Kööginõu
söök
piia 27. september 2013, kl 09.44 |
veits vale rubriik vist 27. september 2013, kl 10.46 |
Retseptike 27. september 2013, kl 11.40 |
eelmisele 27. september 2013, kl 11.42 |
mida 27. september 2013, kl 12.36 |
maakas 27. september 2013, kl 21.32 |
anne 28. september 2013, kl 16.13 |
ühel korral uskusin ka sellist kuulutust. tegelikult on väga alatu, kui hädakarje saadavad välja petturid, kelle eesmärgiks on siis hiljem ikka raha sisse kasseerida. tean, et nälg võib olla ja saatsin ka kartulit ja muud värsket (saaja ei teadnud, mis pakis veel oli). kahe kuu pärast sain postifirmalt teate, et keegi järele tulnud ei ole ja telefoni ka ei võta. palusin oma paki prügikasti tõsta ja iial enam kellelgi midagi ei saada. minu töö ja vaev aiamaal on ka midagi väärt, vähemalt austust. (teema tekitaja kohta pärast netis kirjutati, oligi elukutseline pettur)
kartuliquiche 03. oktoober 2013, kl 11.57 |
Kartuli-
quiche spinati ja kana-
hakklihaga
Allikas: Hakkliha. Pisikesest frikadellist pikkpoisini.
Autor: Rudolf Visnapuu
Quiche pärineb Prantsuse köögist ja seda nimetatakse ka Prantsuse omletiks. Tegemist on lahtise täidetud
pirukaga, mis tavaliselt valmistatakse muretainapõhjal. Siin aga üks lihtne variant, kus on traditsioonilise muretainapõhja asemel hoopis kartul.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 6 portsjonit
Riivi kartulid peene riiviga. Sega juurde Parmesani juust ja jahu ning maitsesta soola ja musta pipraga. Määri kõrgete äärtega vorm õliga ja tõsta kartulimass sinna sisse. See peaks katma vormi põhja ja 1 cm ulatuses ka ääri. Küpseta 220-kraadises ahjus 25‒30 minutit. Samal ajal valmista täidis. Koori ja haki sibul peeneks. Pese spinat, tõsta sõelale ja vala üle kuuma veega. Klopi munad lahti, sega piimaga ja maitsesta soolaga. Prae sibul ja hakkliha pannil ning maitsesta soola, broilerimaitseaine ja musta pipraga. Lõpus lisa spinat. Kui põhi on ahjust välja tulnud, tõsta peale hakklihasegu, kalla üle piima-munaseguga ja kõige peale raputa juust. Küpseta 180-kraadises ahjus 25‒30 minutit. Kui juust hakkab pealt kõrbema, kuid quiche on veel seest vedel, kata see pealt fooliumiga. Enne serveerimist lase 10‒15 minutit jahtuda.
SOOVITUS
quiche spinati ja kana-
hakklihaga
Allikas: Hakkliha. Pisikesest frikadellist pikkpoisini.
Autor: Rudolf Visnapuu
Quiche pärineb Prantsuse köögist ja seda nimetatakse ka Prantsuse omletiks. Tegemist on lahtise täidetud
pirukaga, mis tavaliselt valmistatakse muretainapõhjal. Siin aga üks lihtne variant, kus on traditsioonilise muretainapõhja asemel hoopis kartul.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 6 portsjonit
Riivi kartulid peene riiviga. Sega juurde Parmesani juust ja jahu ning maitsesta soola ja musta pipraga. Määri kõrgete äärtega vorm õliga ja tõsta kartulimass sinna sisse. See peaks katma vormi põhja ja 1 cm ulatuses ka ääri. Küpseta 220-kraadises ahjus 25‒30 minutit. Samal ajal valmista täidis. Koori ja haki sibul peeneks. Pese spinat, tõsta sõelale ja vala üle kuuma veega. Klopi munad lahti, sega piimaga ja maitsesta soolaga. Prae sibul ja hakkliha pannil ning maitsesta soola, broilerimaitseaine ja musta pipraga. Lõpus lisa spinat. Kui põhi on ahjust välja tulnud, tõsta peale hakklihasegu, kalla üle piima-munaseguga ja kõige peale raputa juust. Küpseta 180-kraadises ahjus 25‒30 minutit. Kui juust hakkab pealt kõrbema, kuid quiche on veel seest vedel, kata see pealt fooliumiga. Enne serveerimist lase 10‒15 minutit jahtuda.
SOOVITUS
toidutare 03. oktoober 2013, kl 11.59 |
3 tk Kartul
3 sl Parmesan (riivitud)
3 sl Nisujahu
1 tk Mugulsibul
300 g Kanahakkliha
100 g Spinat (värske või külmutatud)
7 sl Eesti juust (riivitud)
4 tk Muna
2 dl Piim
Õli (vormi määrimiseks)
Sool
Must pipar
Broilerimaitseaine
Kartuli-
quiche spinati ja kana-
hakklihaga
Allikas: Hakkliha. Pisikesest frikadellist pikkpoisini.
Autor: Rudolf Visnapuu
Quiche pärineb Prantsuse köögist ja seda nimetatakse ka Prantsuse omletiks. Tegemist on lahtise täidetud
pirukaga, mis tavaliselt valmistatakse muretainapõhjal. Siin aga üks lihtne variant, kus on traditsioonilise muretainapõhja asemel hoopis kartul.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 6 portsjonit
Riivi kartulid peene riiviga. Sega juurde Parmesani juust ja jahu ning maitsesta soola ja musta pipraga. Määri kõrgete äärtega vorm õliga ja tõsta kartulimass sinna sisse. See peaks katma vormi põhja ja 1 cm ulatuses ka ääri. Küpseta 220-kraadises ahjus 25‒30 minutit. Samal ajal valmista täidis. Koori ja haki sibul peeneks. Pese spinat, tõsta sõelale ja vala üle kuuma veega. Klopi munad lahti, sega piimaga ja maitsesta soolaga. Prae sibul ja hakkliha pannil ning maitsesta soola, broilerimaitseaine ja musta pipraga. Lõpus lisa spinat. Kui põhi on ahjust välja tulnud, tõsta peale hakklihasegu, kalla üle piima-munaseguga ja kõige peale raputa juust. Küpseta 180-kraadises ahjus 25‒30 minutit. Kui juust hakkab pealt kõrbema, kuid quiche on veel seest vedel, kata see pealt fooliumiga. Enne serveerimist lase 10‒15 minutit jahtuda.
SOOVITUS
3 sl Parmesan (riivitud)
3 sl Nisujahu
1 tk Mugulsibul
300 g Kanahakkliha
100 g Spinat (värske või külmutatud)
7 sl Eesti juust (riivitud)
4 tk Muna
2 dl Piim
Õli (vormi määrimiseks)
Sool
Must pipar
Broilerimaitseaine
Kartuli-
quiche spinati ja kana-
hakklihaga
Allikas: Hakkliha. Pisikesest frikadellist pikkpoisini.
Autor: Rudolf Visnapuu
Quiche pärineb Prantsuse köögist ja seda nimetatakse ka Prantsuse omletiks. Tegemist on lahtise täidetud
pirukaga, mis tavaliselt valmistatakse muretainapõhjal. Siin aga üks lihtne variant, kus on traditsioonilise muretainapõhja asemel hoopis kartul.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 6 portsjonit
Riivi kartulid peene riiviga. Sega juurde Parmesani juust ja jahu ning maitsesta soola ja musta pipraga. Määri kõrgete äärtega vorm õliga ja tõsta kartulimass sinna sisse. See peaks katma vormi põhja ja 1 cm ulatuses ka ääri. Küpseta 220-kraadises ahjus 25‒30 minutit. Samal ajal valmista täidis. Koori ja haki sibul peeneks. Pese spinat, tõsta sõelale ja vala üle kuuma veega. Klopi munad lahti, sega piimaga ja maitsesta soolaga. Prae sibul ja hakkliha pannil ning maitsesta soola, broilerimaitseaine ja musta pipraga. Lõpus lisa spinat. Kui põhi on ahjust välja tulnud, tõsta peale hakklihasegu, kalla üle piima-munaseguga ja kõige peale raputa juust. Küpseta 180-kraadises ahjus 25‒30 minutit. Kui juust hakkab pealt kõrbema, kuid quiche on veel seest vedel, kata see pealt fooliumiga. Enne serveerimist lase 10‒15 minutit jahtuda.
SOOVITUS
miinimumpalgaline 03. oktoober 2013, kl 14.42 |
puudega 03. oktoober 2013, kl 14.55 |
muideks 09. oktoober 2013, kl 04.59 |
ehh 09. oktoober 2013, kl 07.36 |
Ma võiks ju osta puljongikuubikuid ja broilerimaitseainet, ainult et see rikub toidu maitse ära. Maitseaine võib ise kokku segada, saab ilma paakumisvastaste ainete ja maitsetugevdajateta ning õiges vahekorras. Puljong aga tekkib ju liha ja kontide keetmisel isegi. Need ongi sammatute abivahendid.
Lisa postitus