Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
õunad sügavkülma?
 
Kaia 28. august 2014, kl 13.23
Niimoodi küsikski, kas olete proovinud sügavkülmutada õunu? Kas purustatud toormoosina säilitada on mõtekas või tuleb ikkagi moos keeta või kuivatama hakata?
 
naksis 28. august 2014, kl 13.30
ei ole proovinud.toormoosina mina küll ei julgeks, võid katsetada väikese karbiga. keeda moos ja asi ants, tead, et on hea ja säilib.
 
miks? 28. august 2014, kl 14.54
sa oled muidu elus näinud, mis juhtub, kui õun nö öökülma saab?
 
Kaia 28. august 2014, kl 14.55
Ah sain ise ka oma vildakst ideest aru, eks ikka moosiks ja purki, vbl. teen ka kompotiks, kuis vanasti. Tänan. Ületan laiskuse ja kohe koorima.
 
hm 28. august 2014, kl 15.28
Külm võtab marjad ka ära, aga sügavkülmas pole neil ometi viga midagi, ei tervelt ega moosina -?
Õuntest toormoosi teha pole kunagi proovinud, aga kuumutamata õunamahl oli külmutatuna küll väga hea. Proovi aga toormoosiga ka järele.
 
:) 28. august 2014, kl 15.29
Me kõik ju teame, et öökülm võtab tilli ära, aga ometi seisab ta sügavkülmas väga vinks-vonks. Samuti kartul. Ma ikka vahel lõigun suurema koguse kartulilohkusid valmis ja siis panen plaaditäie kaupa portsudesse ning sügavkülma. Teen pärast nagu külmutatud friikaidki ahjus ja väga head saavad.
Õunu ei ole ma kunagi külmutanud, pole vajadust tundnud. Aga arvan, et näiteks kisselli tegemise jaoks võib neid viiludena külmutada küll.
 
njahh 28. august 2014, kl 16.01
saab küll külmutada. Kasulik oleks seda teha hapude õuntega, mida oleks talvel hea näiteks koogile panna või kisselliks keeta. Need poeõunad on kõik nii magedad ja maitsetud.
 
ehee 28. august 2014, kl 17.23
Sõbranna tegi midagi kerge soolveega (ilmselt netiotsing juhataks õpetuse), pani külma ja siis kasutas kookides.
 
Õuna 28. august 2014, kl 20.10
Mina olen küll sektoriteks lõiganud ja kilekotiga sügavkülma pannud. Väga hea kisselli ja kooki teha talvel. Sama rabarberiga. Küll rahvas imestab kui keset talve rabarberikooki pakutakse:)
 
Kaia 28. august 2014, kl 21.22
Ostsisin oma retseptiraamatud üles ja tõepoolest on õpetus õunte külmutamisest, kuid tuleb ikkagi kuumas siirupis veidi keeta ja siis ainult viilud karpi, ilma siirupita. Kuna suhkrut ei tarbi, siis jääb ära, panin kuivama tuppa pesurestile, lina alla ja olen tähelepanelik, et hallitama ei läheks.Pööran-keeran teisi siis. Ikka suure koguse pea 25 kg. sai tükeldatud ja kooritud.
 
Kaia 28. august 2014, kl 21.23
Unustasin,et tahtsin hea nipi eest tänada: :)-d kartulisektorite portsionide eest.
 
NA 04. september 2014, kl 16.35
õunu saab edukalt külmutada, pole vaja mingis siirupis enne keeta, lihtsalt kotti ja külma. külmutanud olen hilistalvel, kui õunad hakkavad käest ära minema, kasutanud olen mannavahu tegemisel, eriti hea saab, kui lisada külm. õuntele värsket rabarbrit
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!