Kööginõu
mandlilaastudest korvikesed või küpsised
mandel 18. veebruar 2012, kl 12.29 |
tuli isu selliste õhukeste krõbedate plätakate järele, mitu aastat tagasi kuskil sain, mis koosneski põhiliselt mandlilaastudest. ilmselt mandlilaastud segatud muna ja vähese jahuga ja küpsema. suhkrut muidugi ikka kah. kuid ühtki sellist retsepti ma guugeldades ei leidnud, keegi aitaks? mismoodi neid siis teha?
inglisekeelne 18. veebruar 2012, kl 13.32 |
kas 18. veebruar 2012, kl 16.00 |
mandel 18. veebruar 2012, kl 19.31 |
inglisekeelne 18. veebruar 2012, kl 21.09 |
krõbinad 19. veebruar 2012, kl 10.00 |
m 19. veebruar 2012, kl 10.26 |
hakkab looma 19. veebruar 2012, kl 13.17 |
Marju 21. veebruar 2012, kl 03.17 |
Variant 1
2 munavalget
60 g suhkrut
60 g jahu
35 g väga pehmet või sulatatud võid
mandlilaaste
Munavalge kahvliga kergelt vahustada. Lisada suhkur, jahu ja või.
Lusikaga määrida paberiga kaetud ahjuplaadil ümarad õhukused kettad. Ühele plaadile mahub umb. 6 küpsist.
Raputada peale mandlilaastud. Küpsetada eelsoojendatud 180 °C ahjus. Küpsised on valmis, kui ääred hakkavad kuldseks tõmbuma. Küpsised tuleb ühe kaupa plaadilt eemaldada ja veel soojana vormida (nt taignarullil, pudelil, tassil jne.)
Variant 2
2 munavalget
100 g suhkrut
50 g mandlilaaste
35 g võid
30 g jahu
Soojendada ahi 165 C. Sulatada või ja lasta jahtuda. Vahustada munavalged suhkruga, (kuid tugevat vahtu pole vaja). Seejärel lisada jahu ja sulavõi. Paberiga kaetud plaadile moodustada õhukesed kettad, ajades lusika seljaga laiali. Kettaste vahele tuleb jätta piisavalt ruumi, kuna küpsised paisuvad suuremaks. Raputada peale mandlid. Küpsetada umb. 10 minutit kuni ääred tõmbuvad kuldseks. Soojalt vormida valik kuju. Kõige lihtsam on neid küpsiseid küpsetada silikoonmatil.
Variant 3 (sobib korvikestele)
125 g mandlilaaste
125 suhkrut
2 munavalget
25 g suhkrut
20 g jahu
Maitsestamiseks- näpuotsaga vaniljet pulbrina (või 2 tilka vaniljeekstrakti) + 2 tilka mõrumandli essentsi
Köögilabida abil segada ettevaatlikult mandlid, suhkur, maitseianed ja munavalged. Sulatada või ja veel soojana valada segule. Segada, katta toidukilega ning jätta ööseks seisma. Järgmisel päeval lisada sõelutud jahu ning seejärel moodustada plaadil 1 tl suurused kettad, ajades lusikaga laiali. Küpsetada 180 C eelsoojendadtud ahjus 10 minutit. Eemaldada ettevaatlikult ja soojana vormida korvikesed, paigutades sobivale vormile. Segu võib paigutada ka vormi enne küpsemist, ajades kohe õhukeseks.
2 munavalget
60 g suhkrut
60 g jahu
35 g väga pehmet või sulatatud võid
mandlilaaste
Munavalge kahvliga kergelt vahustada. Lisada suhkur, jahu ja või.
Lusikaga määrida paberiga kaetud ahjuplaadil ümarad õhukused kettad. Ühele plaadile mahub umb. 6 küpsist.
Raputada peale mandlilaastud. Küpsetada eelsoojendatud 180 °C ahjus. Küpsised on valmis, kui ääred hakkavad kuldseks tõmbuma. Küpsised tuleb ühe kaupa plaadilt eemaldada ja veel soojana vormida (nt taignarullil, pudelil, tassil jne.)
Variant 2
2 munavalget
100 g suhkrut
50 g mandlilaaste
35 g võid
30 g jahu
Soojendada ahi 165 C. Sulatada või ja lasta jahtuda. Vahustada munavalged suhkruga, (kuid tugevat vahtu pole vaja). Seejärel lisada jahu ja sulavõi. Paberiga kaetud plaadile moodustada õhukesed kettad, ajades lusika seljaga laiali. Kettaste vahele tuleb jätta piisavalt ruumi, kuna küpsised paisuvad suuremaks. Raputada peale mandlid. Küpsetada umb. 10 minutit kuni ääred tõmbuvad kuldseks. Soojalt vormida valik kuju. Kõige lihtsam on neid küpsiseid küpsetada silikoonmatil.
Variant 3 (sobib korvikestele)
125 g mandlilaaste
125 suhkrut
2 munavalget
25 g suhkrut
20 g jahu
Maitsestamiseks- näpuotsaga vaniljet pulbrina (või 2 tilka vaniljeekstrakti) + 2 tilka mõrumandli essentsi
Köögilabida abil segada ettevaatlikult mandlid, suhkur, maitseianed ja munavalged. Sulatada või ja veel soojana valada segule. Segada, katta toidukilega ning jätta ööseks seisma. Järgmisel päeval lisada sõelutud jahu ning seejärel moodustada plaadil 1 tl suurused kettad, ajades lusikaga laiali. Küpsetada 180 C eelsoojendadtud ahjus 10 minutit. Eemaldada ettevaatlikult ja soojana vormida korvikesed, paigutades sobivale vormile. Segu võib paigutada ka vormi enne küpsemist, ajades kohe õhukeseks.
Lisa postitus