Kööginõu
Püreesupp
-s- 13. august 2016, kl 19.50 |
Sooviks teha püreesuppi aga ilma toorjuustu, merevaigu ja mis iganes veel sinna sisse pannakse, aga ma ei tea kas saab ilma mingi asjata teha? On äkki keegi proovinud. Ma tean et toorjuustu ja sellist pannakse sisse selleks et kreemjam oleks aga ma ei kujuta ette kas ilma ka saab? Oleks tänulik kui keegi vastab ;)
njahh 13. august 2016, kl 20.02 |
püreesupile 14. august 2016, kl 09.38 |
supp supp 14. august 2016, kl 14.23 |
No "ilma mingi asjata" ei saa tõesti suppi teha, ikka peavad ju kompunendid olema.See, kas juustu paned, on juba iseasi ja maitse küsimus. Ka ühepajatoidu võid ära püreestada ja siis läheb see ka neile kõhtu, kes ei armasta keedetud porgandit ja keedukaalikat.Retsepte, millest valmistada, leiab ka kindlasti kui googeldad.
rmp 15. august 2016, kl 12.58 |
kiusupunn 15. august 2016, kl 21.46 |
:) 16. august 2016, kl 06.55 |
n45 16. august 2016, kl 15.15 |
kiusupunn 16. august 2016, kl 19.39 |
püreesuppi olen teinud rõõsa koore ja võiga, tummisus pole just kehv jäänud. vbl ka tibake jahu pole kurjast. aga sovjeti-ajal magasin vist selle "Nõukogude Naise" numbri maha, kus juustu lisada soovitati. tegelikult piimatooteid siis päris "jalaga segada" ei olnud...sulatud juust? no ta juba korra on sulatatud, mis tast enam solgutada? siis teeks pigem püreesupi juurde soojad võileivad pärisjuustuga. ja veel: kuidas see juustuga supp jahtununa käitub?
:) 16. august 2016, kl 19.57 |
Vaat, sovjetiajal ei sõltunud keegi eriti ajakirjadest, toitu tehti sellest, mida parasjagu saada oli ja mida naabrinaine, ema või äi oskas heaks pidada.
Piimatooted olid ilmselt ainsad, mida tõesti alati saada oli, Merevaigust küll puudus polnud, seda kasutati nii määrdeks kui toitudes. Vabalt jalaga segada. Ehk 35% koorele iga päev just peale ei sattunud. Muust piimakraamist küll puudust polnud.
Juustuga supil pole jahtununa mingit häda. Seda ju aastakümneid tehtud:)
Piimatooted olid ilmselt ainsad, mida tõesti alati saada oli, Merevaigust küll puudus polnud, seda kasutati nii määrdeks kui toitudes. Vabalt jalaga segada. Ehk 35% koorele iga päev just peale ei sattunud. Muust piimakraamist küll puudust polnud.
Juustuga supil pole jahtununa mingit häda. Seda ju aastakümneid tehtud:)
n45 to kiusupunn 17. august 2016, kl 09.25 |
N¤ 17. august 2016, kl 14.52 |
kiusupunn 23. august 2016, kl 22.21 |
olgu-olgu, proovin siis ka korra "merevaigutada" e uuemaid trende jälgida.
piimatoodete esinemise kohta nõuka-aegses kaubandusvõrgus ei saa küll päris kindel olla, kasvõi juba sellepärast, et 50 a jooksul olid teatud muutused "arenenud sotsialismi suunas" ja millalgi täitsa lõpus said näiteks ainult lapsed talongidega piima.
aga hapukoort siiski vist veel natuke leidus. mäletan, et üritasin sellest võid teha, aga ei läinud kokku. no pole hullu, Savisaar vallutas varsti ühe võilao ja avas rahvale uue elu väravad:)
piimatoodete esinemise kohta nõuka-aegses kaubandusvõrgus ei saa küll päris kindel olla, kasvõi juba sellepärast, et 50 a jooksul olid teatud muutused "arenenud sotsialismi suunas" ja millalgi täitsa lõpus said näiteks ainult lapsed talongidega piima.
aga hapukoort siiski vist veel natuke leidus. mäletan, et üritasin sellest võid teha, aga ei läinud kokku. no pole hullu, Savisaar vallutas varsti ühe võilao ja avas rahvale uue elu väravad:)
milles probleem 24. august 2016, kl 17.19 |
Lihtne 25. august 2016, kl 09.23 |
milles probleem Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> teed supi köögiviljadest ja püreestadki neid. Kõrv
> its, kaal, porgand, sibul, kartul, pastinaak, must
> juur, paprika (isegi pirn sobib teatud kombinatsio
> onides) - mis iganes.
> mis see juust siia puutub
> ?
Ma ka ei saa aru, mis püreesuppi need juustud puutuvad?
Siin ükls eriti lihtne retsept, võib ju midagi juurde panna, püreesupis saabki kõik ära kasutada, siin vaid kartul ja porru:
2 portsjonit, koostisosad:
500 g kartuleid
1 suur porru
7 dl köögiviljapuljongit
veidi soola vajadusel
musta pipart
maitsestatud 1 tass hapukoort või ruoanlaittofraichea
petersell
Kooritud kartulid lõika kuubikuteks (keeb kiiremini). Poolita porru, pese ja lõika rõngad. Lisa köögiviljapuljongit. Keeda 20-30 minutit ja siis püreesta saumikseriga. Lisa koor (vm) ja kuumuta keemiseni. Kontrolli maitset ja puista hakitud peterselli.
-------------------------------------------------------
> teed supi köögiviljadest ja püreestadki neid. Kõrv
> its, kaal, porgand, sibul, kartul, pastinaak, must
> juur, paprika (isegi pirn sobib teatud kombinatsio
> onides) - mis iganes.
> mis see juust siia puutub
> ?
Ma ka ei saa aru, mis püreesuppi need juustud puutuvad?
Siin ükls eriti lihtne retsept, võib ju midagi juurde panna, püreesupis saabki kõik ära kasutada, siin vaid kartul ja porru:
2 portsjonit, koostisosad:
500 g kartuleid
1 suur porru
7 dl köögiviljapuljongit
veidi soola vajadusel
musta pipart
maitsestatud 1 tass hapukoort või ruoanlaittofraichea
petersell
Kooritud kartulid lõika kuubikuteks (keeb kiiremini). Poolita porru, pese ja lõika rõngad. Lisa köögiviljapuljongit. Keeda 20-30 minutit ja siis püreesta saumikseriga. Lisa koor (vm) ja kuumuta keemiseni. Kontrolli maitset ja puista hakitud peterselli.
vastik komme 26. august 2016, kl 18.54 |
Ei tea, mis hirmus püreestamise buum on kõiki tabanud. Käisin hiljuti ühes kohvikus, kus pakuti värskeid kartuleid heeringakastmega. Tellisin selle ja kui kätte sain, et saanud aru, kuhu heeringas oli jäänud. Sõin ära ja läksin küsima, kas kaste oli mõeldud heeringa juurde ja kuhu heeringas jäi?
Siis vastati, et heeringas oli püreestatult kastme sees. Aga tõesti, isegi maitsest ei olnud tunda. Miks peab kõike püreestama, ei ole ju titetoitudaga, kellel hambaid ei ole, tegu?
Siis vastati, et heeringas oli püreestatult kastme sees. Aga tõesti, isegi maitsest ei olnud tunda. Miks peab kõike püreestama, ei ole ju titetoitudaga, kellel hambaid ei ole, tegu?
kiusupunn 28. august 2016, kl 18.23 |
sodi 30. august 2016, kl 06.52 |
uu 02. september 2016, kl 10.17 |
evve 18. september 2016, kl 09.08 |
targutaja natuke 20. september 2016, kl 22.09 |
püreetamine on täitsa äge jahh, aga seedimise mõttes halb valik.
kuna toidu seedimine on keeruline protsess ja on vajalik et kõik komponendid saaks ilusti ja õigesti seeditud.
selleks tuleb toitu kõigepealt närida. segada süljega. see on seedimise esimene ja väga oluline etapp. seda ei tohiks vahele jätta..
püreesupp saab tummisem, kui vett vähem panna. lihtne ju.
või siis kasutage supis muskaatkõrvitsat..
natuke head võid ka ja .. nämma ju.
noo ja munaga saab ka timmida..
kuna toidu seedimine on keeruline protsess ja on vajalik et kõik komponendid saaks ilusti ja õigesti seeditud.
selleks tuleb toitu kõigepealt närida. segada süljega. see on seedimise esimene ja väga oluline etapp. seda ei tohiks vahele jätta..
püreesupp saab tummisem, kui vett vähem panna. lihtne ju.
või siis kasutage supis muskaatkõrvitsat..
natuke head võid ka ja .. nämma ju.
noo ja munaga saab ka timmida..
K@s 14. oktoober 2016, kl 11.19 |
Lisa postitus