Kööginõu
kurki purki
Peeter K 12. september 2015, kl 17.39 |
Peeter K 12. september 2015, kl 18.25 |
OhSaIssand 12. september 2015, kl 18.53 |
Hylda 12. september 2015, kl 19.00 |
?? 12. september 2015, kl 19.31 |
Peeter K Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Algklassides öpetatakse seda, et lause tuleb läbi
> lugeda. Ja kui aru ei saa siis peab teist korda ve
> el läbi lugema!
"Kui kurk ära keeta koos tilli ja sibulaga?"
Mitu korda seda lauset lugema peab, et aru saada midagi muud, kui et Peeter keedab kurke??
Omalt poolt võin lisada, et pole eluski söönud keedetud kurke ja loodan, et ei pea iialgi sööma ka. Olen suht kindel, et selline asi küll süüa ei kõlba.
-------------------------------------------------------
> Algklassides öpetatakse seda, et lause tuleb läbi
> lugeda. Ja kui aru ei saa siis peab teist korda ve
> el läbi lugema!
"Kui kurk ära keeta koos tilli ja sibulaga?"
Mitu korda seda lauset lugema peab, et aru saada midagi muud, kui et Peeter keedab kurke??
Omalt poolt võin lisada, et pole eluski söönud keedetud kurke ja loodan, et ei pea iialgi sööma ka. Olen suht kindel, et selline asi küll süüa ei kõlba.
No saame aru, et 12. september 2015, kl 20.05 |
OhSaIssand 12. september 2015, kl 20.36 |
Kopeerisin sulle siitsamast teemast:
maila
15. juuli 2015, kl 10.25
minul on lihtne retsept:
liitrise purgi täitmiseks läheb 12 kurki ehk 800 grammi kurki ja 2 supikat suhkrut 2 supikat soola 2 supikat äädikat.
kui lisan 2 supikat sinepit siis tulevad sinepikurgid
kui lisan hoopis 2 supikat mädarõigast tulevad mädarõikakurgid
kui lisan 2 supikat tšillit tulevad tšillikurgid
jne jne
meie perele ja kõikidele tuttavatele meeldivad kõik variandid väga
Retsept
14. juuli 2015, kl 18.34
2 kg kurke, mitte üle 12 cm pikad
1,2 l vett
1,5 spl soola Mitte dessertlusikatäit!
1,5 spl suhkrut
2 spl 30% äädikat
15 g tillivarsi koos seemnetega, lehtedega
20 g mustsõstralehti
2 küüslauguküünt. Võib pooleks lõigata
Võib lisada 2 mm paksuse paar mädarõika juurikatükki
Võib lisada 3 mm paksused 3 tšillipipra tükki
Kurgid pesta külmas vees, võib hoida (jää-)külmas vees
üle öö.
Purgi põhja puistatakse (jaota purkide vahel ära) pestud ja peenestatud lehed-till-küüslauk, jm, 2 m-s lehte jäta peale, kaane alla panekuks.
Kurgid topi purki vertikaalselt, püstipidi.
Keev marinaad valatakse ettevaatlikult kurkidele, ääreni ja 2 lehte kaane "kaitseks", suletakse kohe kaaned.
Keerata purk tagurpidi, jälgida, et ei lase läbi.
Kõik tehtud, keera purgid õigetpidi, aseta (duširuumi) põrandale, võta froteekäterätt tee külma veega tilkuv-märjaks ja pane üle purkide (kaante), et jahutada kiiresti purgid maha, et purki tekiks vaakum.
25 kilo jaoks oleks vaja 15 l vett.
18,75 spl soola ja suhkrut (25:2x1,5)
25 spl 30% äädikat
187,5 g tilli
200 g mustsõstra lehti
25 küüslaugu küünt
Täpsemalt ei oska kirjutada.
maila
15. juuli 2015, kl 10.25
minul on lihtne retsept:
liitrise purgi täitmiseks läheb 12 kurki ehk 800 grammi kurki ja 2 supikat suhkrut 2 supikat soola 2 supikat äädikat.
kui lisan 2 supikat sinepit siis tulevad sinepikurgid
kui lisan hoopis 2 supikat mädarõigast tulevad mädarõikakurgid
kui lisan 2 supikat tšillit tulevad tšillikurgid
jne jne
meie perele ja kõikidele tuttavatele meeldivad kõik variandid väga
Retsept
14. juuli 2015, kl 18.34
2 kg kurke, mitte üle 12 cm pikad
1,2 l vett
1,5 spl soola Mitte dessertlusikatäit!
1,5 spl suhkrut
2 spl 30% äädikat
15 g tillivarsi koos seemnetega, lehtedega
20 g mustsõstralehti
2 küüslauguküünt. Võib pooleks lõigata
Võib lisada 2 mm paksuse paar mädarõika juurikatükki
Võib lisada 3 mm paksused 3 tšillipipra tükki
Kurgid pesta külmas vees, võib hoida (jää-)külmas vees
üle öö.
Purgi põhja puistatakse (jaota purkide vahel ära) pestud ja peenestatud lehed-till-küüslauk, jm, 2 m-s lehte jäta peale, kaane alla panekuks.
Kurgid topi purki vertikaalselt, püstipidi.
Keev marinaad valatakse ettevaatlikult kurkidele, ääreni ja 2 lehte kaane "kaitseks", suletakse kohe kaaned.
Keerata purk tagurpidi, jälgida, et ei lase läbi.
Kõik tehtud, keera purgid õigetpidi, aseta (duširuumi) põrandale, võta froteekäterätt tee külma veega tilkuv-märjaks ja pane üle purkide (kaante), et jahutada kiiresti purgid maha, et purki tekiks vaakum.
25 kilo jaoks oleks vaja 15 l vett.
18,75 spl soola ja suhkrut (25:2x1,5)
25 spl 30% äädikat
187,5 g tilli
200 g mustsõstra lehti
25 küüslaugu küünt
Täpsemalt ei oska kirjutada.
Peeter K 12. september 2015, kl 20.48 |
Peeter K 12. september 2015, kl 21.04 |
Jah,aga 12. september 2015, kl 21.38 |
njahh 12. september 2015, kl 23.06 |
:) 13. september 2015, kl 08.30 |
ehehhee 13. september 2015, kl 18.50 |
Lisa postitus