.16
Meil ka Asulas pidas siin üks olid tal mesilased kes olid päris saatana käsilased. Raisad olid dreseeritud. Mesipuus oli kaks sektsiooni. Ühte tegid müügi jaoks suhkrust käisid aga inimeste suhkrutopsidest lahtisest aknast suhkruteri toomas. No mis kuraditega teed sellistele ei saa suhkrutrahvi ka väänata. Teises osakonnas tegid siis pererahva jaoks korjasid kanapersete pealt. Aga no lõpuks keemia tegi õigust saatis nad igavestele korjemaadele
 
Amatöör Luulutaja 19. juuli 2019, kl 12.17
need mesilased
on saatana käsilased
ta tunneb oma mesilaste üle uhkust
ei nad pea puhkust
teevad mett suhkrust
erilised
geneetilised
mesilased
nad suhkrumett toodavad
ja lolle hanesi ootavad
ta mesilstel on kummikud jalas ja tundlad blondeeritud
bersseaugud läikima poleeritud
jääb karu sellest suhkruhaigeks
suhkrusisaldus on seal räige
saad sa sellest aru
et sellest meest jääb suhkrutõppe karu
 
Ristviide 03. veebruar 2020, kl 18.00
https://naistekas.delfi.ee/foorum/read.php?9,894667
https://naistekas.delfi.ee/foorum/read.php?16,4038942,page=2
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!